13 dagen – Wijnproeven door Argentinië & Chili

Argentinië en Chili staan beiden bekend om hun uitstekende wijnen. Met deze reis breng je een bezoek aan wijngebieden in deze landen en kunnen jullie optimaal genieten van de wijnen en de prachtige natuur gevormd door wijngaarden, olijfbomen en het machtige Andesgebergte. Je leert de twee wereldsteden Buenos Aires en Santiago de Chile kennen en gaat cultuurproeven bij het leuke kustplaatsje Valparaíso. De reis kan goed gecombineerd worden met andere bestemmingen in zowel Argentinië als Chili!

Dag 1 t/m 3. Amsterdam – Buenos Aires

Jullie vliegen op dag 1 naar Buenos Aires waar jullie dezelfde avond nog aankomen (in geval met de KLM vlucht, anders is aankomst vroeg op de volgende ochtend). Bij aankomst worden jullie verwelkomd en naar het hotel gebracht. De stad, gelegen aan de Rio de la Plata, wordt ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd en is een mooie mix van cultuur, indrukwekkende architectuur, musea en groene parken en pleinen. De interessantste wijken bevinden zich in het centrum van Buenos Aires, zoals het microcentrum met het beroemde plein Plaza de Mayo; Recoleta en haar imposante begraafplaats; San Telmo de wijk van tangodansen en antiekwinkels; La Boca met haar vrolijk gekleurde huizen en Palermo vol designerwinkeltjes en groene parken. Tijdens jullie verblijf hebben jullie een halve dag fietstour inclusief om de stad beter te leren kennen. In de avond is een tango & dinner show de perfecte manier om in Latijns-Amerikaanse sferen te komen (inclusief). De rest van jullie verblijf is ter vrije besteding. Verblijf in A Hotel gelegen in de leuke wijk Recoleta.

Dag 4. Buenos Aires – Mendoza

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht voor de vlucht naar Mendoza (als alternatief kan er ook met een nachtbus gereisd worden). Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. Welkom in het ‘Land van de Zon en de Goede Wijn’, zoals de inwoners hun regio zelf noemen. Deze uiterst droge regio, feitelijk een woestijn, heeft een ingenieus irrigatiesysteem, om zowel hun stad als wijnranken van vers smeltwater van de Andesbergen te voorzien, waardoor het is omgetoverd tot een van de rijkste wijnregio’s ter wereld. Overal waar je kijkt ziet u immers het imposante Andesgebergte aan de horizon, met er bovenuit stekend de 6972 meter hoge Cerro Aconcagua, de hoogste berg van het westelijk halfrond. Mendoza is dé wijnstad van Argentinië. Wanneer je de stad verkend kom je vele souvenirwinkels tegen waar wijnen en etenswaren zoals worst, kaas, kruiden en olijven uit de regio te koop zijn en heerlijke ijssoorten. Plaza Indepencia is een groot boomrijk plein met grote fonteinen. Erg gezellig tijdens zwoele avonden met leuke muziek, een relaxte sfeer en flanerende mensen. Overnachting in Bohemia Hotel Boutique.

Tip van Sietske! Hebben jullie meer zin om buiten de stad tijd door te brengen, dan kan je het verblijf hier verlengen en gaan raften, paardrijden of mountainbiken in het Andes gebergte.

Dag 5 & 6. Chacras de Coria wijnregio

Op dag 5 halen jullie de huurauto op en rijden jullie naar het nabijgelegen wijngebied, Chacras de Coria. Tussen de olijfbomen ligt de leuke El Encuentro Bed & Breakfast. Er heerst een heerlijke sfeer in Chacras de Coria. Leuk is om een fiets te huren en zo van wijnerij naar wijnerij te fietsen. Geniet deze dagen van de omgeving, de wijngaarden en natuurlijk een lekker wijntje!

Tip! Rondom Mendoza zijn er meerdere wijgebieden, ieder met een eigen karakter. Jullie kunnen de reis verlengen met een nachtje in bijvoorbeeld het Maipú of Lares wijgebied!

Dag 7. Chacras de Coria – Mendoza – Santiago de Chile

In de ochtend rijden jullie terug naar Mendoza waar jullie de huurauto inleveren en op eigen gelegenheid naar het busstation gaan. Hier stappen jullie op de middagbus naar Santiago de Chile in Chili. Jullie rijden via een prachtige route dwars door het Andes gebergte in onegveer 7 uur hier naar toe. Bij aankomst op het bus station worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht.

Dag 8. Santiago de Chile

De stad is geweldig om doorheen te lopen, met iedere wijk zijn eigen identiteit. Santiago heeft een positieve energie en heeft van alles te bieden: van interessante musea (bijvoorbeeld het museum Chileno de Arte Precolombino) naar mooie architectuur (Palacio Cousiňo). Of ga lekker picknicken in één van de fijne parken, gelegen op de heuvelranden die de stad omringen. We kunnen optioneel een city tour aanbieden, of jullie kunnen met de hop on, hop off bus de stad bezoeken. Er is genoeg keus aan restaurantjes en café’tjes om de avond gezellig af te sluiten!

Dag 9. Valparaíso

Vandaag worden jullie per transfer naar de luchthaven van Santiago de Chile gebracht. Hier halen jullie de huurauto op en rijden naar Valparaíso, gesticht in de 16e eeuw. Valparaíso is door haar artistieke uitstraling een wereld erfgoed op de UNESCO lijst. Unieke architectuur, gebouwd op steile heuvels die boven de haven uittorenen. Via lange trappen of de oude kabelwagens uit de late 19e en vroege 20e eeuw kan je deze kleurrijke huizen bereiken. Een bezoek aan het Pablo Neruda Museum ‘La Sebastiana’ over de beroemste dichter van Chileense bodem, is ook inclusief. Overnachting in Hotel Diego de Almagro.

Dag 10 & 11. Colchagua wijnhotel

Na het ontbijt op dag 5 rijden jullie naar de Colchagua wijnregio, waar jullie twee nachten verblijven bij Hotel Casa Silva. De wijngaard wordt door de Silva familie gerund en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het wijn hotel beschikt over de oudste wijnkelder van deze regio en produceert verschillende wijnen en champagnes. Jullie kunnen hier optimaal genieten van de mooie omgeving van wijngaarden met het Andesgebergte op de achtergrond (geen activiteiten of wijnproeverij inclusief).

Dag 12. Santiago de Chile – Amsterdam

Jullie rijden terug naar de luchthaven van Santiago de Chile waar jullie de huurauto inleveren en op de vlucht stappen terug naar Nederland.

Dag 13. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Alle vermelde transfers in privé service met Spaanssprekende chauffeur, m.u.v.:
  – Op eigen gelegenheid van en naar bus stations.
 • Huurauto Mendoza, categorie E Chevrolet Corsa (of gelijkwaardig), inclusief vrij aantal kilometers per dag, standaard CDW (Collision Damage Waiver) verzekering en belastingen. Er is een standaard (niet afkoopbaar) eigen risico in geval van diefstal en als de auto over de kop slaat.
 • Huurauto Santiago de Chile, categorie D1 – 4 deurs, automatisch, 1.6 motor, airco. New Mazda, Chevrolet Cruze III, Toyota Corolla of gelijkwaardig. Inclusief ongelimiteerde kilometers, CDW verzekering, drop off kosten, luchthavenbelasting & GPS. Exclusief benzine en overige verzekeringen.
 • Genoemde excursies in groepsverband & met Engelstalige gids:
  – Halve dag City Bike tour in Buenos Aires.
  – Tango & Dinner Show in Buenos Aires.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar busstations.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief eventuele 2e bestuurder, GPS, tolkosten, schoonmaakkosten,
  brandstof en parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons