El Cantil Ecolodge – Nuqui

El Cantil Ecolodge – Nuqui

Op ongeveer 35 minuten varen van Nuqui ligt de Ecolodge El Cantil. De kleinschalige lodge telt maar zeven comfortabele kamers. Iedere kamer heeft een maximum capaciteit van zes personen. De kamers beschikken over een prima badkamer en zijn ingericht met oog voor details. De cabañas en het restaurant hebben allemaal uitzicht op zee en liggen met de achterkant aan het dichte regenwoud waar vele kristalheldere riviertjes stromen. Als je van rust houdt is dit de ideale bestemming. Hier hebben de dagen van de week geen naam en zijn de nachten gevuld met geluiden van zee en jungle.

Verder zijn aanwezig (2) motorboten, surfplanken, kajaks, duikmateriaal, compressor voor het vullen van tanks en boogie boards.

Voor een bezoek aan Nuqui is het verplicht ingeënt te zijn tegen de Gele Koorts. Het is verder één van de natste gebieden ter wereld dus het regent veel. Neem plastic zakken mee om je bagage droog te houden. Neem kleren mee voor warm en vochtig klimaat en reis zo licht mogelijk. Op de vluchten naar Nuqui kan een limiet van 10 kilo bagage per persoon worden meegenomen. Het is aan te raden om te reizen met een rugzak, (grote) reiskoffers worden afgeraden. Neem ook een zaklamp mee. El Cantil is een Ecolodge en er is maar een beperkt aantal uur per dag stroom beschikbaar.

Welkom in een héél speciaal paradijsje in Colombia.

Nuqui zonsondergang