Brazilië Reizen

Thumbnail

Rondreizennull

Reisverhalennull

Fotoalbumsnull

Accommodatiesnull

LocatiesBrazilië, een land vol natuurpracht en fantastische stranden.

Brazilie reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Brazilie. Brazilie is een land van contrasten, boordevol hoogtepunten en veel afwisseling. Omdat Brazilië zo enorm groot is, is het onmogelijk om alle hoogtepunten in één reis te beleven. We bieden een enorme variatie aan originele reizen en rondreizen aan, dus ga er maar eens lekker voor zitten.

» Meer informatie

Brazilië (officieel Republica Federativa do Brasil) is een federale republiek in Zuid-Amerika. De totale oppervlakte van het land is ruim 8.5 miljoen km² en daarmee 240 keer zo groot als Nederland. Qua grootte is Brazilië het vijfde land van de wereld en beslaat 47% van het Zuid-Amerikaanse continent. Brazilië grenst aan Argentinië , Bolivia, Peru , Colombia, Venezuela, Frans-Guyana , Guyana, Suriname, Uruguay en Paraguay. Met uitzondering van Ecuador en Chili grenst Brazilië dus aan alle landen van Zuid-Amerika.

Het land heeft de langste kustlijn van de wereld. Naast de prachtige stranden en moerasachtige binnenlanden, zoals de Pantanal, is Brazilië in het bezit van het bekendste en grootste regenwoud op aarde, de Amazone. Dit prachtige regenwoud is het stroomgebied van de machtigste rivier ter wereld, de Amazone. Hoewel het gebied ondoordringbaar lijkt, maken wij het voor u waar: prachtige avontuurlijke tochten naar het hart van dit immense woud. Verder is Brazilië gezegend met vele nationale parken en prachtige natuurgebieden met een fantastische flora en fauna, bijzondere eilanden en de immense watervallen van Iguazu. Verder zijn er vele Chapada’s (unieke bergketens) in diverse delen van het land.

De geschiedenis van Brazilië is eigenlijk zo’n 500 jaar geleden begonnen. De Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Alvares Cabral ging voor het eerst aan wal bij Porto Seguro op 22 april 1500, een plaats in de huidige staat Bahia. De Portugezen hebben sindsdien vele koloniale steden gesticht zoals Paraty, Ouro Preto, Sao Luis, Olinda en Bahia. Ook historisch gezien heeft Brazilië dus veel te bieden. Rio de Janeiro heeft misschien geen oud koloniaal centrum maar is wel één van de mooist gelegen steden ter wereld. Bovendien heeft Brazilië een aangenaam tropisch klimaat en natuurlijk een uiterst prettige en vriendelijk bevolking. Brazilië is kortom een fantastisch land om in te reizen.

» Minder informatie

24 dagen - De hoogtepunten van Brazilië

Deze reis begint met een bezoek aan het bruisende Rio de Janeiro. Vervolgens staan de overweldigende watervallen van Iguaçu op het programma. In Bonito wordt de mooie omgeving verkend; jullie gaan hier snorkelen en bewonderen er de kleurrijke ara’s….

21 dagen - Actieve strandvakantie Brazilië

Deze reis is een zeer goed alternatief voor gezinnen met (jonge) kinderen (> 6 jr) die graag van een strandvakantie genieten, maar de overvolle stranden rond het Middellandse zeegebied en de eindeloze files beu zijn….

16 dagen - 4x4 fly drive door onbekend Brazilië

Deze gevarieerde actieve reis brengt jullie voor Braziliaanse begrippen in relatief korte reistijd naar zeer afwisselende plekken…….

Beste reistijd

Brazilië is een groot land met veel variatie in het klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden kan het hele jaar prima gereisd worden, behalve dat het meer regent van oktober tot januari. In de zuidelijke binnenlanden is het koeler, maar er zijn genoeg winterdagen die lekker warm zijn. Het noordoosten is het hele jaar door prima, want al regent het, het is er nooit koud. De beste tijd voor dit gebied is tussen augustus en december, dan zit je buiten het regenseizoen. De Pantanal en de Amazone bezoek je het beste tussen mei en augustus.