16 dagen – De mooiste stranden van Colombia

Deze reis brengt je naar het diverse Colombia. Bij deze reis bezoek je de mooiste stranden van het land, aan zowel de Pacific als Caribische kust. De reis begint in de dynamische stad Medellín, waarna er naar Bahia Solano wordt gereisd; een zeer spectaculair stukje natuur waar jullie, tijdens het seizoen, kunnen gaan whale watchen! Daarna zet de reis zich voort naar Capurgana, waar jullie verblijven op één van de mooiste stranden van het land in een leuke lodge. Duiken is hier een zeer goede optie en de tropische omgeving van de Darien geeft goede hike mogelijkheden. De volgende stop is aan de Golfo de Morrosquillo; hier kan optimaal van de fantastische zandstranden genoten worden! De reis wordt geëindigd in de prachtige koloniale stad Cartagena. Colombia op haar mooist!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Medellín

Op dag 1 hebben jullie de vlucht van Amsterdam naar Medellín. Bij Medellín zullen veel mensen nog denken aan het beruchte drugskartel van Pablo Escobar, maar in werkelijkheid is het een moderne, frisse en vooruitstrevende stad. Medellín heeft een zeer aangenaam klimaat en wordt daarom ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. De volgende dag hebben jullie een city tour per metro & kabelbaan inclusief. Twee overnachtingen in het Park 10 Hotel.

Tip! Het is natuurlijk mogelijk de reis te verlengen en te beginnen in Bogotá, de hoofdstad van Colombia, en dan viar het mooie koffiegebied naar Medellín te reizen.

Dag 3 t/m 5. Bahia Solano

In de ochtend van dag 3 volgt een transfer naar het vliegveld van Medellín. Jullie vliegen vervolgens naar Bahia Solano waar jullie worden opgewacht om naar een prachtige plek gebracht te worden. Omdat jullie maar 10 kilo bagage mee kunnen nemen, kunnen jullie de rest achterlaten bij de receptie van het hotel in Medellín. Jullie verblijven deze dagen in El Almejal Ecolodge. De 10 cabañas liggen met de achterkant aan het dichte regenwoud waar vele kristalheldere riviertjes stromen. Als je van rust houdt, is dit de ideale bestemming. Hier hebben de dagen van de week geen naam en zijn de nachten gevuld met geluiden van zee en jungle. Er zijn programma’s met focus op de geboorte van zeeschildpadden (van september tot januari), walvisspotten (mid-juni tot oktober), vogelspotten en dolfijnspotten (van mid-juli tot januari). Korte wandelingen zijn hier ook mogelijk of een bezoek brengen aan het Ensenada de Utría Nationaal Park (geen activiteiten inclusief). Welkom in een héél speciaal paradijsje in Colombia. Drie overnachtingen in El Almejal Ecolodge.

N.B.: Voor een bezoek aan Bahia Solano is het verplicht ingeënt te zijn tegen de Gele Koorts. Het is verder één van de natste gebieden ter wereld dus het regent veel. Neem plastic zakken mee om je bagage droog te houden. Neem kleren mee voor warm en vochtig klimaat en reis zo licht mogelijk. Op de vluchten naar Bahia Solano kan een limiet van 10 kilo bagage per persoon worden meegenomen. Het is aan te raden om te reizen met een rugzak, (grote) reiskoffers worden afgeraden. Neem ook een zaklamp mee. El Almejal is een Ecolodge en er is maar een beperkt aantal uur per dag stroom beschikbaar.

Het walvisseizoen loopt hier van mid-juni t/m oktober. Vanaf half juli t/m november is er een zeeschildpadden programma en vanaf half juli t/m januari wordt hier ook aan dolfijn spotten gedaan.

Dag 6. Medellín

Vandaag vliegen jullie terug naar de bewoonde wereld van Medellín. Hier worden jullie van de luchthaven naar het hotel gebracht. Jullie verblijven in hetzelfde hotel als waar jullie eerder ook overnacht hebben, in Hotel Park 10.

Dag 7 t/m 9. Capurgana

Jullie reizen op dag 7 van Medellín naar Acandi per vliegtuig. Daar aangekomen worden jullie naar de Bahia Lodge gebracht, gelegen aan de mooiste stranden van Colombia bij de grens met Panama. De mogelijkheden zijn hier talrijk. Het gebied grenst aan het ongerepte Darien dat in Panama ligt. Paardrijdtochten en jungle trekkings zijn hier mogelijk, relaxen aan het strand voor de lodge, naar het prachtige strand, lekker in één van de barretjes zitten in Capurgana op het aangrenzende Zapzurro, of naar La Miel in Panama lopen (ca. 3 uur). Duiken is hier ook een goede optie, aangezien dit één van de beste duikplekken van Colombia is. Kortom, jullie bepalen hier zelf wat jullie willen (geen activiteiten inclusief). Drie overnachtingen in de Bahia Lodge.

Dag 10 t/m 12. Golfo de Morrosquillo

Jullie reizen op dag 10 verder. Jullie varen van de Bahia Lodge naar Necocli, waar jullie in ongeveer 7 uur rijden naar de Golfo de Morrosquillo worden gebracht. Jullie verblijven hier in Reserva Sanguaré; een spectaculair natuurgebied waar jullie van het heerlijke zandstrand kunnen genieten aan de Caribische zee. Een prachtig stukje paradijs met het dichtstbijzijnde dorp, Rincón del Mar, gelegen op 11 kilometer afstand. Dit dorp werd origineel bewoond door de Balsillas Indianen, waarna deze gekoloniseerd werden door de Spanjaarden en daarna door de Palenque cultuur – een cultuur met Afrikaanse afkomst. Vandaag de dag houdt het dorp zich bezig met visserij, landbouw, veehouderij en kleinschalige toerisme. Naast het genieten van de zon, zee en strand, kan hier ook gedoken worden of aan windsurfen gedaan worden. Vogel spotten, paardrijden, wandelen en kajakken behoren ook tot de mogelijkheden (geen activiteiten inclusief). Drie overnachtingen bij Ecohotel Sanguaré.

Dag 13 & 14. Cartagena

Op dag 13 worden jullie in ongeveer 3 uur naar Cartagena gebracht. Cartagena wordt door velen beschouwd als de mooiste koloniale stad van Midden- en Zuid-Amerika. Jullie hebben hier rustig de tijd om het koloniale oude centrum te bewonderen. Absoluut een prachtige stad om de reis in af te sluiten. Jullie overnachten twee nachten in het prachtige koloniale en sfeervolle Hotel Alfiz.

Dag 15. Cartagena – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Cartagena gebracht, waar jullie op de internationale vlucht stappen terug naar Nederland.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Verlengingstip Isla Múcura!

De reis is goed te verlengen met een bezoek aan Isla Múcura, een echte get-away gelegen ten zuiden voor de kust van Cartagena. Op deze exclusieve locatie is het absoluut genieten. Helder blauw water, pure natuur, romantiek, zon, zee, strand, een waar paradijs! Verblijf in het comfortabele Hotel Punta Faro.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf El Almejal Ecolodge is inclusief volpension (excl drankjes).
  – Verblijf Bahia Lodge is inclusief volpension (excl drankjes).
  – Verblijf Ecohotel Sanguaré is inclusief volpension (excl drankjes).
 • Charter retourvlucht Medellín – Bahia Solano – Medellín – bagage restrictie!
 • Boottransfers bij Capurgana.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Volgende activiteiten:
  – City Tour in Medellín per metro & kabelbaan.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Binnenlandse vlucht Medellín – Acandi – bagage restrictie!
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Bahia Solano taks circa USD 5,- per persoon.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons