23 dagen – Roadtrip Argentinië

MMet deze leuke roadtrip rijden jullie door vele verschillende landschappen van het prachtige Argentinië. Jullie beginnen de reis in Buenos Aires, de stad van tangodansen op straat en imposante gebouwen. De road trip begint vanuit Córdoba, het oude centrum van de Jezuiten, waar jullie optimaal kunnen cultuurproeven. Jullie rijden door het onbekende binnenland met haar microklimaten naar Mendoza; het wijngebied van Argentinië. Hier kunnen jullie overheerlijke wijnen proeven in Chacras de Coria, alvorens door te rijden naar het karakteristieke noorden. Jullie komen onderweg langs mooie natuurgebieden zoals maanlandschappen en rood rotsgebergte gekenmerkt door winderosie. Via de wijngaarden van Cafayate en het adobe dorpje Cachí komen jullie uit bij de mooie stad Salta. Hier is de cultuur van het noorden nog sterk aanwezig. Een fantastische roadtrip bomvol afwisseling!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Buenos Aires

Jullie vliegen op dag 1 naar Buenos Aires waar jullie laat in de avond nog aankomen (met de KLM vlucht, met andere luchtvaartmaatschappijen is de aankomst vroeg op de volgende ochtend). Op het vliegveld volgt een transfer naar het hotel. De volgende dag hebben jullie een vrije dag om de stad beter te leren kennen.

Buenos Aires, gelegen aan de Rio de la Plata, wordt ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd en is mooie mix van cultuur, indrukwekkende architectuur, musea en groene parken en pleinen. De interessantste wijken bevinden zich in het centrum van Buenos Aires, zoals het historische microcentrum, San Telmo met haar antiekwinkeltjes, de kleurrijke huisjes in La Boca, de beroemde begraafplaats in Recoleta en de groene parken van Palermo.

Als jullie interesse hebben, dan kunnen we een (fiets)stadstour voor jullie regelen om zo de stad beter te leren kennen! Ook een leuke optie is om een tango & dinner show bij te wonen of een wijnproeverij te doen (alle activiteiten optioneel).

Een extra overnachting in deze veelzijdige stad is zeker aan te raden!

Dag 3 & 4. Córdoba

Córdoba. Deze historische stad ligt in het midden van het land, in een glooiende heuvellandschap waardoor de omgeving is gedompeld in verschillende microklimaten. Córdoba stad is de tweede grootste stad van Córdoba, hoewel het klein aanvoelt naast stad nummer één Buenos Aires. Het is vooral een gezellige studentenstad met genoeg architectonische hoogstandjes om te bezoeken. De nog levendige geschiedenis van de Jezuïeten is in deze stad nog goed te vinden in Manzana Jesuítica. Dit blok was opgemaakt uit de universiteit van Córdoba, één van de oudste in Zuid-Amerika, de Monserrat middelbare school, een kerk, en een aantal woningen. Om zo’n project in gang te houden opereerden de Jezuïeten zes estancias in de Córdoba provincie, in Caroya (uit 1616), Jesús Maria (uit 1618), Santa Catalina (uit 1622), Alta Gracia (uit 1643), La Candelaría (uit 1683) en San Ignacio (uit 1725; bestaat helaas niet meer). In 1767 werden de Jezuïeten verbannen uit Argentinië door de koning van Spanje. In het jaar 2000 declareerde UNESCO de Manzana Jesuítica in Córdoba stad en de Jezuïeten estancias in de omgeving als cultureel erfgoed.

Bij aankomst in Córdoba worden jullie naar het hotel gebracht. De volgende dag hebben jullie alle tijd om het prachtige historische centrum van deze stad te ontdekken. Twee overnachtingen in een mooi boutique hotel.

Dag 5. Córdoba – Alta Gracia (ca. 39 km; 1 uur)

Vandaag halen jullie de huurauto op bij het autoverhuurkantoor, waarmee jullie in een uur naar Alta Gracia rijden. Alta Gracia ligt in een prachtige vallei in de Sierras Chicas, in een regio genaamd Paravachasca door de Comechingones indianen. Bezoek hier vooral de Jezuïeten Estancia Alta Gracia, midden in het centrum van het dorp gelegen. Het dorpje zelf is erg prettig om doorheen te wandelen. Echt een groot verschil met Córdoba stad, waar het op de straten druk aan kan voelen.

Tip! Gezien de korte rijafstand van vandaag, kunnen jullie mooie bestemmingen in de omgeving bezoeken. Zo kunnen jullie na Alta Gracia eerst nog even doorrijden om het plaatsje La Cumbrecita te bezoeken; een uber schattig dorpje dat is opgericht door verschillende immigranten kolonies, wat de wat Zwitsers aandoende architectuur van de huizen verklaart. De omgeving van La Cumbrecita is echt paradijs, heerlijk om een wandeling te maken. In het dorpje zelf mogen geen auto’s, jullie kunnen parkeren op de parkeerplaats voor de ingang van het dorpje. Heerlijk relaxen in dit gezellige dorpje en de mooie natuur!

Dag 6 & 7. Alta Gracia – Merlo (ca. 218 km; 3.5 uur)

De roadtrip gaat op dag 6 verder naar het fijne Merlo. Merlo ligt in de provincie San Luis en beschikt over een microklimaat, waardoor er op korte afstand zeer uiteenlopende landschappen te vinden zijn. Vanuit het kleine dorpje Papagayos kan je fantastische natuurwandelingen maken. Of ontdek de omgeving te paard! Wil je de adrenaline wat meer laten stromen, dan kan hier ook canopy gedaan worden (geen activiteiten inclusief). Twee overnachtingen in Merlo.

Dag 8. Merlo – Mendoza (ca. 458 km; 5,5 uur)

Vandaag rijden jullie naar de Mendoza provincie. Jullie kunnen langs de stad San Luis naar Mendoza rijden, wat ongeveer 5,5 uur duurt, maar een mooiere weg is via Ruta Nacional 20, waarbij jullie langs het Sierra de las Quijadas Nationaal Park komen. Het duurt een uurtje langer, maar het landschap is absoluut de moeite waard. Zandstenen canyons worden hier afgewisseld door droge woestijnachtige begroeiing en droge rivierbedden. Het nationaal park wordt niet vaak door buitenlandse toeristen bezocht, dus neem wel provisie mee; er zijn geen stalletjes of iets waar je wat eten en drinken kan kopen. Overnachting in Mendoza.

Dag 9 & 10. Chacras de Coria (ca. 14 km; 30 min rijden)

Op dag 9 rijden jullie naar het wijngebied van Chacras de Coria. Voordat jullie Mendoza stad verlaten, kunnen jullie eerst nog het centrum bezoeken. Er zijn prachtige plaza’s met Spaanse betegeling en mooie huizen staan aan met bomen overdekte straten met irrigatiekanalen. Doordat de stad in woestijngebied ligt, is dit de manier waarop vroeger de stad van water werd voorzien.

Jullie verblijven twee nachten bij een heerlijke posada in Chacras de Coria. Ultiem genieten van het Argentijnse wijngebied, dat vooral bekend om haar uitmuntende Malbec wijn!

Dag 11. Chacras de Coria – El Chiflon (La Rioja) (ca. 462 km; 6,5 uur rijden)

De roadtrip gaat weer verder! Een lange rit voor de boeg vandaag, maar naar een zeer bijzondere omgeving! Jullie doorkruisen de San Juan provincie en overnachten net over de provincie grens in La Rioja in het El Chiflon Posta Pueblo hotel. Jullie verblijven hier naast drie verschillende staatsparken; El Chiflón provinciaal park, Valle de la Luna (Ischigualasto) provinciaal park & Talampaya Nationaal Park.

Dag 12. Valle de la Luna & Talampaya NP

Vandaag hebben jullie de dag ter vrije besteding om de fantastische natuurparken in deze omgeving te bezoeken. Valle de La Luna & Talampaya staan beiden genoteerd op de lijst van UNESCO en beschikken ieder over een totaal ander landschap, ondanks het feit dat ze naast elkaar liggen. Valle de la Luna (Ischigualasto) provinciaal park is kleivorming met een grote verscheidenheid van kleuren en vormen, met vele lagen mineralen waarbij de evolutie van de aarde duidelijk te zien is. De overblijfselen van planten- en dierlijk leven leert je meer over de oorsprong van het leven op deze planeet. Hier wordt de wereld samengevat in één park.

Het Talampaya Nationaal Park ligt ernaast en is te mooi om links te laten liggen. In Quechua wordt Talampaya vertaald als ‘de droge rivier uit de Tala’. Tegenwoordig een heel droog gebied, maar de vele roodgekleurde canyons en spectaculaire rotsformaties verraden een veel vochtiger klimaat in het verre verleden. De auto wordt bij de ingang achtergelaten. De parkwachters rijden jullie met hun pickup-trucks door het park heen. Met een beetje geluk zie je de condors op de rotsen zitten of door de lucht zweven evenals adelaars en gieren. De meest markante rotspartijen hebben namen als El Catedral, Los Reyes Magos en El Cura of El Monje.

Mocht er nog tijd over zijn dan kan het onbekende El Chiflón provinciaal park ook bezocht worden, wat een mix bevat van het landschap dat in Valle de la Luna & Talampaya voorkomt.

Tip! Ben je een echte condor fan? Verleng het verblijf hier dan met nog een nachtje en bezoek de volgende dag de Quebrada de los Condores, op zo’n 3 uur rijden van El Chiflon Posta Pueblo. Deze quebrada (ravijn) ligt in het Sierra de los Quinteros natuurreservaat en wordt beschouwd als één van de beste plekken in Argentinië om deze machtige vogels te aanschouwen.

Dag 13. El Chiflon – Catamarca (ca. 288 km; 4 uur)

Jullie rijden vandaag door naar de Catamarca provincie, waar jullie net buiten de stad gaan overnachten in Hotel La Aguada. Dit kleinschalige hotel wordt omgeven door een prachtig groen heuvelgebied met een lagune in de buurt. ’s Avonds lekker ontspannen in de natuur en ’s ochtends wakker worden met vogelzang.

Dag 14 & 15. Catamarca – Tafí del Valle (ca. 262 km; 4,5 uur)

Op dag 14 gaat jullie roadtrip verder naar Tafí del Valle; een bergdorpje gelegen in een spectaculaire natuurlijke omgeving! In Tafí is het heerlijk de frisse lucht in te ademen en op de vrije dag even de auto laten staan en de natuur in trekken. In de omgeving is ontzettend veel te doen, zoals hiken, mountainbiken, raften, en paardrijden.

Dag 16 & 17. Tafí del Valle – Cafayate (ca. 118 km; 3 uur)

Jullie rijden op dag 16 verder noordwaarts naar Cafayate. Onderweg kunnen jullie een stop maken bij het hippie dorpje Amaicha del Valle. De kronkelige bergweg geeft prachtige uitzichten. Cafayate is een heel leuk en rustig dorpje, gelegen te midden van de wijngaarden. Een heerlijke plaats om per huurfietsje bij de bodega’s de lokale wijn te proeven! Deze regio staat bekend om haar heerlijke witte Torontés wijn. Aanraders zijn Domingo Molina, Colomé, El Porvenir de Cafayate & El Esteco.

Tip! Net voorbij Cafayate op Ruta 68 bevindt zich de Quebrada de Cafayate (ook wel Quebrada de las Conchas genoemd); een ravijn waar rotsen in verschillende prachtige vormen zijn gevormd door wind- en watererosie. Bij het Amfitheater heb je een geweldige akoestiek ( Zie ons filmpje hier via You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=QU44rnr0qQQ )
Zeker het bezoeken waard tijdens het verblijf in Cafayate!

Dag 18. Cafayate – Cachi (ca. 157 km; 4 uur)

Vandaag rijden jullie via een onverharde bergweg door naar Cachi, dat op 2.280 meter hoogte ligt, op de sloop van het Nevada gebergte. Het charmante dorpje staat vol met witte gebouwen, adobe huisjes en indrukwekkende architectonische hoogstandjes. De naam Cachi betekent in het inheemse Quechua ‘zout’, omdat vroeger de witte top van het Nevado gebergte verwart werd met een zoutmijn.

Dag 19 & 20. Cachi – Salta (ca. 162 km; 4 uur)

Jullie rijden op dag 19 in circa 4 uur via een uiterst kronkelige bergweg, met de ‘Cuesta del Obispo’ uitzichtpunt als hoogtepunt, naar Salta. Fantastische uitzichten zijn gegarandeerd! Let op dat het grote gedeelte van deze rijroute via onverharde wegen gaat, dus de rij duur van dit traject is afhankelijk van de wegconditie, het weer en hoe vaak jullie onderweg besluiten te stoppen natuurlijk! Onderweg kunnen jullie het Los Cardones Nationaal Park bezoeken; een dor landschap vol cactussen en valleien. Het gebied is een thuisplaats voor meer dan 100 vogelsoorten, waaronder de machtige condor. Er zijn in dit park dinosaurus afdrukken gevonden waarvan gedacht wordt dat die 70 miljoen jaar oud zijn. Aangekomen in Salta leveren jullie de huurauto in bij het autoverhuurkantoor, en zoeken jullie zelf het hotel op.

Salta wordt in het Spaans ook wel ‘La Linda’ genoemd, wat ‘De Mooie’ betekent. Een goede bijnaam aangezien de stad vol staat met mooie koloniale gebouwen. Vergeet hier niet om ergens empanadas (gefrituurde deeghapjes gevuld met ofwel vlees, groente of kaas) te eten, want die van Salta (empenada Salteňa) zijn één van de beste van het land! Jullie hebben het verblijf hier ter vrije besteding om de stad zelf beter te leren kennen. Vanaf de San Bernardo heuvel heb je ‘s avonds een prachtig uitzicht over de stad. Jullie kunnen er ook voor kiezen om tijdens jullie vrije dag een excursie te maken naar de uitgestrekte witte Salinas Grandes zoutvlakte en het kleurrijke dorpje Purmamarca, bekend om de Berg met de Zeven Kleuren (optioneel). Twee overnachtingen in een leuke B&B.

Tip! Heb je meer reistijd? Verleng dan de reis met 1 of 2 nachten zodat je met de huurauto ook het noorden van Salta kan aandoen met een verblijf in Purmamarca of in Tilcara, wellicht in combinatie met een nachtje bij het oude mijnstadje San Antonio de los Cobres.

Dag 21. Buenos Aires

Jullie worden per groepstransfer naar de luchthaven van Salta gebracht, vanwaar jullie terug naar Buenos Aires vliegen. Bij aankomst worden jullie naar hetzelfde hotel gebracht als waar jullie aan het begin van de reis ook overnacht hebben. Nog even de laatste avond op en top genieten van het bruisende Buenos Aires! Als leuke afsluiter kan je een tango & dinner show bijwonen (optioneel).

Dag 22. Buenos Aires – Amsterdam

Helaas zit deze fantastische road trip er weer op! Vandaag worden jullie per transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht voor jullie terugvlucht naar Nederland.

Dag 23. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

 Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een standaard tweepersoonskamer met ontbijt.
 • Alle vermelde transfers in groepsverband en met Spaanstalige chauffeur, m.u.v.:
  • Transfers in Buenos Aires zijn in privé service.
  • Op eigen gelegenheid van en naar autoverhuurkantoren.
 • Autohuur Categorie H, Chevrolet Prisma (of gelijkwaardig), inclusief vrij aantal kilometers per dag, standaard CDW (Collision Damage Waiver) verzekering en drop off kosten. Er is een standaard (niet afkoopbaar) eigen risico in geval van diefstal of als de auto over de kop slaat.

 

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar autoverhuurkantoren.
 • Autohuur is exclusief eventuele 2e bestuurder, GPS, tolkosten, schoonmaakkosten, brandstof en parkeerkosten.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • Administratiekosten € 35,- per boeking.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons