Roy & Inge Quaedflieg in Brazilië

Locatie: Brazilë

Reisperiode: augustus/september 2017

 

Hoi,

Inmiddels zijn wij al bijna 3 weken weer terug in Nederland. Vanwege de drukte was het er niet eerder van gekomen om iets te schrijven, maar we wilden toch even graag jullie bedanken voor een onvergetelijke, mooie reis. Wat is Brazilië gaaf!

Na een lange reis kwamen we aan in Iguassu op onze eerste bestemming. We waren vermoeid, maar werden opgehaald door een super enthousiaste gids. Ondanks de lange vlucht hebben we geen moment spijt gehad dat we in één keer doorgevlogen zijn, want we werden heerlijk wakker met veel vogel geluiden. Het leek wel een immens grote vogelkooi!

Het eerste zicht op de watervallen stelde ons ook zeker niet teleur. We hadden echter nog geen idee hoeveel groter (lees breder) de watervallen waren. Dankzij het zonnetje ontstonden er hele mooie regenbogen in de nevel van de watervallen.

Na twee volle dagen watervallen zijn we doorgevlogen naar Cuiaba. Het was er ontzettend warm, maar ook daar konden we wel aan wennen. Hier kregen we een huurauto tot onze beschikking en kwamen we er meteen achter hoe vriendelijk en behulpzaam de Brazilianen kunnen zijn. Ondanks het gebrekkige Engels van de medewerkster bij de verhuur merkte je aan alles dat ze ons ontzettend graag wilde helpen. Het verblijf in Chapada dos Guimaraes was eigenlijk te kort om al het moois te kunnen bewonderen in de omgeving.

In de Pantanal is onze vogelkennis een beetje bijgespijkerd. Wat hebben we hier ontzettend veel mooie natuur en dieren van dichtbij mogen zien. Elke dag hadden we twee à drie excursies van ongeveer 2 uurtjes. De excursies waren lekker afwisselend en het eten in de Pousada was heerlijk. Kortom je kan wel stellen dat we het hier geweldig hebben gehad!

Van de Pantanal zijn we doorgevlogen naar Rio de Janeiro. Dat was wel even anders na al het natuurschoon. Het was eerlijk gezegd wel even wennen, maar wat een prachtige ligging heeft deze stad tussen de heuvels en aan de zee. Kortom; een stad waar je geweest moet zijn!

Vanaf Rio hadden we een meerdaagse selfdrive met de auto van Olaf. Met de landcruiser hadden we veel bekijks. Wel heel gaaf om met een 4×4 over zandwegen te rijden. Uit het niets doken dorpjes op met mooi gekleurde kerken en huisjes.

Na een paar geweldige dagen bij Matutu kwamen we aan in de bergen vlakbij Itamonte. Voor het eerst kwamen we op een bestemming die ons leek tegen te vallen, maar al snel veranderde dat in één van de mooiste en meest verrassende plekjes die we hebben gezien. De tocht naar de “Black Needles” met onze berggids Felipe was toch wel een hoogtepuntje!

Vervolgens naar Paraty, wat een ontzettend leuk stadje is dit. Het was er erg gezellig en we keken onze ogen uit tussen de witte huizen met gekleurde kozijnen. Hier hebben we, net als eigenlijk heel de vakantie, heerlijk gegeten. We hebben hier echt nog een paar mooie dagen gehad onder andere op het strand van Trindade. De laatste dagen verbleven we in jullie eigen verblijf Vila Mont. Wat een uniek en heerlijk plekje!

Helaas zat onze vakantie erop, maar we kunnen terug kijken op een fantastische reis. Het was geweldig!

Groetjes,

Inge & Roy