7 dagen – Spectaculair Darien avontuur

Het regenwoud in de Darien is zo dichtbegroeid, dat het laatste deel van de Inter-American Highway er nog niet voltooid is. Deze schatkamer aan biodiversiteit herbergt het grootste ongerepte regenwoud van Centraal-Amerika. De Darien is nog altijd een vrijwel onbewoond woud en alleen toegankelijk via kleine landingsbaantjes of per boot of kano over de rivier. Stroomopwaarts langs de rivieren, liggen de dorpjes van de Wounaan en Embera indianen. Veel oude tradities leven hier nog voort. Wat wildlife betreft komt iedere natuurliefhebber hier aan zijn trekken. De Harpij, jaguars, tapirs, miereneters pijlgifkikkers, krokodillen, kaaimannen en meer dan 450 vogelsoorten, waaronder de blauw gele ara’s.

Dag 1 & 2. Panama City

Jullie vliegen op dag 1 vanuit Nederland naar Panama City, waar jullie dezelfde avond nog aankomen. Bij aankomst worden jullie ontvangen en per transfer naar het hotel in de historische wijk ‘Casco Viejo’ gebracht waar jullie de komende twee nachten verblijven. De volgende hebben jullie een stadstour van een halve dag waarbij jullie de beroemde Miraflores sluizen en de oude wijk bezoeken. Voor de avond is het een aanrader om te gaan dineren bij The Causeway. Hier komen de Panamesen zelf ook graag. Er wordt flink geflaneerd over de boulevard en er zijn tal van restaurantjes.

Dag 3 t/m 6. Darien

Op dag 3 begint het grote avontuur in de Darien. Tijdens dit spectaculaire programma wordt je begeleidt door een Engelssprekende Embera Indiaan als gids en er zal per dag gekeken worden wat het programma gaat zijn. Dit is namelijk afhankelijk van de weersomstandigheden, je conditie en de politieke situatie (soms worden er gebieden afgezet) op dat moment. Er zijn geen ziekenhuizen of EHBO posten in dit gebied en er is geen telefoonbereik. Je bent hier duidelijk geheel ‘off the grid’!

Tijdens jullie bezoek zullen jullie vier overnachten in het base camp op een slaapzaal. Er is een bed aanwezig, een badkamer en muggennet. Het is allemaal heel erg basic. Maaltijden zijn inclusief, maar dit zijn simpele Embera maaltijden welke lokaal worden gekookt. Er zal water vanuit Panama City worden meegebracht.

Om bij het ranger station, het base camp, te komen wordt je op dag 1 van het programma rond 08:00 uur in de ochtend opgehaald door de gids. Daarna reis je in ongeveer 10 uur naar het ranger station. Het grootste gedeelte van deze reis wordt per auto afgelegd, dan ongeveer 90 minuten per Cayucos boot. Daarna wordt de bagage op paarden geladen en is het nog ongeveer 3 uur wandelen naar het ranger station. Neem zo min mogelijk bagage mee.

De activiteiten tijdens dit Darien bezoek zullen bestaan uit het bezoeken van de inheemse Embera bevolking. Je leert van alles over hun cultuur en tradities. ’s Avonds worden er kampvuurtjes gemaakt. Je maakt hikes in de jungle vol met watervallen en rivieren. De gids zal ingaan op de medicinale werking van de planten die hier te vinden zijn. De biodiversiteit is enorm. Met een beetje geluk kan je de bijzondere Harpij arend spotten, de Scarlet Macaw of de toekan. Ook maak je kans om ocelots, tapirs, miereneters, reptielen, jaguars, vlinders, insecten, vleermuizen en de verschillende aap soorten tegen te komen. Echt een fantastisch avontuur om nooit te vergeten!

Dag 7. Darien – Panama City

Vandaag hiken jullie eerst weer 3 uur terug naar de plek waar jullie op het bootje stappen. Daarna terugkeer via de weg naar Panama City (reisduur in totaal ongeveer 10 uur). Aangekomen in het hotel lekker relaxen en bijkomen van deze bijzondere ervaring!

Tip! Deze reis is goed te combineren met andere bestemmingen in Panama, zoals de mooie koffieplantages rondom de Barú vulkaan, of met idyllische stranden zoals de Parel eilanden of Bocas del Toro.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

 • Overnachtingen in Panama City in een hotel in een tweepersoonskamer op basis van logies & ontbijt.
 • Halve dag Panama City oude stad tour & bezoek Miraflor sluizen.
 • Genoemde transfers in privé service.
 • 5 dagen/4 nachten Darien programma is inclusief Engelssprekende Embera gids, vervoer van en naar Panama City, overnachtingen in het simpele base camp bij het ranger station op een slaapzaal. Inclusief bed, badkamer & muggennetten. Inclusief lokale simpele maaltijden & meegenomen water uit Panama City. Activiteitenprogramma wordt ter plaatse bepaald door jullie gids.

N.B.: Er zijn geen ziekenhuizen of EHBO posten aanwezig in de Darien. Het programma hier is van zeer avontuurlijke aard. Het is daarom verplicht een goed dekkende reisverzekering af te sluiten.

 

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons