Bahia Solano

Bahía Solano is een gemeente in het departement Chocó in het westen van Colombia. De gemeente telt 8785 inwoners (2005). Het is een van de natste plekken op aarde maar temperaturen boven de 30 graden worden er zelden gemeten. Door het vochtige klimaat is het er dus prachtig groen. De regio biedt een enorme hoeveelheid aan natuurschoon en paradijselijke plaatjes van kristalheldere rivieren, watervallen, maagdelijke donkere stranden, prachtige zonsondergangen en de El Valle rivier die stroomt door de nederzettingen van de lokale bevolking. Verder is het een migratie gebied voor verschillende vogelsoorten, voor zeeschildpadden en de walvissen die voorbijtrekken in de maanden juli t/m oktober. Ook is het ook een migratie gebied voor ansjovis die op hun beurt weer grote roofvissen aantrekken waardoor het een ideaal gebied is voor sportvissen.
Op slechts 35 minuten met de boot ligt het Nationaal Park Ensenada de Utria. Dit park huisvest een ecosysteem van mangroven moerassen, koraal riffen, regenwoud en oceaan.
Wat een bezoek aan Bahia Solana nog aantrekkelijker maakt is de trek van de Bultruggen van juni tot november. Deze prachtige walvissen komen zeer dicht bij de kust en kunnen hebben de neiging om regelmatig (gedeeltelijk) uit het water te springen, wat natuurlijk een waar spektakel is. Kortom, plan je een bezoek naar Colombia en reist je in de periode tussen juni en november dan raad ik absoluut een bezoek naar Bahia Solana aan.

Bahía Solano Bahia Solano

Relevante informatie bij deze locatie