Amazone – Braziliaanse

Dit deel van Brazilië is in alles groot, zowel in oppervlakte, kracht als natuurschoon. De Amazone is de grootste staat van het land en met Manaus als hoofdstad, de belangrijkste toegangspoort tot het grootste regenwoud van de wereld. In het gebied leven 1,5 miljoen soorten planten en dieren en huist twintig procent van al het zoete water in de wereld.

Op weg naar Manaus krijg je een goed beeld van de gigantische afmetingen die het Amazonegebied heeft. Het maakt niet uit vanuit welke richting je komt, je vliegt voor tenminste een uur over het immense bos, waardoor zoveel rivieren stromen dat het vanuit de lucht net lijkt alsof een slang zich met grote bogen voortbeweegt. In de schaarse openingen van het bos prijken op de oevers van de rivieren enkele dorpjes die de thuishaven zijn van de verschillende Indianen gemeenschappen die in het gebied leven.

In de grootste opening van het gebied ligt Manaus, samengeperst op de oever van de Rio Negro. De donkere, ongelooflijke volumineuze wateren van deze rivier bepalen het landschap van het gebied, die ondersteunt door het vochtige klimaat, waarin het altijd rond de 40 graden is, de ware dimensie en kracht van de natuur toont.
Manaus is het startpunt voor verschillende mooie tochten door het Amazonegebied.

Een bezienswaardigheid die u eigenlijk niet mag missen is de ‘joining of the waters’, het samenkomen van de Rio Negro en de Solimoes. Over een lengte van 12 kilometer vormen de rivieren twee aparte stroken voordat ze uiteindelijk samenkomen en de machtigste rivier van de wereld vormen, de Amazone rivier.

Rondreizen Brazilië Amazone