7 dagen Cultureel Cuzco & Choquequirao Trekking

Tijdens dit programma maken bezoeken jullie de interessante koloniale stad Cuzco, met haar schitterende Heilige Vallei. Na dit culturele bezoek staat er de actieve Choquequirao trekking op het programma; een trekking die niet door veel toeristen gemaakt wordt. Een fantastische route door het Andes gebergte, langs kleine bergdorpjes en met waanzinnige vergezichten. ’s Nachts genieten van een ongekende sterrenhemel. Puur genieten!

Dag 1. Cuzco

Aankomst in Cuzco op dag 1 van het programma. De Incas beschouwden deze plek als het centrum van de wereld. Je stapt hier terug in het weelderige rijk van de Andes cultuur, gecombineerd met de koloniale pracht van de Spaanse overheersing. Buiten Cuzco beland je in de betoverende wereld van de Heilige Vallei. Kleine dorpjes gelegen in het platteland te midden van het Andes gebergte, met ruïnes en bijzondere landschappen van zoutterrassen, grascirkels en glooiende heuvelruggen. Kleurrijke klederdracht houden het verleden levendig. Overnachtingen in Hotel Mama Sara.

Dag 2 & 3. Cuzco & Heilige Vallei

Op dag 2 van het programma hebben jullie een city tour met lokale gids door Cuzco zelf, waarbij o.a. een bezoek wordt gebracht aan de kathedraal, die gebouwd is op oude Inca fundamenten, en de Inca tempel van Koricancha. De gids zal uitvoerig uitleg geven over de geschiedenis en belangrijkste monumenten van de stad. De volgende dag maken jullie een excursie naar de spectaculaire zoutterrassen van Maras, gelegen in de prachtige heilige vallei. Een zeer bijzonder gezicht, al die witte zoutterrassen te midden van het groene heuvelgebied. Ook brengen jullie een bezoek aan Moray. Bij dit dorpje kom je erachter hoe ingenieus de Incas waren. De terrassen vol weelderige grassen zijn hier cirkelvorming aangelegd. De grootste is ongeveer 30 meter diep. Met de constructie en de ligging is rekening gehouden met invloeden van de zon en de wind. Het lijkt erop dat de Incas klimaatverschillen onderzochten op de verschillende gewassen. Overnachtingen in Hotel Mama Sara.

Dag 4. Choquequirao Trekking (in groep)

Hoogte: 1.500 – 3.030 meter.
Beste tijd: Het hele jaar
Duur: 4 dagen – 3 nachten
Moeilijkheidsgraad: Medium/gematigd tot uitdagend

De archeologische site van Choquequirao is een deel van een complex van Andes dorpjes in de Vilcabamba vallei. Tijdens de Inca periode was deze ruïne verenigd en voortdurend in contact met Machu Picchu door een ingenieus netwerk van wandelwegen. Choquequirao
bevindt zich in de top van de bergketen (3.035 meter) aan de rechter zijde van de Apurimac rivier in het Santa Teresa district, de provincie van het departement van Cuzco. Choquequirao is omgeven door de besneeuwde bergen van Apus en de Yanama, Ampay, Choquecarpu, Pumasillo en Panta. Choquequiraw is een Inca dorp, gevormd door kleine sites die verspreid zijn over de berg en met elkaar verbonden worden door terrassen. Het is vergelijkbaar met ruïnes in de regio en ligt op de top van de Choquequirao berg. Deze trek is pittig, met heen en terug dezelfde weg. Echter, je komt hier amper een andere toerist tegen onderweg.

N.B.: Dit programma kan wijzigen naar gelang de fysieke toestand van de groep.

Eerste dag: Cuzco – Chiquisca Santa Rosa –  6 tot 7 uur wandelen
‘s Morgens vroeg rond 5.30 uur vertrekken jullie per openbare bus voor een 4 uur durende rit van Cuzco naar het dorpje Cachora, gelegen aan de rand van de Apurimac canyon (2.850 meter). In dit dorpje kunnen jullie de laatste inkopen doen. Dan rijden jullie verder tot Capuliyoc (2.915 meter). Hier zullen de ezels beladen worden en start de trekking. Al snel heb je de eerste prachtige uitzichten over de canyon en de besneeuwde toppen van de Padrayoc en Wayna Cachora bergen. Jullie dalen af voor 3 tot 4 uur tot Chiquisqa (1.836 meter) en 1 uur verder komen jullie aan bij de wilde Apurimac rivier (1.550 meter) waar jullie gaan lunchen. Na de lunch start de klim naar de Santa Rosa kampeerplaats, gelegen op 2.095 meter hoogte. Dit is een pittige klim van ongeveer 2 uur, maar het maakt de tocht van de volgende dag een stuk makkelijker. De kampeerplaats is iets verder dan de standaard kampeerplaats; het is hier dikwijls zeer rustig en ‘s avonds zie je een prachtige sterrenhemel. Overnachting in tenten.

Dag 5. Choquequirao Trekking (in groep)

Dag 2: Santa Rosa – Choquequirao ruïnes – 5 uur wandelen
Na een vroeg maar goed ontbijt starten jullie rond 6 uur ’s ochtends aan de verdere klim naar Maranpata (3.110 meter), waar jullie een stop maken. Deze klim duurt circa 3 uur en is zeer pittige! Na de stop om even op adem te komen, hebben jullie al snel het eerste zicht over de ruïnes van Choquequirao. Jullie wandelen ongeveer 2 uur verder tot aan de ruïnes. Lunch wordt geserveerd op de Choquequirao kampeerplaats (3.110 meter), voordat jullie in de namiddag de ruïnes bezoeken. Lekker genieten van de zonsondergang en hopelijk krijgen jullie nog een paar prachtige condors te zien. Slechts 30% van deze Inca ruïne zijn opgegraven en gerestaureerd. Jullie zien drie verdiepingen van ruïnes van uitzonderlijke kwaliteit. Het is de pittige trekking meer dan waard! De bewerking van de stenen in Choquequirao is niet zo verfijnd als in Machu Picchu, omdat de stenen die zijn gebruikt uit deze steengroeve veel moeilijker zijn te bewerken. Maar de gebouwen zijn zeer indrukwekkend en van hoge kwaliteit en status. De ligging van de ruïnes is fantastisch. Geregeld passeren hier de immense condors Overnachting op de kampeerplaats van Choquequirao in tenten.

Dag 6. Choquequirao Trekking (in groep)

Dag 3: Choquequirao – Santa Rosa – 5 uur wandelen
‘s Morgens hebben jullie nog de mogelijkheid om de ruïnes verder te bezoeken. In de namiddag starten jullie de terugtocht, op de rand van de Apurimac canyon. Het is een stevige afdaling naar de Santa Rosa kampeerplaats.

N.B.: Afhankelijk van de conditie van de groep kan het zijn dat de gids besluit om te overnachten op de Chiccisqa kampeerplaats (1.836 meter).

Dag 7. Choquequirao Trekking (in groep) – Cuzco

Dag 4: Santa Rosa – Cuzco
Opnieuw een vroege start, om de hitte van de Apurimac canyon te ontwijken. Jullie dalen af tot aan de rivier, van waar jullie starten aan de fikse klim, die beloond wordt met spectaculaire uitzichten. De klim duurt ongeveer 4 uur en jullie lunchen in Capuliyoc (2.915 meter). Vanaf hier wandelen jullie 2 uur verder tot Cachora, over een vlak stuk en door een mooi landbouwgebied. Het transport staat hier te wachten om jullie in 4 uur terug naar Cuzco te brengen. Aankomst rond 19.00/20.00 uur. Overnachting in Hotel Mama Sara.

N.B.: Dit reisprogramma kan goed gecombineerd worden met andere bestemmingen in Peru, zoals bijvoorbeeld Machu Picchu, Colca Canyon, Ballestas Eilanden, de Amazone of het zeer speciale en niet toeristische noorden van Peru.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Genoemde activiteiten/excursies in groepsvorm & lokale gids:
  – City Tour Cuzco.
  – Dag tour Heilige Vallei met o.a. bezoek aan Maras & Moray.
 • 4 Daagse Choquequirao Trekking, inclusief:
  – Engelstalige lokale gids
  – Briefing in Cusco voor vertrek.
  – Drie maaltijden per dag. Vegetarische maaltijden kunnen op verzoek.
  – Tenten en matrassen.
  – Paarden of ezels voor het dragen van tenten.
  – Paardenman.
  – Transport (lokaal of privé vervoer) afhankelijk van de groepsgrootte.
  – Kok en keukenuitrusting.
  – Entreegeld Choquequirao.
  – Transfer van en naar je hotel.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Transfers op eigen gelegenheid.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • 4 Daagse Choquequirao Trekking, exclusief:
  – Eerste dag het ontbijt en laatste dag het avondeten.
  – Slaapzakken (kunnen gehuurd worden).
  – Wandelstokken.
  – Tips voor gids, kok en paardenman.
  – Extra dranken.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons