16 dagen – Familiereis Guatemala & Belize

Dit is een fantastische familiereis door het unieke Guatemala in combinatie met het Caribische Belize. In Guatemala bezoeken jullie het koloniale Antigua, verblijven jullie in Hobbit huisjes en gaan jullie kajakken en mountainbiken bij het mooie Lago de Atitlan meer. Vervolgens komt de Maya-site van Tikal aan bod; heel bijzonder. Jullie kunnen gaan zwemmen in het Peten Itza meer en gaan paardrijden door de jungle van Yaxha. De reis wordt afgesloten op het Caribische eiland Ambergris Caye; een geweldig eiland voor ontspanning en snorkeltripjes met elkaar.

Dag 1. Amsterdam – Guatemala City – Antigua

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Guatemala City, waar jullie dezelfde dag nog aankomen. Bij aankomst staat er een transfer voor jullie klaar die jullie in ongeveer anderhalf uur naar het hotel in Antigua brengt; de mooie oude hoofdstad van Guatemala. Verblijf in de leuke Posada La Merced.

Dag 2. Antigua

In de ochtend maken jullie met een gids een wandeling door het koloniale centrum van Antigua. De gids kan jullie alles uitleggen over de mooie bouwwerken en waarom alle oude kerken ruïnes zijn geworden. Antigua ligt prachtig en wordt omringd door diverse hoge vulkanen. In de middag kunnen jullie optioneel een hike op de Pacaya vulkaan maken. Prachtig uitzicht op de omliggende omgeving.

Dag 3 & 4. Hobbitenango

Op dag drie van het programma worden jullie naar het nabijgelegen Hobbitenango gebracht. Je stapt hier zo de Gouw vallei van de Hobbits in. Hobbitenango is een droom dorpje, gebouwd door twee families op de top van een berg. Je hebt hier een prachtig uitzicht op de Panchoy vallei en de omliggende vulkanen. Je verblijft hier in een eco-casita; een huisje in dezelfde stijl als de Hobbits van Midden-aarden, met ronde muren en deuren. Je kan hier met de familie op je eigen Hobbit avontuur met fantastische wandelingen in de omgeving, boogschieten, machete gooien en live muziek in het weekend (geen activiteiten inclusief).

Dag 5. Hobbitenango – Lago de Atitlan

Vandaag worden jullie per transfer naar Panajachel gebracht, gelegen aan het prachtige Lago de Atitlan. Voordat jullie op de boot stappen naar San Pedro de la Laguna, stoppen jullie bij het Atitlan reservaat om hier te gaan ziplinen. Even de adrenaline laten stromen! Lago de Atitlan is misschien wel het mooiste meer van Midden-Amerika, vooral ook door de drie hoge vulkanen die boven het meer uittoren. Bij Panajachel stappen jullie op de boot transfer naar de Eco Cottage. Je wordt hier omgeven door de fruit bomen en je hebt hier een adembenemend uitzicht over het meer.

Dag 6 & 7. Lago de Atitlan

Tijdens jullie verblijf gaan jullie met de kajaks het water op. Heerlijk ontspannen ervaar je zo de pracht van het meer optimaal. Lago Atitlan ligt op 1.500 meter hoogte en Volcan San Pedro, Volcan Toliman en Volcan Atitlan zorgen voor een magnifiek decor. De volgende dag gaan jullie lekker actief met de mountainbikes een mooie route rijden door de bergachtige omgeving van het meer. De rest van het verblijf hebben jullie hier ter vrije besteding. Verblijf in de Eco Cottage.

Dag 8. Lago de Atitlan – Yaxha

De ochtend hebben jullie nog vrij bij Lago de Atitlan. Daarna varen jullie per boot transfer terug naar Panajachel en worden jullie aansluitend naar de luchthaven van Guatemala City gebracht. Hier stappen jullie op de vlucht naar Flores; het piepkleine schiereiland gelegen in Lago de Peten Itza. Dit is de uitvalsbasis voor bezoeken aan Tikal dat nog ruim een uur rijden is. Bij aankomst worden jullie per transfer naar de Ecolodge El Sombrero gebracht, gelegen in bij de Yaxha lagune.

Dag 9. Tikal

Vandaag staat er een bezoek aan het historische Tikal op het programma. Tikal ligt, in tegenstelling tot de meeste grote Maya-ruines in Yucatan, in feite midden in de jungle. Hier loop je te midden van brulapen, ara’s en andere wilde beesten. De hoogste tempels toren boven de jungle uit. De mooiste tempels liggen aan de Gran Plaza en de gids kan jullie veel vertellen over de gebouwen en historie van Tikal; de Maya-ruïnestad komt zodoende als het ware weer tot leven. Na het bezoek hier kunnen jullie eventueel naar El Remate gaan waar jullie kunnen gaan zwemmen in het meer of het zwembad (indien jullie hier lunchen kan je gratis gebruik maken van het zwembad). Overnachting in de Ecolodge El Sombrero.

Dag 10. Yaxha

In de ochtend gaan jullie een leuke paardrijdtour doen in de omgeving; Yaxha is een prachtig Nationaal Park. Door de aanwezigheid van een aantal grote meren, vind je hier een overvloed aan flora en fauna. De middag is ter vrije besteding. In de omgeving van Yaxha zijn een aantal bijzonder Maya sites te bezoeken. Hier kunnen jullie een korte tour naar toe maken in combinatie met een hike. Gaan rafting of met een vissers boot het water op gaan zijn ook mogelijk (optioneel). Lekker ontspannen in de hangmatten is natuurlijk ook mogelijk! Overnachting in de Ecolodge El Sombrero.

Dag 11 t/m 14. Ambergris Caye

De reis gaat weer verder! Op dag 11 worden jullie naar Belize City gebracht, waar jullie op de watertaxi (exclusief) stappen naar Ambergris Caye (duur circa 2 uur); het grootste eiland van Belize. San Pedro Town is de enige stad op het eiland en is een echte hub voor maritieme handel en activiteiten. Het ecotoerisme is de laatste tijd erg ontwikkeld. In de mangrove op het noordelijk deel van het eiland is er een enorme variëteit aan vogels te vinden. De prachtige stranden en het azuurblauwe water van de Cariben nodigen uit om de onderwaterwereld en het spectaculaire koraal te gaan ontdekken. Het op één na grootste barrier reef in de wereld ligt hier voor de deur! Hoh-Chan Marine Park is een populaire spot om te duiken. Je vindt hier riffen en een grote verscheidenheid aan koralen. Er kunnen hier veel nurse sharks gespot worden en er ligt ook een wrak. Spectaculair mooi is de duik in de Blue Hole, een duik naar 40 meter diepte in een ingestorte grot (alleen voor de gevorderde duikers). Verder worden er duiktours gemaakt naar Turneffe Islands en het Light House rif. Overnachtingen in een fijn appartement waar je samen kan zijn met de familie.

 Tip! Mochten jullie wat langer de tijd hebben, dan is het leuk om de reis in Belize uit te breiden met een verblijf in Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary. Hier kan je wildlife spotten in de jungle. Crooked Tree Wildlife Sanctuary is ook een leuk alternatief!

Dag 15. Ambergris Caye – Belize City – Amsterdam

Vandaag stappen jullie op de watertaxi (exclusief) terug naar de haven van Belize City, waar de transfer op jullie staat te wachten om jullie naar de luchthaven te brengen. Hier stappen jullie op de vlucht terug naar Nederland.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies (exclusief ontbijt).
 • Alle landtransfers in privé service.
 • Boot transfers op Lake Atitlan.
 • Binnenlandse vlucht Guatemala City – Flores.
 • De volgende genoemde tours in privé uitvoering:
  – Stadswandeling Antigua.
  – Mountainbiken & kajaktour bij Lago de Atitlan.
  – Tikal tour.
  – Paardrijden bij Yaxha.
 • Lokale meertalige gidsen daar waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Watertaxi Belize City – Ambergris Caye – Belize City
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons