14 dagen – Roadtrip carretera austral

De Carretera Austral in Chili is zeker een route die op ieders bucket list moet staan. Een echt roadtrip avontuur door de wildernis van het Chileens merengebied en de Aysén regio. Verblijf op afgelegen plekken, prachtig in een natuurlijke omgeving van bergketens, kristalheldere meren, vulkanen, koud regenwoud, en slingerende rivieren. Per ferry maken jullie een fantastische tocht door het mooie Comau fjord om de reis voort te kunnen zetten. Vissen is een populaire activiteit in deze streek, maar er kan ook aan paardrijden, hiken en kajakken gedaan worden. Voor de actieveling is canopy en rafting ook een optie. Geniet van de stilte om je heen en adem de pure lucht in. Een indrukwekkende self drive door één van de meest bijzondere regio’s van Chili.

Beste reistijd voor deze reis: november t/m maart. Van mei t/m augustus wordt het voor de Carretera Austral erg koud en zijn sommige lodges gesloten vanwege laagseizoen.

Dag 1. Puerto Montt – Puerto Varas

Bij aankomst in Puerto Montt halen jullie de huurauto op en rijden jullie in ongeveer een half uurtje naar het nabijgelegen plaatsje Puerto Varas. Hier overnachten jullie in het leuke boutique hotel Casa Kalfu.

Dag 2. Puerto Varas

Een vrije dag om even lekker van het Llanquihuie meer met haar omliggende vulkanen te genieten. Maak een wandeling of ga er met de auto op uit om langs het meer te rijden. Overnachting in Casa Kalfu.

Dag 3. Puerto Varas – Ancud (Isla de Chiloé)

Vandaag rijden jullie naar de haven van Pargua, waar jullie met de ferry naar Chacao op Isla de Chiloé varen (ferry is exclusief). De rit naar Ancud duurt ongeveer 3 uur vandaag. Sinds het vertrek van de Spanjaarden in 1826 heeft de tijd hier praktisch stil gestaan. Het fort bij Ancud ziet eruit alsof de Spanjaarden pas kort geleden vertrokken zijn. Isla de Chiloé is nog ontspannender dan het vasteland van Chili, dus ultiem bijkomen en genieten van de prachtige omgeving! Jullie overnachten vandaag in het simpele Hostel Boutique Faros del Sur, prachtig buiten Ancud aan de oceaan gelegen. Jullie verblijven hier in een suite premium.

Dag 4 & 5. Castro (Isla de Chiloé)

Op dag 4 rijden jullie op het gemak in iets meer dan een uurtje naar Castro, bekend om haar felgekleurde paalwoningen (palafitos genaamd). Voordat jullie naar Castro afreizen, kunnen jullie echter eerst een bezoekje maken aan de grote pinguïnkolonie van Puňihuil opgemaakt uit grotendeels Maegelhaen pinguïns en een aantal zeldzame Humboldt pinguïns. Deze kolonie is te vinden op een eilandje aan de westkust, op ongeveer een half uurtje rijden van Ancud. Het verschil tussen de pinguïnsoorten is lastig te zien, echter op het strand zijn lokale gidsen die bezoekers met bootjes mee nemen om zodoende vanaf de beste locatie de pinguïns te kunnen bezichtigen. De volgende dag zouden jullie een zee kayak tour van anderhalf uur kunnen doen, langs de kust en de palafitos onderwijl alle zeevogels observerend (optioneel). Twee overnachtingen in Palifito 1326 Hotel Boutique.

Dag 6 & 7. Ruta Ensenada

Jullie rijden op dag 6 vanaf Isla de Chiloé terug naar het vaste land. Jullie varen per ferry naar Pragua haven (ferry weer exclusief) om van daaruit in ongeveer 2 uur naar een leuke kleinschalige accommodatie te rijden, prachtig gelegen vlak bij de Osorno vulkaan te midden van de natuur. Onderweg komen jullie langs het Llanquihue meer en aan de rechterhand zien jullie de Calbuco vulkaan, gelegen in het Llanquihue Nationaal Park. Jullie verblijven hier twee nachten in het hart van het prachtige merengebied van Chili.

Dag 8. Ruta Ensenada – Hornopirén

Vandaag gaat jullie self drive naar het zuiden over de beroemde Carretera Austral dan echt beginnen! Via een alternatieve route (niet weer terug naar Puerto Varas) rijden jullie via o.a. Cochamó in ongeveer 4 uur naar Hornopirén. Hier overnachten jullie alvorens morgen gedeeltelijk per veerboot de reis voort te zetten. Overnachting in Hosteriá Catalina.

N.B: Gedurende de Carretera Austral route is er vaak geen telefoonbereik. Bij de dorpjes die worden aangedaan kan telefoonbereik aanwezig zijn, echter dit is erg onderhevig aan de weersomstandigheden.

Dag 9 & 10. Hornopirén – Puerto Cardenas

Een heerlijke reisdag hebben jullie op dag 9. Jullie gaan eerst per veerboot van Hornopirén naar Leptepú. De tocht duurt ongeveer 4 uur door het Comau fjord en onderweg kunnen jullie optimaal genieten van de prachtige omgeving van het fjord en de hoge bergruggen. Bij Leptepú rijden jullie van de veerboot af en rijden jullie de 10 kilometer (ongeveer 1 uur rijden) naar Caleta Fiordo Largo, waar jullie op de veerboot stappen naar Caleta Gonzalo. Deze bootovertocht duurt ongeveer driekwartier, waarbij jullie het Reňihue fjord oversteken. Hierna rijden jullie in ongeveer 2 ½ uur door naar Hotel Yelcho, net voorbij Puerto Cardenas gelegen aan het Yelcho meer. De volgende dag hebben jullie ter vrije besteding om te genieten van de mooie omgeving.

Dag 11 & 12. Puerto Cardenas – Puyuhuapi

Op dag 11 rijden jullie via de Carretera Austral verder naar het zuiden. Jullie komen steeds minder mensen tegen. De rit duurt ongeveer 2 ½ uur voordat jullie bij het fijne El Pangue Lodge bij Puyuhuapi aankomen. Je wordt hier omgeven door ongerepte rivieren, bossen, verlaten wegen, en thermalen. De thermalen van Puyuhuapi zijn hier erg bekend en ook het Quelat Nationaal Park met haar hangende gletsjer, de Ventisquero Colgante, zijn het bezoeken waard! Twee overnachtingen in El Pangue Lodge.

Dag 13. Puyuhuapi – Coyhaique

De laatste etappe van de Carretera Austral staat vandaag op het programma. In ongeveer 6 uur rijden jullie naar de plaats Coyhaique. Hoe dichter jullie bij Coyhaique komen, hoe drukker het weer wordt. Overnachting bij Patagonia House in Coyhaique.

Dag 14. Coyhaique – Balmaceda – Santiago de Chile

Jullie rijden vandaag in ongeveer 1 ½ uur naar de luchthaven van Balmaceda, waar jullie de huurauto inleveren en op de vlucht stappen naar Santiago de Chile (met stop in Puerto Montt).

Voor de avonturiers!
Indien je nog verder de wildernis in wilt gaan kan je de route na Coyhaique nog verlengen met een bezoek aan het prachtige Puerto Guadal en Puerto Tranquilo, vanwaar je de bijzondere San Rafael gletsjer kan bezoeken.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Ferry tickets Hornopirén – Caleta Gonzalo.
 • Huurauto Puerto Montt – Balmaceda, categorie F2 – 5 deurs, automatisch, 2.0 motor, airco. Mitsubishi New Outlander 4WD, Subaru All New Forester of gelijkwaardig. Inclusief ongelimiteerde kilometers, CDW verzekering, drop off kosten, luchthavenbelasting & GPS. Exclusief benzine en overige verzekeringen.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Ferry tickets Pargua – Chacao (Isla de Chiloé) – Pargua.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief eventuele 2e bestuurder, GPS, tolkosten, schoonmaakkosten,
  brandstof en parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
bel ons