11 dagen – Colombia kort avontuurlijk

Deze speciale reis brengt jullie naar het prachtige en veelzijdige Colombia. Colombia is één van de meest miskende landen van Zuid-Amerika. In ieder geval komt het beeld wat de meeste mensen hebben van dit land niet overeen met de werkelijkheid, alhoewel dit snel aan het veranderen is. De reis begint in Bogotá, voor een korte nacht voordat het avontuur echt goed begint. Vervolgens gaat de reis naar de, toeristisch vrij onbekende, regio van het Serranía de la Macarena Nationaal Park. Hier gaan jullie diep de jungle in met 4WD dagtochtjes en slapen jullie bij lokale bevolking, in kleine dorpjes. Avontuur verzekerd met lange hikes, jeeptochten, slapen in hangmatten en dat allemaal in een adembenemende omgeving! Daarna de reis lekker afsluiten in het Caribisch gebied met verblijf in Cartagena, volgens velen de mooiste stad in Latijns-Amerika. Via een dagtocht gaan jullie de laatste dag heerlijk relaxen op het witte strand van Playa Blanca. Paradijs op aarde.

Dag 1. Amsterdam – Bogotá

Jullie vliegen vandaag van Amsterdam naar Bogotá, waar jullie dezelfde dag nog aankomen. Bij aankomst worden jullie verwelkomd en naar jullie hotel in het oude centrum van de stad gebracht.

Dag 2. Bogotá – Vista Hermosa

Samen met de gids stappen jullie vandaag op het transport dat jullie van Bogotá naar Vista Hermosa gaat brengen. Deze plaats is het uitvalpunt van het bezoeken van het Serrania de La Macarena National Park. Het Nationaal Park in circa 6.175 vierkante meter groot en voor het grootste deel nog onontdekt. Volgens studies is het één van de rijkste biologische reservaten in de wereld, met een aantal diersoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Het park is opgemaakt uit spectaculaire watervallen, en heeft een gigantische zandstenen formatie welke ongeveer 400 miljoen jaar geleden is gevormd. De geïsoleerde hoogte van de formatie (meer dan 2.500 meter hoog), creëert een eigen microklimaat, wat een rijke diversiteit geeft aan de flora en fauna. De rit duurt ongeveer 8 uur, met prachtige uitzichten al afdalend van de heuvelruggen van het Andes gebergte naar de laagvlaktes van het Los Llanos gebied. Bij aankomst in Vista Hermosa is het een kleine wandeling naar het dorp. Jullie overnachten vandaag in een simpel hotel in Vista Hermosa.

Dag 3. Caño Canoas

Vroeg in de ochtend maken jullie eerst een bezoek aan een grote waterval in de buurt van Vista Hermosa door een uur op en neer door het omliggende berggebied te wandelen. Na deze ochtendgymnastiek vertrekken jullie in een 4WD jeep voor een avontuurlijke rit van ongeveer 6 uur. Jullie reizen van de laagvlaktes van Los Llanos naar de jungle van Serranía, onderweg passerend aan authentieke dorpjes van deze regio, zoals Piňalito, Alto del Avión en Yarumales. De zandweg is in vrij slechte conditie en soms zullen jullie de chauffeur moeten helpen duwen om door de slechtste stukken heen te komen. Jullie komen aan bij een lokale boerderij bij de entree van de rivier Caňo Canoas. In de middag maken jullie een korte wandeling naar de watervallen van Caňo Canaos; een spectaculaire halve cirkel aan rotsen in het midden van de jungle, waar het water van verschillende kanten naar beneden valt. Vanavond slapen jullie heel jungleachtig in hangmatten bij de lokale boer.

Dag 4. Caño Canoas & top Serranía

In de vroege ochtend gaan jullie weer terug naar de watervallen van Caňo Canoas. Deze keer bezoeken jullie de andere kant en komen jullie bovenop de waterval te staan, met spectaculaire uitzichten over de watervallen en de jungle in de omgeving beneden jullie. De trekking gaat verder over rotsen en door de jungle naar het hoogste puntje van de oostelijke kant van de Serranía. Verder gaat de trekking door moeilijk bewandelbaar terrein, onderweg verschillende kleine watertjes passerend, totdat het donker wordt en jullie een kamp opbouwen op de top van de Serranía. Hier overnachten jullie in hangmatten. De trekking van vandaag zal tussen de 6 tot 8 uur duren.

Dag 5. Caño Indio

Vandaag gaat de trekking weer verder over de Serraniá de Macarena totdat jullie bij het hoogste punt van de Caňo Indio rivier aankomen; één van de grootste rivieren van de omgeving. Jullie wandelen naar beneden, de Caňo Indio volgend; een aantal meren passerend (met kans op het zien van kaaimannen) en door de jungle gaand (met kans op het zien van apen). Dan komen jullie aan bij de spectaculaire waterval van Caňo Indio van 40 meter hoog. Na een bezoek hier, dalen jullie verder af naar het einde van de rivier waar jullie bij een lokale boerderij in hangmatten zullen overnachten.

Dag 6. Vista Hermosa

Vroeg in de ochtend keren jullie per 4WD jeep weer terug naar Vista Hermosa; een rit van ongeveer 7 uur over dezelfde ongeasfalteerde weg als jullie gekomen zijn. In Vista Hermosa aangekomen bezoeken jullie een groot meer, waar jullie kunnen vissen en waar jullie kans hebben op het zien van veel fauna (zoals vogels en kaimannen). Jullie verblijven weer in het simpele hotel in Vista Hermosa, waar jullie eerder ook overnacht hebben.

Dag 7. Vista Hermosa – Bogotá – Cartagena

Jullie keren via dezelfde weg weer terug naar Bogotá (ongeveer een rit van 8 uur), waar jullie in de middag aan zullen komen. Jullie gaan meteen door naar de luchthaven voor jullie avondvlucht naar Cartagena. Bij aankomst hier worden jullie verwelkomd en naar het hotel gebracht.

Dag 8 & 9. Cartagena & Playa Blanca

Tijdens deze dagen lekker relaxen in Cartagena; een prachtige stad gelegen aan de Caribische Oceaan. Het stadje is toeristisch opgezet, maar heeft een zeer ontspannen atmosfeer met gezellige barretjes en restaurantjes. Tijdens jullie verblijf hier hebben jullie een dagtour naar Playa Blanca, waar jullie per privé boot naar toe worden gebracht. Heerlijk relaxen, snorkelen, en wellicht een paar biertjes drinken op het fantastische witte strand! Overnachtingen in Cartagena.

Dag 10. Cartagena – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor jullie vlucht terug naar Amsterdam met een overstap in Bogotá of Panama City (afhankelijk van de internationale vlucht).

Dag 11. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

 

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

N.B.: Zesdaagse tour Serranía:

Er dienen speciale permissies met de lokale overheid geregeld te worden voor dit programma, vandaar is het niet mogelijk om dit programma uit te voeren tijdens Colombiaanse feestdagen, lange weekenden en Nationale Feestdagen. Deze tour wordt als ecobestemming aangeboden. Het is daarom erg belangrijk dat er naar de gids en lokale gidsen ter plaatse geluisterd wordt en hun instructies nagevolgd worden. Dit om het prachtige natuurgebied zo te houden zoals het is. Het is belangrijk dat er respect is voor de lokale bevolking en hun cultuur en tradities. Het is verboden lokale flora en fauna mee te nemen. Dit programma heeft een avontuurlijke opzet en is voor mensen met een goede fysieke conditie. Er worden lange afstanden gelopen over moeilijk begaanbaar terrein. Er wordt onderweg in hangmatten geslapen en er wordt gegeten wat beschikbaar is of wat de gids met zich meebrengt.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Zesdaagse Serranía tour is inclusief:- Transport Bogotá – Vista Hermosa – Bogotá.
  – 4×4 jeep Vista Hermosa – Canoas – Vista Hermosa.
  – Al ander transport (auto, jeep, boot, etc.) nodig voor de uitvoer van het programma.
  – 3 maaltijden per nacht (excl drankjes).
  – Accommodatie in een simpel hotel in Vista Hermosa.
  – Accommodatie in hangmatten met klamboes bij de boerderijen.
  – Nacht kamperen in hangmatten op de top van Serranía.
  – Meertalige gids (Engels/Spaans) tijdens het gehele programma.
  – Lokale gidsen ter plaatse.
  – Entreegelden bij lokale gemeenschappen voor het bezoeken van de watervallen.
 • Dagtour Playa Blanca vanuit Cartagena met privé boottransport en gids.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons