16 dagen – Fly drive door onbekend Brazilië

Deze gevarieerde actieve reis brengt jullie voor Braziliaanse begrippen in relatief korte reistijd naar zeer afwisselende plekken. Temperatuurverschillen tijdens deze reis zullen ongeveer 30 graden of meer zijn. Begin van de reis is in de wereldstad Rio de Janeiro; een stad waar je minimaal 1 keer in je leven geweest moet zijn. Daarna gaan jullie met een Land Cruiser naar het onbekende Ibitipoca, een plek waar je zeker een auto nodig gaat hebben! De omgeving is van ongekende pracht en jullie verblijven hier bij een spectaculaire fazenda. Ultiem genieten! Dan rijden jullie naar Itatiaia, waar jullie een prachtige wandelingen kunnen maken. Via het kleine dorpje Sao Jose do Bareiro vervolgen jullie je weg naar de Costa Verde. Jullie laten de jeep achter en verblijven in het groene heuvelgebied van Paraty waar jullie vervolgens nog twee dagen aan het strand verblijven. De reis wordt afgesloten in het leuke koloniale Paraty. Deze fly-drive kan natuurlijk worden gecombineerd met een langer verblijf in Brazilië, waarbij andere mooie plekken worden aangedaan.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Rio de Janeiro

Vlucht van Schiphol naar Rio de Janeiro op dag 1 van het programma; aankomst dezelfde dag. In Rio worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht, gelegen in de leuke artiestenwijk Santa Teresa. Zonder de Corcovado te hebben beklommen om het Christusbeeld van dichtbij te zien, zou jullie bezoek aan Rio eigenlijk niet compleet zijn. Jullie hebben de volgende dag een halve dag tour naar dit iconisch punt in de stad inclusief. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over de stad! Verder kunnen jullie zelf de Suikerberg bezoeken, of lekker bijkomen op het strand van Copacabana. Het is ook mogelijk om te gaan parapenten (optioneel); met echt een fantastisch zicht op de baai en skyline!

Dag 3 & 4. Rio de Janeiro – Ibitipoca

Op de ochtend van dag 3 wordt de jeep bij jullie hotel afgeleverd. Jullie gaan vervolgens zelf rijden. In ca. 5 uurtjes rijden jullie richting Ibitipoca. Een prachtige route waarbij de jeep vooral op het laatste stuk erg handig is! Jullie verblijven hier twee nachten in de waanzinnige Fazenda do Engenho; een super deluxe lodge in een fantastisch mooie omgeving. Het dorpje Ibitipoca zelf is nog zeker een half uur verder de berg op rijden over de onverharde weg. Jullie worden absoluut in de watten gelegd in deze afgelegen plek. De volgende dag kunnen jullie met de jeep erop uit om de omgeving te bezoeken, lekker off road te rijden, of om naar het Ibitipoca reservaat te gaan, waar gezwommen kan worden in de natuurlijke poelen. Hiken en raften behoren ook tot de mogelijkheden in deze omgeving (exclusief; ter plaatse te regelen).

Dag 5 & 6. Ibitipoca – Matutu

Op dag 5 zet de self drive zich voort naar Matutu; een plek waar internationaal toerisme nog niet bekend mee is, maar absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Ik (Olaf) vind dit één van de meest unieke plekjes in Brazilië. Het is ongeveer 3 uur rijden. Jullie verblijven hier twee nachten in een heerlijke Pousada op een plek uiterst geschikt voor natuurliefhebbers en voorstanders van ecotoerisme. De groene vallei waar jullie verblijven wordt opgemaakt door watervallen en bergen. Jullie zijn hier vlakbij het pittoreske Pico do Papagaio (2.293 meter hoog), gelegen in het staatspark Serra do Papagaio. Er kunnen hier vele activiteiten in de natuur gemaakt worden, zoals hiken, paardrijden en zwemmen in kristal heldere poelen (geen activiteiten inclusief).

Dag 7 & 8. Matutu – Itatiaia

Na het ontbijt rijden jullie op dag 7 over deels onverharde wegen naar de hoogste overnachtingsplek van deze reis. Hier kunnen jullie lekker genieten van de luxe van dit hotel. De volgende ochtend, na een heerlijk ontbijt kunnen jullie met de jeep omhoog rijden om het Nationale park van Itatiata te betreden. Prachtige wandelingen kun je hier maken. In de buurt zijn vele watervallen te vinden en heb je fantastische vergezichten. In de verte rijst één van de hoogste bergen van Brazilië, de Agulhas Negras, met bijna 2.800 meter. Overnachtingen in ons heerlijke hotel.

Dag 9 & 10. Itatiaia – Vila Mont

In de ochtend van dag 9 kunnen jullie gaan downhill mountainbiken bij Sao José do Barreiro (optioneel). Even de adrenaline laten stromen! Daarna stappen jullie de jeep weer in en rijden jullie in ongeveer 3 tot 3 ½ uur naar de omgeving van Paraty. Naar Vila Mont om precies te zijn; het einde van de jeeptour. Deze accommodatie ligt op 15 minuten rijden van Paraty en ligt prachtig in de heuvels. Het is een mooie villa waarbij je optimaal van de natuur kan genieten. De volgende dag hebben jullie hier vrij om lekker in de hangmatten te liggen, of met de jeep naar de prachtige stranden van Trindade of Camburi te gaan. Jullie laten hier de Land Cruiser achter.

Dag 11 & 12. Vila Mont – Saco de Mamangua

Op dag 11 gaan jullie met een lokale gids te voet door de Caicara jungle naar een heerlijke plek aan het strand in Saco de Mamangua. Jullie nemen alleen een rugzak mee met spullen voor de aankomende twee dagen, de rest blijft achter in Vila Mont. ‘s Middags en de volgende dag lekker luieren op het strand, zwemmen, of kajakken. Twee overnachtingen in een prachtig onderkomen direct aan het blauwe water.

Dag 13 & 14. Paraty

Met de boot varen jullie op dag 13 naar Paraty-Mirim, waar jullie per lokale bus naar Paraty reizen. Jullie restbagage wordt ondertussen opgehaald bij Vila Mont en naar Pousada do Sandi in Paraty gebracht. Paraty is een leuk koloniaal dorpje met veel restaurantjes, barretjes en winkeltjes. Top om hier door de kiezelstenen straatjes te slenteren. Daarnaast kunnen jullie hier ook lekker op het strand gaan liggen, of een bootje huren om de omliggende eilandjes met paradijselijke strandjes te bezoeken. ’s Avonds is het met de tal van barretjes en restaurants heel gezellig in het historische centrum.

Dag 15. Paraty – Rio de Janeiro – Amsterdam

Vandaag nemen jullie afscheid van Brazilië. Jullie worden opgehaald en via een transfer in ongeveer 4 uur naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Hier stappen jullie op de vlucht terug naar Nederland.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Ibitipoca is op basis van volpension.
  – Verblijf in Matutu & Itatiaia is op basis van half pension.
  – Verblijf Vila Mont is exclusief maaltijden.
 • Genoemde transfers in privé service.
 • Land Cruiser, inclusief W.A. verzekering.
 • Halve dag Corcovado tour in Rio de Janeiro.
 • Wandeling naar Saco de Mamangua met lokale gids.
 • Bootvervoer & openbare bus naar Paraty.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Internationaal rijbewijs voor Land Cruiser (verplicht).
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Autohuur is exclusief GPS, schoonmaakkosten, benzine en eventuele tol/parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons