21 dagen – Ecuador & Colombia

Deze prachtige en unieke individuele reis brengt jullie naar het kleurrijke Ecuador en het bijzondere Colombia. Deze reis begint in de koloniale Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Over de “Avenida de los Volcanes” reizen jullie naar Baños waar jullie de mogelijkheid hebben spectaculair te raften. Vanuit het kleurrijke, indiaanse dorpje Guamote kunnen jullie o.a. gaan paardrijden en maken jullie een tour naar de hoogste berg van het land: de Chimborazo. Vervolgens dalen jullie de besneeuwde Cotopaxi vulkaan per mountainbike af (kan natuurlijk ook in een comfortabele jeep). Dan begint het Colombiaanse avontuur met een wandeling naar het prachtig groene kratermeer van de Azufra vulkaan. Via het koloniale Popayan wordt de hoofdstad van Colombia bereikt: Bogotá. Hier brengen jullie een bezoek aan het interessante Goudmuseum. Hierna vliegen jullie door naar de mooiste koloniale stad van Zuid-Amerika, Cartagena. De reis wordt geëindigd aan de mooie stranden van de Golfo de Morrosquillo bij een comfortabele eco lodge. De ideale manier om de reis af te sluiten.

Dag 1. Amsterdam – Quito

Vandaag vliegen jullie vanaf Amsterdam naar Quito, waar jullie dezelfde avond nog aankomen. Vanaf het vliegveld volgt een transfer naar het hotel. Overnachting in Hotel Cafe Cultura.

Dag 2. Quito – Baños (Hacienda Manteles)

In de ochtend kunnen jullie op eigen gelegenheid een kijkje nemen in het oude deel van de stad, dat op een hoogte van 2.800 meter ligt. Het Plaza de La Independencia en het Plaza San Fransisco met zijn prachtige klooster zijn een bezoek waard. Op de Panecillo (het broodje) staat een metershoge beschermengel waarvandaan je een schitterend uitzicht hebt over het koloniale stadsdeel. Wanneer het helder is zie je in de verte al enkele vulkanen liggen. ‘s Middags reizen jullie naar het op 1.800 meter gelegen Baños. Tenminste, naar een prachtige plek in de buurt van Baňos. Hacienda Manteles ligt op 15 kilometer afstand van de stad. De hacienda is prachtig sfeervol ingericht en heeft een huiselijke sfeer, gebouwd op een fraaie plek ergens op de 200 hectare eigen beschermde ‘cloud forest’ die bij de hacienda horen. Vanuit de haciënda is er een prachtig uitzicht op de Tungurahua vulkaan die zeer regelmatige kleine uitbarstingen laat zien. Er zijn 14 kamers die allemaal een prachtig uitzicht op de omgeving bieden. Alle kamers zijn met de nodige smaak ingericht. De haciënda beschikt over een uitgebreid netwerk van routes in de omgeving, waardoor excursies als mountainbiken, paardrijden, hiken en trekking hier uitstekend te doen zijn.

Dag 3. Baños

Na het ontbijt, als jullie natuurlijk geïnteresseerd zijn, staat er een spectaculaire rafting tocht op de Rio Pastaza op het programma. Jullie passeren de éne na de andere rapid. De één nog groter en indrukwekkender dan de andere: pure adrenaline!! Regelmatig worden de ruigere gedeeltes afgewisseld door rustigere stukken zodat jullie ook kunnen genieten van het indrukwekkende landschap dat door deze rivier is uitgesneden. Er zijn echter ook rustigere uitstappen mogelijk, zoals een paardrijdtocht, of een prachtige afdaling per mountainbike. Overnachting Hacienda Manteles.

Dag 4. Baños – Guamote

Vandaag worden jullie naar Guamote gebracht. Dit authentieke dorpje ademt nog echt een indiaanse sfeer uit. In tegenstelling tot Baños zullen jullie hier nauwelijks toeristen aantreffen. Doordat Guamote op 3.000 meter hoogte ligt, zullen jullie merken dat de avonden hier behoorlijk fris zijn. ‘s Middags maken jullie een tour naar de Chimborazo, die met zijn 6.310 meter, de hoogste berg van Ecuador is. Via een prachtig páramo landschap bereiken jullie de voet van de besneeuwde bergtop. Ongetwijfeld komen jullie vicuñas tegen, een zeldzame lamasoort die hier op de hellingen van de Chimborazo leeft. Jullie worden tot aan de eerste refugio gebracht (4.800 meter). Vanaf hier kunnen jullie nog op en neer wandelen naar de 200 meter hoger gelegen berghut. Hier kunnen jullie met een beetje geluk een prachtige zonsondergang zien. Terug naar Guamote. Jullie overnachten in een eenvoudige, gezellige hostal waar het heerlijk relaxen is bij de warme houtkachel. Overnachting in Inti Sisa.

Dag 5. Guamote – Cotopaxi NP

In de ochtend maken jullie een paardrijdtocht in de omgeving van Guamote. Per paard doorkruisen jullie het Ecuadoriaanse platteland met zijn, in verschillende tinten, groen gekleurde velden. In de middag wordt er noordwaarts richting het Cotopaxi Nationaal Park gereisd. Dit park is vernoemd naar de gelijknamige vulkaan die jullie de volgende dag gaan bezoeken. Jullie overnachten in één van de oudste hacienda’s van het land, ”La Cienega‟. Deze 17-eeuwse hacienda ligt tegenover het Nationaal Park Cotopaxi. Ooit was hier zelfs de wetenschapper Von Humboldt te gast. Jullie kunnen er heerlijk borrelen en ‘s avonds dineren (exclusief).

Dag 6. Cotopaxi NP – Quito

Onder leiding van een gids trekken jullie het park in. Onderweg maken jullie verschillende stops om te genieten van het mooie landschap. De Cotopaxi vulkaan is een imposante, perfect gevormde, besneeuwde vulkaan van 5.897 meter hoogte. Jullie worden met de minibus tot op de helling van de vulkaan gebracht. Vanaf deze winderige plek maken jullie een wandeling naar de 4.800 meter hoge berghut waar jullie met een kopje coca-thee kunnen bijkomen. Hoewel het maar 250 meter stijgen is zullen jullie merken dat dit behoorlijk vermoeiend is op deze hoogte. Vervolgens maken jullie onder begeleiding van professionele gidsen, een spectaculaire afdaling per mountainbike (de afdaling kan ook per voertuig gemaakt worden). Eenmaal weer beneden worden jullie terug naar Quito gebracht.
Overnachting weer in Hotel Cafe Cultura.

Dag 7. Quito – Tuqueres (Colombia)

In de loop van de ochtend wordt er in ongeveer 4,5 uur naar de Ecuadoriaans-Colombiaanse grens gereden, waar het avontuur in Colombia gaat beginnen. Na aan beide kanten de noodzakelijke douaneformaliteiten te hebben afgehandeld en de grensbrug lopend te zijn overgestoken, reizen jullie via het plaatsje Ipiales naar het Las Lajas heiligdom. Een basiliek is daar spectaculair boven een diepe kloof gebouwd. Jullie vervolgen de reis naar Tuqueres, een dorp waar toeristen ver te zoeken zijn, en dat maakt het ook weer leuk. Verder is er niks bijzonders aan dit dorp, maar jullie zullen hier veel bekijks hebben. Overnachting in het eenvoudige Andina Inti.

Dag 8. Tuqueres – La Cocha

Onderweg naar Pasto wordt vandaag de Azufral vulkaan beklommen. De mooie wandeling/beklimming wordt bekroond met een uitzicht op het prachtig groene kratermeer. De wandeling duurt ca. 1 ½ uur heen en dito retour. In de krater zijn allerlei zwavelbaden te vinden, en op bepaalde plekken is het water bijna 100 graden. Jullie vervolgen de weg naar een groot bergmeer met de naam La Cocha in de buurt van Pasto, ongeveer 2 uur rijden. Wederom een locatie die nog niet echt door buitenlandse toeristen is ontdekt. Jullie overnachten er in bungalows van Chalet Guamez, een Zwitsers aandoend hotel.

Dag 9. La Cocha

Na het ontbijt staat er een boottocht over het meer op het programma. Jullie gaan naar het einde van het meer en maken een spectaculaire wandeling op Isla Grande. Op dit eiland vind je de grootste „Frailejones‟ die ik (Olaf) ooit heb gezien, en datzelfde geldt voor bromelia’s. In ieder geval komen jullie nagenoeg of helemaal niemand tegen, wat de wandeling een extra dimensie geeft. In de middag keren jullie terug naar Chalet Guamez.

Dag 10. La Cocha – Popayan

Vandaag maken jullie één van de meest adembenemende tochten in Colombia: de rit naar Popayan. Alleen al de vergezichten die jullie tijdens deze 7 uur durende reis krijgt voorgeschoteld zijn de rit meer dan waard. Jullie komt boven de 3.500 meter en rijden over een slechte weg over de prachtige Colombiaanse Paramo. In de middag arriveren jullie in Popayan, “de witte stad‟. In deze mooie stad met al zijn historische monumenten heerst een gezellige sfeer. Jullie verblijven hier in het centrum van de stad, in Hotel los Portales, een koloniaal gebouw met kamers rondom de verschillende patio’s.

Dag 11. Popayan

Het zou doodzonde zijn als jullie niet de tijd hebben om van deze prachtige stad een dagje te kunnen genieten. Vandaag hebben jullie dan ook de tijd om wat te relaxen en van de witte stad te genieten. Overnachting in Hotel Los Portales.

Dag 12 & 13. Bogotá

De reis gaat weer verder! Jullie worden op dag 12 naar het kleine vliegveld van Popayan gebracht voor jullie vlucht naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. De stad ligt op 2.600 meter hoogte op een door bergen omringd plateau in de oostelijke bergketens van de Andes. De volgende dag hebben jullie een halve dag city tour op mountainbikes. De gids zal jullie een en ander vertellen over de geschiedenis van de stad tijdens de fietstocht langs de belangrijkste monumenten door het koloniale centrum. Daarnaast bezoeken jullie het Goudmuseum en het Botero museum. In het oude centrum wordt er overnacht in Casa Deco.

Dag 14 & 15. Cartagena

Op dag 14 worden jullie naar de luchthaven gebracht waar jullie op de vlucht stappen naar het noorden van Colombia, naar de stad Cartagena. Cartagena wordt door velen beschouwd als de mooiste koloniale stad van Midden- en Zuid-Amerika. Jullie hebben hier rustig de tijd om het koloniale oude centrum te bewonderen. Jullie overnachten twee nachten in Posada Tres Banderas.

Dag 16 t/m 18. Golfo de Morrosquillo

Jullie worden op dag 16 in ongeveer 3 uur rijden naar de Golfo de Morrosquillo gebracht. Jullie verblijven hier in Reserva Sanguaré; een spectaculair natuurgebied waar jullie van het heerlijke zandstrand kunnen genieten aan de Caribische zee. Een prachtig stukje paradijs met het dichtstbijzijnde dorp, Rincón del Mar, gelegen op 11 kilometer afstand. Dit dorp werd origineel bewoond door de Balsillas Indianen, waarna deze gekoloniseerd werden door de Spanjaarden en daarna door de Palenque cultuur – een cultuur met Afrikaanse afkomst. Vandaag de dag houdt het dorp zich bezig met visserij, landbouw, veehouderij en kleinschalige toerisme. Naast het genieten van de zon, zee en strand, kan hier ook gedoken worden of aan windsurfen gedaan worden. Vogel spotten, paardrijden, wandelen en kajakken behoren ook tot de mogelijkheden (geen activiteiten inclusief). Drie overnachtingen bij Ecohotel Sanguaré.

Dag 19. Cartagena

Vandaag worden jullie terug naar Cartagena gebracht voor de laatste overnachting van deze reis in Zuid-Amerika. Nog even heerlijk genieten in één van de vele restaurantjes in de mooie binnenstad van Cartagena! Overnachting in Posada Tres Banderas.

Dag 20. Cartagena – Amsterdam

Jullie worden naar de luchthaven van Cartagena gebracht, waar jullie op de internationale vlucht stappen terug naar Nederland.

Dag 21. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf bij Hacienda Manteles is inclusief diner (excl drankjes).
  – Verblijf Ecohotel Sanguaré is inclusief volpension (excl drankjes).
 • Genoemde transfers in privévervoer.
 • Genoemde activiteiten/excursies:
  – Raften Rio Pastaza.
  – Tour Chimborazo.
  – Paardrijdtocht Guamote.
  – Hike Cotopaxi vulkaan.
  – Hike Azufral vulkaan.
  – Boottour bij La Cocha.
  – Mountainbike tour Bogotá met bezoek aan Goudmuseum & Botero museum.
 • Lokale gidsen daar waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons