19 dagen – Dwars door de Andes

Op deze mooie rondreis maken jullie kennis met het veelzijdige Peru: een land van grote contrasten. Na het koloniale Arequipa, de immens diepe Colca Canyon en het legendarische Titicacameer reizen jullie naar Cuzco. Vanaf hier maken jullie een prachtige wandeling naar de Heilige Vallei, met als beloning een bezoek aan de wereldberoemde ruïnes van Machu Picchu. Een originele, nauwelijks bereisde route brengt jullie vervolgens, dwars door de imposante Andes, naar de mysterieuze Nazca-lijnen. Voordat jullie weer naar huis vliegen, bezoeken jullie tenslotte nog de bijzondere Ballestas eilanden. Welkom in het betoverende land van de Inca’s!

Dag 1. Amsterdam – Lima

Jullie vliegen van Amsterdam naar Lima, waar jullie dezelfde avond nog aankomen. Jullie worden verwelkomd op de luchthaven en per transfer naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel Runcu.

Dag 2. Lima – Arequipa

Het is in Lima meestal niet warmer dan een graad of 18 overdag. Deze temperatuur wordt veroorzaakt door de hoge ligging en de koude golf stroom. Jullie hebben het grootste gedeelte van de dag om de stad te bezichtigen. Jullie kunnen naar de Malacon board walk gaan en het Parque del Almor bezoeken. Heel interessant is Museo Rafael Larco Herreira met veel goed bewaarde kunstschatten uit de Incatijd. Daarnaast bevindt zich een heerlijk lunchrestaurant met uitzicht op een mooie tuin. In de namiddag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Arequipa. Bij aankomst worden jullie naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel La Gruta.

Dag 3. Arequipa

Arequipa wordt wel de witte stad genoemd. Geflankeerd door de majestueuze vulkaan de Misti, en met het oude centrum geheel in tact, is Arequipa ongetwijfeld één van Zuid-Amerika’s mooiste steden. Jullie hebben vandaag de tijd om op eigen gelegenheid de stad te verkennen. Ongetwijfeld staat er een bezoek aan het Santa Catalina klooster op het programma. Overnachting in Hotel La Gruta.

Dag 4 & 5. Colca Canyon

In internationaal gezelschap vertrekken jullie op dag 4 naar de Colca Canyon, een spectaculaire vallei in het binnenland, waar een groep Condors iedere ochtend met de thermiek tegen de steile wanden omhoog zweven. De Colca Canyon is ‘s werelds diepste canyon met op een aantal plaatsen een hoogteverschil van meer dan 3.000 meter. Overnachtingen in Pozo del Cielo in Chivay.

Dag 6. Colca Canyon – Puno

In de zeer vroege ochtend vertrekken jullie naar Cruz del Condor, één van de uitkijkpunten over de vallei waar met grote regelmaat condors worden gesignaleerd. Onderweg rijden jullie langs vele eeuwenoude terrassen, waar al ver voor de komst van Spanjaarden landbouwgewassen op werden geteeld. In de middag reizen jullie per openbare bus door naar Puno; een prachtige tocht naar de Peruaanse hoogvlakte. Puno is een stadje op de hoogvlakte, aan de oever van het Titicacameer. Overnachting in Hotel Intiqa.

Dag 7. Puno

Vandaag maken jullie een boottocht over het Titicacameer. Op het koude water van ‘s werelds hoogst bevaarbare meer drijven rieteilanden. Een indianengroep, de ‘Uros-indianen’, leeft sinds mensenheugenis van wat het meer voortbrengt; vis en producten van papyrusriet. Jullie bezoeken vandaag één van de rieteilanden. In de middag varen jullie verder naar het eiland Taquile. Nadat jullie dit eiland hebben verkend, keren jullie weer met de boot terug naar Puno. Overnachting in Hotel Intiqa.

Tip van Josje! Het is heel leuk om een nachtje op Taquile eiland door te brengen en zodoende alles te weten te komen van de bijzondere wevers die op dit eiland wonen. Ze leven hier nog volgens eeuwenoude tradities. Jullie overnachten dan in de simpele onderkomens van de lokale bevolking.

Dag 8 & 9. Cuzco

In de ochtend van dag 8 vertrekken jullie per openbare bus naar Cuzco. Tijdens de prachtige rit over de Altiplano (hoogvlakte) worden onderweg tussenstops gemaakt. Zo wordt onder andere de Inca tempel in Raqchi en de mooi beschilderde kerk in Andahuayllilas bezocht. In Cuzco worden jullie opgewacht en naar het hotel gebracht. In Cuzco is ongelooflijk veel te zien. Jullie maken de volgende dag een citytour waarbij onder andere een bezoek wordt gebracht aan de kathedraal, die gebouwd is op oude Inca fundamenten en de Inca tempel van Koricancha. Overnachtingen in Hotel Mama Sara.

N.B.: Het verblijf in Cuzco is goed te verlengen om zodoende een excursie te maken naar de bijzondere zoutterrassen van Maras en de bizarre cirkels van Moray.

Dag 10. Cuzco – Chinchero trekking

Voor de mensen die de overbevolkte Inca routes willen vermijden staat deze tweedaagse trekking in de Heilige Vallei op het programma. Deze minder bekende trek combineert prachtige bergen met de zoutpannen, ruïnes en authentieke indiaanse gemeenschappen. Jullie ontmoeten lokale mensen en passeren kleine dorpjes. De tocht is niet zwaar. Op deze eerste dag lopen jullie licht stijgend in ongeveer 7 uur naar Chincheros. In dit mooie dorpje overnachten jullie in een leuke hostel.

Dag 11. Chinchero – Ollantaytambo trekking

Na het ontbijt worden jullie naar het dichtbij Chincheros gelegen Maras gebracht. Hier brengen jullie eerst een bezoek aan de site waar de Inca’s experimenteerden met landbouwgewassen. Vanaf dit punt start de tweede wandeldag. Onderweg zien jullie de Salineras, de nog steeds gebruikte, eeuwenoude zoutpannen van de Inca’s. Na opnieuw zo’n 6- 7 uur te hebben gewandeld langs onder andere de Rio Urubamba, komen jullie aan in Ollantaytambo. Overnachting in Hotel Tunupa.

Dag 12. Ollantaytambo – Aguas Calientes

Jullie reizen vandaag verder met de trein naar Aguas Calientes. Tijdens de prachtige treinreis hebben jullie uitzicht op de steeds wilder stromende Rio Urubamba. De vegetatie wordt alsmaar weelderiger. In Aguas Calientes wordt overnacht waardoor jullie de volgende ochtend in alle vroegte de gelegenheid hebben om Machu Picchu te bezoeken. Overnachting in Hotel Home Like Home. (op eigen gelegenheid van het treinstation naar het hotel in Aguas Calientes).

Tip! Boek een middagtrein zodat er in de ochtend nog tijd is om de Inca ruïnes van Ollantaytambo te bezoeken. Zeker de moeite waard en het is er minder toeristisch dan Machu Picchu.

Dag 13. Machu Picchu – Cuzco

Vandaag maken jullie een ochtendbezoek aan Machu Picchu samen met een lokale gids. Van 06.00 tot 12.00 uur verkennen jullie het gigantische Inca complex. De gids zal uitvoering uitleg geven over de geschiedenis en verschillende plekken van deze ruïne. Daarna dalen jullie weer af, en wandelen jullie naar het treinstation van Aguas Calientes. Hier stappen jullie op de trein naar Cuzco, waar jullie de nacht doorbrengen. Overnachting in Hotel Mama Sara.

Dag 14. Cuzco – Chalhuanca

In plaats van met het vliegtuig, reizen jullie in twee dagen dwars door de Andes naar de Peruaanse kust per openbare bussen. Een prachtige, bijzondere tocht die nauwelijks door reizigers wordt afgelegd. Het eerste traject wordt vandaag afgelegd van Cuzco naar Chalhuanca. Bij aankomst op het busstation van Calhuanca nemen jullie zelf een taxi naar het hotel (exclusief). In Chalhuanca overnachten jullie in het sfeervolle Hotel Tampumayo.

Dag 15. Chalhuanca – Nazca

Jullie hebben overdag de tijd om bij de lodge te genieten, of op ontdekking te gaan in de omgeving. Je kan goed raften en kanoën hier en er zijn meerdere mooie lagunes in de buurt. De heetwaterbronnen van Pincahuacho met haar vulkanische baden zijn ook een aanrader. Je komt in deze omgeving amper toeristen tegen. In de namiddag neme jullie weer een taxi naar het busstation (exclusief) en reizen jullie verder per openbare bus naar het aan de woestijnkust gelegen plaatsje Nazca (vertrek om 17.00 uur – duur circa 7 uur).
Onderweg rijden jullie door Pampas Galeras, een op 4.200 meter hoogte gelegen reservaat waar de meeste vicuna’s ter wereld voorkomen. Bij aankomst in Nazca (rond middernacht) worden jullie naar het hotel gebracht. Overnachting in Hotel Don Agucho.

Dag 16. Nazca – Paracas

Nazca staat bekend vanwege de mysterieuze afbeeldingen in het woestijnzand. De lijnen en tekeningen zijn in zijn geheel alleen te aanschouwen vanuit de lucht. Jullie maken in de ochtend een vlucht met een Cessna over de beroemde Nazca lijnen (mits het weer dit toelaat). In de middag reizen jullie per privé transfer verder naar Paracas. Onderweg wordt er een stop gemaakt in Huacachina, waar jullie per buggy door de zandduinen kunnen rijden (optioneel). De streek rond Paracas is de bakermat van het populaire druiven-destilaat: ‘Pisco’. De in Peru en zelfs ver daarbuiten populaire cocktail ‘Pisco-Sour’, moeten jullie tijdens deze reis absoluut eens proberen! Overnachting in Hotel Paracas Sunset met zwembad

Dag 17. Paracas – Lima

In de ochtend maken jullie een boottocht naar de Ballestas-eilanden. Een groep van kleine rotseilanden in de koude maar zeer voedselrijke grote oceaan waar grote groepen zeeleeuwen hun thuisbasis hebben. Jullie treffen er tevens pinguïns en vele andere zeevogels aan. Door het ontbreken van regen stapelt de vogelmest zich na jaren op tot metersdikke lagen. Deze zogenaamde ‘guano’ wordt al sinds de tijd door de Inca’s gewonnen en gebruikt als natuurlijke meststof. In de middag reizen jullie per openbare bus naar Lima. Overnachting weer in Hotel Runcu in de leuke wijk Miraflores.

Dag 18. Lima – Amsterdam

Jullie worden vandaag per transfer naar de luchthaven van Lima gebracht voor de internationale vlucht terug naar Nederland.

Dag 19. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Genoemde openbare bussen;
  – Chivay – Puno
  – Wonder Peru Bus Puno – Cusco met stops onderweg
  – Cusco – Chalhuanca – Nazca
  – Paracas – Lima
 • Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo.
 • Genoemde activiteiten/excursies in groepsvorm & lokale gids:
  – Colca Canyon 2 dagen programma.
  – Uros & Tauile excursie.
  – Stadstour Cusco.
  – Chinchero trekking 3 dagen programma inclusief maaltijden (excl drankjes).
  – Machu Picchu.
  – Vlucht Nazca Lijnen (mits weer het toelaat).
  – Ballestas Eilanden excursie.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar treinstation in Aguas Calientes.
 • Transfers van en naar bus station Chalhuanca.
 • Optionele excursies.
 • Transfers op eigen gelegenheid.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons