22 dagen – Inca’s & condors, canyons & jungle, trekking & slapen onder de sterren

Peru is een prachtige en veelzijdige bestemming. Het land is heel divers zowel wat de natuur als de cultuur betreft. Tijdens deze afwisselende en actieve reis bezoeken jullie de immense Colca Canyon en maken jullie kans de reusachtige Condor te zien. Jullie varen over het hooggelegen Titicacameer en gaan wildlife spotten in de Amazon jungle vanuit een comfortabele lodge. Jullie maken een driedaagse trekking dwars door de Andes, slapen in tenten onder de sterren, en zien onderweg de besneeuwde bergtoppen. Na deze prachtige tocht komen jullie aan bij het mystieke Machu Picchu, waar jullie kennis maken met het verdwenen Inca rijk. Uiteraard staat er ook een bezoek aan het koloniale Cuzco & Arequipa op het programma!

Dag 1. Amsterdam – Lima

Jullie vliegen met van Amsterdam naar Lima waar jullie dezelfde avond landen. Vanaf het vliegveld volgt een transfer naar jullie hotel dat gelegen is in de wijk Miraflores. Overnachting in Hotel Runcu.

Dag 2. Lima

Lima is een stad van uitersten. Er zijn sloppenwijken maar ook moderne districten met gastronomische restaurants met Michelin ster. In de stad zijn verschillende musea en kerken te vinden. In de musea tref je de vele gevonden voorwerpen van de Inca’s en andere beschavingen
Na het ontbijt staat er een city tour van ca. 4 uur in op het schema met een internationale groep, door het koloniale centrum van Lima op het programma. Jullie bezoeken onder andere de Plaza de Armas met de kathedraal en de omgeving van het San Francisco plein. Voor de avond is er genoeg keus aan goede restaurants in Lima; dit is namelijk een wereldbestemming op culinair gebied! Overnachtingen in Hotel Runcu.

Dag 3. Arequipa

Vandaag worden jullie per transfer naar de luchthaven van Lima gebracht voor de vlucht naar Arequipa. Bij aankomst staat de transfer weer klaar voor de rit naar het hotel. Overnachting in het sfeervolle koloniale Hotel San Agustin in Arequipa.

Dag 4. Arequipa

Arequipa wordt wel de witte stad genoemd. Geflankeerd door de majestueuze vulkaan de Misti, en met het oude centrum geheel in tact, is Arequipa ongetwijfeld één van Zuid-Amerika’s mooiste steden. Jullie hebben vandaag de gelegenheid om de stad zelf te verkennen. Ongetwijfeld staat er een bezoek aan het Santa Catalina klooster op het programma. Verder is ook de bevroren mummie Juanita te bewonderen in het museum Santuarios. Hotel San Agustin.

Tip! Boek een dag langer en ga de reality tour doen, die een heel andere kant van Peru laat zien. De gids leidt jullie over de lokale markt en door het armere gebied rond Arequipa. Er wordt onder andere een kindercrèche en gaarkeuken bezocht.

Dag 5. Colca Canyon

Jullie vertrekken vandaag naar de Colca Canyon, een spectaculaire vallei in het binnenland, waar een groep Condors iedere ochtend met de thermiek tegen de steile wanden omhoog zweven. De Colca Canyon is ‘s werelds diepste canyon met op een aantal plaatsen een hoogteverschil van meer dan 3000 meter. De rit naar Chivay is zeer spectaculair en jullie maken een aantal mooie stops onderweg. Jullie bezoeken de warmwaterbronnen (inclusief) net buiten Chivay. Ook een aanrader is een wandeling in de omgeving van het hotel (op eigen gelegenheid). Het hotel kan jullie ongetwijfeld van tips voorzien. Overnachtingen in Pozo del Cielo in Chivay.

Dag 6. Colca Canyon – Puno

Zeer vroeg in de ochtend gaan jullie naar Cruz del Condor, één van de uitkijkpunten over de vallei waar met grote regelmaat condors worden gesignaleerd. Onderweg rijden jullie langs vele eeuwenoude terrassen, waar al ver voor de komst van Spanjaarden landbouwgewassen op werden geteeld. In de namiddag nemen jullie de bus vanuit Chivay over de Peruaanse hoogvlakte. De rit duurt circa 6 uur. Aangekomen in Puno, gelegen aan de oever van het immense Titicaca meer, worden jullie naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel Intiqa.

Tip! Er zijn een aantal mooie hotels en exclusieve lodges aan het meer buiten het plaatsje Puno te boeken.

Dag 7. Lago de Titicaca – Isla Amantani

Vandaag maken jullie een boottocht over het Titicacameer. Op het koude water van ‘s werelds hoogst bevaarbare meer drijven rieteilanden. Een indianengroep, de ‘Uros-indianen’, leeft sinds mensenheugenis van wat het meer voortbrengt; vis en producten van papyrusriet. Jullie bezoeken één van de rieteilanden. In de middag varen jullie verder naar het eiland Amantani. Hier gaan jullie in een erg eenvoudig huis bij een lokale familie de nacht doorbrengen. In de namiddag is er een begeleid bezoek aan de tempel van de zon en de maan op de top van het eiland, ideaal voor zonsondergang! Prachtige uitzichten op de Boliviaanse Cordillera Real!

N.B.: Laat de meeste bagage achter bij de receptie van het hotel in Puno en neem een klein cadeautje mee in vorm van suiker of appels voor de familie.

Dag 8. Isla Amantani – Isla Taquile – Puno

Na het ontbijt worden jullie bij Isla Amantani opgehaald en varen jullie naar Isla Taquile. Dit eiland is beroemd om de traditionele klederdracht van de indiaanse bevolking. De weeftechniek die hier wordt uitgevoerd is bewonderingswaardig! Na de lunchtijd (exclusief) keren jullie per boot terug naar Puno waar jullie rond een uur of 17.00 uur aankomen. Overnachting Hotel Intiqa.

Dag 9. Puno – Cuzco

Vandaag worden jullie naar het busstation gebracht en maken jullie een mooie openbare busrit, dwars over de Peruaanse Altiplano naar de koloniale stad van Cuzco. Onderweg genieten jullie van de uitzichten op besneeuwde bergen en kuddes alpaca’s. In Cuzco worden jullie op het busstation ontvangen en naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel Tambo del Arriero.

Tip! Er is nu ook een nieuwe treinverbinding tussen Puno en Cuzco geopend – een heerlijk comfortabele rit waarbij er optimaal van het uitzicht genoten kan worden!

Dag 10. Cuzco

In Cuzco is erg veel te zien. Het is één van de mooiere steden van Zuid-Amerika, vol met prachtige koloniale gebouwen. Op eigen gelegenheid bezoeken jullie ongetwijfeld de Tempel van de Zon (Qoricancha) en de Kathedraal. Misschien ook diverse Inca-ruïnes net buiten Cuzco zoals Quenqo, Pukapukara, Tambomachay en Saqsaxayhuaman. Deze laatste zijn het grootst en misschien wel het meest spectaculair. Het uitzicht over Cuzco is schitterend (geen activiteiten inclusief). Overnachting in Hotel Tambo del Arriero.

Tip van Josje! Boek in juni een extra nacht (of nachten) om het Inti Raymi festival bij te wonen.
Een religieuze ceremonie van het Inca rijk ter ere van de god Inti, één van de meest aanbeden goden van de Inca’s. Volgens de dichter Garcilaso de la Vega creëerde Sapa Inca Pachacuti het Inti Raymi festival om de kortste dag te vieren. Sinds 1944 wordt Inti Raymi jaarlijks op 24 juni gevierd met een show bij Sacsayhuamán, een bezienswaardigheid! Inclusief gids, tribune boven aan Saxayhuaman en lunch pakket.

Dag 11. Heilige Vallei

Na het ontbijt worden jullie naar het busstation gebracht, waar jullie op de openbare bus stappen naar Urubamba, gelegen in de prachtige Heilige Vallei. Jullie gaan op eigen gelegenheid van het busstation van Urubamba naar het hotel. Overnachting in Hotel San Agustin Urubamba.

Dag 12. Heilige Vallei – Cuzco

Vandaag gaan jullie op onderzoek uit in de Heilige Vallei! Jullie bezoeken de hooggelegen interessante Inca site in Chinchero. Inca Tupac Yupanqui heeft vele aquaducten en terrassen laten aanleggen. Deze worden vandaag nog steeds gebruikt. Jullie bezoeken een markt; de lokale bevolking staan hier bekend om hun traditionele weef technieken. Daarna gaan jullie naar de spectaculaire zoutterrassen van Maras. Een zeer bijzonder gezicht, al die witte zoutterrassen te midden van het groene heuvelgebied. Ook brengen jullie een bezoek aan Moray. Bij dit dorpje kom je erachter hoe ingenieus de Incas waren. De terrassen vol weelderige grassen zijn hier cirkelvorming aangelegd. De grootste is ongeveer 30 meter diep. Met de constructie en de ligging is rekening gehouden met invloeden van de zon en de wind. Het lijkt erop dat de Incas klimaatverschillen onderzochten op de verschillende gewassen. Na deze dag tour keren jullie terug naar het hotel in Cuzco voor de overnachting. Verblijf in Hotel Tambo del Arriero.

Dag 13. Lares Trekking (in groep)

Hoogte: 2850 – 4600 meter
Wanneer: Heel het jaar
Duur: 4 dagen / 3 nachten
Moeilijkheidsgraad: Normaal /gematigd

Er zijn verschillende manieren om Machu Picchu te bezoeken. In combinatie met een trail is een populaire manier, echter de meest bekende Inca trail is vaak 6 maanden voor vertrek al compleet volgeboekt. De Lares trail is een goed alternatief voor mensen die een meerdaagse trekking willen combineren met een bezoek aan Machu Picchu. Deze tocht combineert prachtige bergen met azuur blauwe meren. Je passeert kleine dorpjes en ontmoet de lokale bevolking.

Eerste dag: Cusco – Thermale baden van Lares – Huaca Wasi – 4 tot 5 uur wandelen
Vroeg in de ochtend rond 5.00 uur ’s ochtends worden jullie in ongeveer 1 uur rijden naar het dorpje Calca gebracht. Hier hebben jullie een half uurtje de tijd om de laatste inkopen op de lokale markt te doen. Jullie vervolgen de rit naar Lares, wat ongeveer 3 uur duurt. Onderweg komen jullie langs het hoogste punt op 4.265 meter hoogte. Een prachtig uitzicht hebben jullie hier over de Sawasiray gletsjer! De warme vallei van Lares bevindt zich op 3.207 meter hoogte en hier bezoeken jullie de warmwaterbaden. Na deze ontspanning begint de trekking. De trekking van vandaag is niet moeilijk, jullie wandelen langzaam omhoog naar Huaca Wasi (op 3.800 meter) door de mooie vallei met wilde orchideeën en begonia’s, kleine dorpjes en de lokale bevolking met haar kleurrijke kleding. Bij aankomst op de kampeerplaats van Waca Huasi staan de tenten al voor jullie klaar. Geniet van het dorpje, voetbal tegen de lokale bevolking en drink een kopje coca thee voordat jullie de tent inkruipen voor de eerste overnachting. Jullie slapen dichtbij het dorpje, dus blaffende honden zullen deel uitmaken van de nachtelijke geluiden.

Dag 14. Lares Trekking (in groep)

Tweede dag: Huaca Wasi – Miski Unuyoc – 6 tot 7 uur wandelen
Vandaag staat de zwaarste dag van de trekking op het programma. De klim is sterk stijgend en duurt ongeveer 4/5 uur totdat jullie bij de Huaca Wasi top (op 4.600 meter) zijn aangekomen. Onderweg passeren jullie verschillende kuddes met lama’s en Alpacas. Ook zie je huisjes gemaakt van de adobe moddersteen, gemaakt door de inwoners van het Huaca Wasi dorp. Het laatste stuk is pittig, maar boven wacht de voldoening. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht. Aan de andere kant van de pas zie je het mooie Auroray meer, wat ‘blauwe lagune’ betekend. Dit meer is ontstaan na het smelten van ijs op de Pumahuanca berg. Op de top offeren jullie coca blaadjes aan de ‘Apu’ of ‘berg god’. Dikwijls wandel je hier nog door sneeuw. Hierna dalen jullie af tot aan de rand van het meer, waar de warme maaltijd klaar staat voor de lunch. Vaak worden hier de Andean Ibis en eenden gespot. Na de lunch dalen jullie verder af voor anderhalf/twee uur tot aan het Miski Unuyoc kamp. Dit kamp is vlakbij het dorpje Mantanay gelegen (op 3.800 meter). Dit kamp ligt naast een rivier van vers sneeuwwater, met zicht over de besneeuwde bergtoppen. Het kan hier ‘s nachts zeer koud worden, maar er zal in de avond een kampvuur aangemaakt worden. Neem muggenspray mee, aangezien er tussen september en november muggen aanwezig kunnen zijn. Overnachting in de tent.

Dag 15. Lares Trekking (in groep)

Derde dag: Misky Unuyoc – Yanahuara – Ollantaytambo – Aquas Calientes – 4 tot 5 uur wandelen
Weer een vroeg vertrek vandaag, deze dag dalen jullie over een weg met grote stenen in circa 4 uur af naar het dorpje Yanahuara (op 2.950 meter). Dit mooie dorp ligt in de Urubamba vallei en er heerst hier een goed klimaat. Deze streek is de grootste voedsel voorziener voor de Cuzco regio. Jullie hebben hier lunch, waarna jullie per openbare bus naar Ollantaytambo afreizen (ongeveer half uurtje rijden). Hier stappen jullie op de trein (duur ongeveer anderhalf/twee uur) naar Aguas Calientes, de uitvalbasis van Machu Picchu, waar jullie overnachten in een hotel.

Tip! Houden jullie van wandelen, maar slapen jullie liever niet in tenten? Dan is het is ook mogelijk om tijdens de trekking in meer comfortabelere lodges te overnachten.

Dag 16. Machu Picchu

Vandaag maken jullie een ochtendbezoek aan Machu Picchu samen met een lokale gids. Van 06.00 tot 12.00 uur verkennen jullie het gigantische Inca complex. De gids zal uitvoering uitleg geven over de geschiedenis en verschillende plekken van deze ruïne. Het bezoek kan gecombineerd worden met een beklimming naar Wayna of Huyana Picchu. Daarna dalen jullie weer af, en wandelen jullie naar het treinstation van Aguas Calientes. Hier stappen jullie op de trein naar Cuzco, waar jullie de nacht doorbrengen. Overnachting in Hotel Tambo del Arriero.

Dag 17. t/m 19. Puerto Maldonado Jungle Lodge

Jullie worden in de ochtend van dag 17 naar het vliegveld van Cuzco gebracht voor de vlucht naar Puerto Maldonado. Vervolgens varen jullie in een gemotoriseerde kano over de Rio Madre de Dios in 2/3 uur naar de jungle lodge. Jullie reizen naar het hart van het regenwoud. Vanuit de lodge nemen jullie deel aan verschillende boot- en wandeltochten die jullie kennis laten maken met de verschillende aspecten van het Amazone gebied met haar prachtige flora en fauna. Zo gaan jullie te voet het regenwoud in op zoek naar vogels en dieren. De lokale gids geeft uitleg over de manieren waarop zij het bos gebruiken: medicinaal, voor voedsel en de jacht. Tijdens de jungle tour zullen jullie kaaimannen, schildpadden, vogels, vleermuizen vlinders, spider, howler monkeys en vele andere soorten dieren tegenkomen. Overnachting in de Amazon Planet Lodge.

Tip: tijdens het verblijf in sommige jungle lodges is het mogelijk om deel te nemen aan een Ayahuasca ceremonie.
Tip: De beste clay clicks voor het zien van papagaaien en macaws is vanuit de Tambopata Research Center

Dag 20. Puerto Maldonado – Lima

Vandaag reizen jullie terug naar het vliegveld van Puerto Maldonado, waar jullie op de vlucht stappen naar Lima. Bij aankomst worden jullie naar het hotel gebracht voor alweer de laatste overnachting. Verblijf in Hotel Runcu.

Dag 21. Lima – Amsterdam

Jullie worden naar de luchthaven van Lima gebracht waar jullie op de vlucht terug naar Nederland stappen.

Dag 22. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Amazon Planet Lodge is inclusief volpension (excl drankjes) en activiteiten.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Genoemde openbare bussen;
  – Puno – Cuzco
  – Cuzco – Urubamba
 • Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Cuzco.
 • Genoemde activiteiten/excursies in groepsvorm & lokale gids:
  – City Tour Lima.
  – Colca Canyon 2 dagen programma.
  – Boottour Lago de Titicaca, inclusief overnachting Isla Amantani.
  – Dag tour Heilige Vallei met o.a. bezoek aan Maras & Moray.
  – Ochtend bezoek Machu Picchu met Wayna of Huyana Picchu permit.
 • 3 Daagse Lares Trekking, inclusief:
  – Briefing voor de trekking.
  – Vervoer van Cusco naar Lares.
  – Professionele tweetalige gids.
  – Paarden voor tenten en eten (je mag 5 kg eigen bagage afgeven).
  – Keuken materiaal.
  – Eten (3x ontbijt, 3x lunch, 3x avondmaal) vegetarisch is mogelijk.
  – Het kampeermateriaal, tent en matras, tafel, stoelen.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar treinstation in Aguas Calientes.
 • Transfers van bus station Urubamba.
 • Optionele excursies.
 • Transfers op eigen gelegenheid.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • 3 Daagse Salkantay Trekking, exclusief:
  – Slaapzak (Verhuur goede slaapzakken tot -10 ° aan circa USD 5,- per dag).
  – Optioneel privé paard voor het dragen van je bagage.
  – Entreegeld warmwaterbronnen.
  – Wandelstokken.
  – Fooi voor kok, gids en paardenmannen.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons