Dariën

De Dariën provincie in Panama is het grootste ongerepte natuurgebied van Midden Amerika. Het gebied ligt op de grens van Colombia. De Panama Highway houdt hier zelfs op omdat het park nog grotendeels uit ondoordringbaar oerwoud bestaat. Het gebied bevat een enorme gevarieerdheid aan landschappen. Zo zijn er bergen, mangrovebossen, topische wouden en ongerepte stranden. Door deze afwisseling vind je hier een ongekende hoeveelheid aan plant- en diersoorten. Hier komen nog zeldzame soorten voor. Er zijn meer dan 900 vogel- en 1500 vlindersoorten. Er leven verschillende katachtigen, waaronder de jaguar en meer dan 150 kikkersoorten. Het is daarom een uniek natuurgebied en erg geliefd bij avonturiers, wild- en vogelspotters. Het vertrek is vanuit Panama city deels per auto, per jeep en per boot

Wij organiseren hier meerdaagse tours naartoe. Je moet er wel rekening mee houden dat het verblijf wel heel avontuurlijk is, en het is belangrijk dat je gezond bent en in goede conditie. De slaapplekken zijn basic en in het ranger station of bij de inheemse bevolking in een hut of hangmat. Tijdens de reis krijg je een enorme variëteit aan plant en diersoorten te zien en kom je in contact met de oorspronkelijke Embera indianen. We werken met samen met een Engelsprekende gids/bioloog die van origine ook Embera indiaan is. Hij kent de lokale bevolking en weet veel van de natuur en waar wildlife te spotten is. Een van onze klanten heeft hier zelfs een Harpy Eagel gezien op een nest.

Specifieke kleding en bescherming tegen zon, insecten en reptielen is aan te bevelen. De juiste instructies hiervoor ontvangen jullie van ons.

Omdat de mogelijkheden beperkt zijn, raden we aan dit ruim van te voren te boeken.

Dariën