Locaties Chili | Olaf Reizen

punta arenas

Punta Arenas

Punta Arenas is de grootste Chileense stad in Patagonia met ca 130.000 inwoners. Het is de hoofdstad van de Chileense provincie Magallanes en ligt de Straat Magellaan. Het is de meest zuidelijke stad van het Zuid-Amerikaanse vasteland. (Ushuaia ligt op het eiland Vuurland).

Meer informatie
Torres Del Paine

PN Torres del Paine

PN Torres del Paine is een prachtig Patagonisch bergmassief in het zuiden van Chili. Het bestaat uit bergen, gletsjers, een groot aantal meren en rivieren. Het park ligt ruim 100 km ten noorden van Puerto Natales en 300 km ten noorden van Punta Arenas.

Meer informatie
Iquique theater

Iquique

Iquique is een regiohoofdstad en gemeente in de Chileense provincie Iquique in de regio Tarapacá. Iquique telt 181.544 inwoners en heeft een oppervlakte van 2262 km².

Meer informatie
parinacota

Lauca

Lauca is natinaal park in het noorden van Chili in een gebied met veel vulkanen. In het uiterste noorden van Chili ligt de kustplaats Arica. Landinwaarts ligt het dorp Putre. Dit is het uitgangspunt om het nationale park Lauca te bezoeken.

Meer informatie
IMG

San Pedro de Atacama

San Pedro de Atacama is een gemeente in de Chileense provincie El Loa in de regio Antofagasta. San Pedro de Atacama telde 5050 inwoners in 2004 en heeft een oppervlakte van 23.500 km².

Meer informatie
IMG

Atacama

Atacama is een 950 km lange, zeer droge woestijn in het noorden van Chili, grotendeels in de regio Atacama. Kleinere gedeelten liggen in aangrenzende delen van Peru, Bolivia en Argentinië. De woestijn ligt gemiddeld op 610 meter boven zeeniveau en staat bekend als de droogste woestijn ter wereld. ‍

Meer informatie
santiago chile

Santiago de Chile

Santiago de Chile is de hoofdstad van Chili. De stad ligt op ca. 500m hoogte in de laagvlakte die zich uitstrekt tussen het Chileense kustgebergte en de Andes. De agglomeratie Santiago is de laatste decennia snel gegroeid en telt nu ruim 7 miljoen inwoners, waarmee ongeveer 40% van de bevolking van Chili in en rondom de hoofdstad woont.

Meer informatie