Santiago de Chile

Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili. De stad ligt op ca. 500m hoogte in de laagvlakte die zich uitstrekt tussen het Chileense kustgebergte en de Andes. De agglomeratie Santiago is de laatste decennia snel gegroeid en telt nu ruim 7 miljoen inwoners, waarmee ongeveer 40% van de bevolking van Chili in en rondom de hoofdstad woont.
Santiago is gesticht door Pedro de Valdivia op 12 februari 1541 met de naam Santiago de Nueva Extremadura. Valdivia koos voor de locatie van Santiago vanwege het klimaat en het gemak waarmee de stad kon worden verdedigd. Dit verdedigingsvoordeel ontstond doordat de rivier Mapocho in tweeën splitst en verder stroomafwaarts weer samenkomt, zodat er een soort eiland aanwezig is.

De stad heeft een aantrekkelijk centrum waarbij de hoogbouw boven de historische gebouwen uittorenen. Je kan gemakkelijk een gehele dag vullen met een stadswandeling door het centrum. Plaza de Armas is daarvan het middelpunt en er zijn diverse musea en oude kerken te zien. De leukste en meest sfeervolle wijk isBarrio Bellavista met zijn vele barretjes en restaurantjes.
Het klimaat is mediterraan. Hete droge zomers (november tot maart) met temperaturen tot 35 °C. De winters (juni tot augustus) zijn zacht met maxima rond 15 °C.
santiago chile