La Paz

Om het einde van de burgeroolog te bevestigen, kreeg kapitein Alonso de Mendoza in opdracht van de toenmalige Spaanse koning de taak een nieuwe stad te stichten in Bolivia. De stad werd gesticht onder de naam La Ciudad de Nuestra Señora de La Paz, wat De Stad van Onze Lieve Vrouwe van de Vrede betekent. De stad lag toen nog waar het plaatsje Laja zich nu bevindt. La Paz schoof een klein stukje verder op, daar waar het nu ligt in de Chuquiago Marka Vallei.

De stad ontwikkelde zich onder leiding van Juan Gutierrez Paniagua tot een waardige stad met straten en pleinen. Het hedendaagse Plaza Murillo werd er gesticht en werd ingericht voor regeringsgebouwen en kathedralen.

La Paz wordt gezien als de hoogst gelegen hoofdstad van de wereld (ruim 3800 meter boven de zeespiegel). Maar als we echt de boeken in duiken blijkt eigenlijk dat Sucre officieel deze titel hoort te dragen. Dit verschil in hoogte kan de eerste dagen vaak leiden tot hoogteziekte. Het lokale drankje maté de coca (coca thee) is het middel om daar snel over heen te komen. Het drankje is een soort thee, gemaakt van bladeren van de imheense coca-plant.

La Paz is inmiddels een stad waar ruim 1 miljoen mensen wonen en is zowel het financiële als het culturele centrum van Bolivia.

la paz