11 dagen – Comfortabel Belize

Belize heeft meer te bieden dan alleen de mooie stranden en de koraaleilandjes voor de kust. De natuur is er ongerept en afwisselend. Je vindt hier bergen met bossen, jungle met veel wildlife en moerasgebieden waar het zeer vogelrijk is. In deze ongerepte omgeving leven de meest bijzondere dieren, zoals apen, jaguars, tapirs, toekans en krokodillen. Het Belize Barrièrerif is het tweede rif ter wereld en is geweldig om te duiken en te snorkelen. Je vindt hier parelwitte stranden. Midden in de jungle liggen de ruïnes van klassieke Maya steden, zoals Caracol en Xuntantunich, maar ook een aantal kleinere en minder bekende archeologische opgravingen. De bevolking is een mix van culturen en dat is ook te merken aan de gevarieerdheid van de smaakvolle keuken. Kortom, alles is aanwezig voor een onvergetelijke reis!

N.B.: Afhankelijk van het budget kunnen we natuurlijk ook meer budget accommodaties programmeren.

Dag 1. Amsterdam – Guatemala City

Aangezien een internationale vlucht van en naar Belize City vaak duurder uitvalt dan een heenvlucht naar Guatemala City en een terugvlucht vanuit Belize City, begint deze reis dan ook in de hoofdstad van Guatemala. Bij aankomst dezelfde avond worden jullie verwelkomd en naar een hotel in de buurt van de luchthaven gebracht.

Dag 2. Flores

In de ochtend keren jullie terug naar de luchthaven voor de vroege ochtendvlucht naar Flores. Bij aankomst volgt een transfer naar het hotel. Flores is een piepklein schiereiland gelegen in het meer Lago de Peten Itza. Dit is de uitvalsbasis voor bezoeken aan Tikal dat nog ruim een uur rijden is. Jullie overnachten hier in Las Lagunas; het beste hotel in de regio, gelegen aan het meer. In de middag kunnen jullie hier gaan hiken in het natuurpark van het hotel, of gaan zwemmen in één van de lagunes (geen activiteiten inclusief).

Dag 3. Tikal – San Ignacio (Belize)

Vandaag staat er een bezoek aan het historische Tikal op het programma. Tikal ligt, in tegenstelling tot de meeste grote Maya-ruïnes in Yucatan, in feite midden in de jungle. Hier loop je te midden van brulapen, ara’s en andere wilde beesten. De hoogste tempels toren boven de jungle uit. De mooiste tempels liggen aan de Gran Plaza en de gids kan jullie veel vertellen over de gebouwen en historie van Tikal; de Maya-ruïnestad komt zodoende als het ware weer tot leven. Daarna zetten jullie de reis voort naar Belize. Jullie worden in ongeveer 2 uur (afhankelijk van de drukte bij de grensovergang) per transfer naar San Ignacio gebracht. Hier verblijven jullie in de unieke Mystic River Resort.

Dag 4 & 5. San Ignacio

Tijdens jullie verblijf in de Mystic River Resort maken jullie een hike dwars door het berggebied en het dennenbos van Mountain Pine Ridge. Jullie kruisen de Guacamallo rivier over en wandelen zo de dichtbegroeide jungle binnen. Hier bezoeken jullie Caracol, de grootse Maya ruïne van Belize en naar waarschijnlijkheid één van de grootste van Midden-Amerika. Daarnaast brengen jullie ook een bezoek aan de Actun Tunichil Muknal (ATM) grot. Na ongeveer driekwartier wandelen, komen jullie aan bij de grot, waar jullie eerst zullen moeten zwemmen om op het droge gedeelte in de grot te komen. In de grot komen jullie een aantal Maya schatten tegen en botten van mensen die ooit geofferd zijn door de Maya. De grotten hier werden vroeger gezien als onderdeel van de onderwereld. Het is een avontuurlijke en pittige tour en jullie dienen in een fysiek goede conditie te zijn (mocht deze excursie te zwaar zijn, dan zijn er genoeg andere excursiemogelijkheden in deze prachtige omgeving die we voor jullie kunnen programmeren!).

Tip! Verleng de reis voor een bezoek aan één van de mennonieten dorpjes.

Dag 6 & 7. Hopkins

Op dag 6 worden jullie van San Ignacio in ongeveer 3 uur naar het leuke kustplaatsje Hopkins gebracht, vol van de Garifuna cultuur. De straten zijn ongeplaveid en het dorpje staat bol van de Garifuna cultuur. Een van de belangrijkste jaguars reservaten in de wereld is hier in de buurt gelegen, het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. In dit natuurpark zijn bergen, watervallen en een enorme diversiteit aan wilde dieren. Het reservaat is goed te bezoeken vanuit jullie prachtige accommodatie; het Hamanasi Belize Resort.

Dag 8 t/m 10. Ambergris Caye

De reis gaat weer verder! Op dag 8 worden jullie in circa 3 uur naar Belize City gebracht, waar jullie op de speedboot taxi (exclusief) stappen naar Ambergris Caye (duur circa 2 uur); het grootste eiland van Belize. San Pedro Town is de enige stad op het eiland en is een echte hub voor maritieme handel en activiteiten. Het ecotoerisme is de laatste tijd erg ontwikkeld. In de mangrove op het noordelijk deel van het eiland is er een enorme variëteit aan vogels te vinden. De prachtige stranden en het azuurblauwe water van de Cariben nodigen uit om de onderwaterwereld en het spectaculaire koraal te gaan ontdekken. Het op één na grootste barrier reef in de wereld ligt hier voor de deur! Hoh-Chan Marine Park is een populaire spot om te duiken. Je vindt hier riffen en een grote verscheidenheid aan koralen. Er kunnen hier veel nurse sharks gespot worden en er ligt ook een wrak. Spectaculair mooi is de duik in de Blue Hole, een duik naar 40 meter diepte in een ingestorte grot (alleen voor de gevorderde duikers). Verder worden er duiktours gemaakt naar Turneffe Islands en het Light House rif. Overnachtingen in Victoria House op Ambergris Caye.

Tip! Om de reis in absoluut luxe af te sluiten, kan je er ook voor kiezen om op een privé eiland de reis te eindigen! Zoals bij het duikersparadijs Turneffe Island Resort, het fantastische Cayo Espanto Resort, of het all-inclusve Royal Belize Resort.

Dag 11. Ambergris Caye – Belize City – Amsterdam

Vandaag stappen jullie op de watertaxi (exclusief) terug naar de haven van Belize City, waar de transfer op jullie staat te wachten om jullie naar de luchthaven te brengen. Hier stappen jullie op de vlucht terug naar Nederland.

Tip! Deze reis kan goed verlengd worden met een langer verblijf in Guatemala of met een bezoek aan Honduras.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamers o.b.v. logies & ontbijt.
 • Genoemde transfers in privé service.
 • Binnenlandse vlucht Guatemala City – Flores.
 • Bezoek Tikal ruïne in groepsvorm en inclusief lunch.
 • Bezoek Caracol ruïne & ATM grot in groepsvorm.
 • Lokale gidsen daar waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Watertaxi van en naar Ambergris Caye (reguliere service), deze dient ter plaatse betaald te worden.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons