23 dagen – Roadtrip Argentinië

Met deze leuke roadtrip rijden jullie door vele verschillende landschappen van het prachtige Argentinië. Jullie beginnen de reis in Buenos Aires, de stad van tangodansen op straat en imposante gebouwen. De road trip begint vanuit Córdoba, het oude centrum van de Jezuiten, waar jullie optimaal kunnen cultuurproeven. Jullie rijden door het onbekende binnenland met haar microklimaten naar Mendoza; het wijngebied van Argentinië. Hier kunnen jullie overheerlijke wijnen proeven in Chacras de Coria, alvorens door te rijden naar het karakteristieke noorden. Jullie komen onderweg langs mooie natuurgebieden zoals maanlandschappen en rood rotsgebergte gekenmerkt door winderosie. Via de wijngaarden van Cafayate en het adobe dorpje Cachí komen jullie uit bij de mooie stad Salta. Hier komt de cultuur van het noorden nog sterk naar voren. Een fantastische roadtrip bomvol natuur en uitersten!

Product manager Sietske: Argentinië is een road trip bestemming bij uitstek! De open weg voor je, vriendelijke bevolking die je altijd wel op weg willen helpen, en je komt onderweg langs fantastische natuurparken. Deze reis is een mooie combinatie tussen historie, natuur en cultuur. Vooral de route tussen Córdoba en Mendoza gaat via een prachtige route, met nog veel onbekende plekjes voor het internationale toerisme.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Buenos Aires

Jullie vliegen op dag 1 naar Buenos Aires waar jullie laat in de avond nog aankomen (met de KLM vlucht, anders is de aankomst vroeg op de volgende ochtend). Op het vliegveld volgt een transfer naar het hotel. De volgende dag hebben jullie een vrije dag om de stad beter te leren kennen.

Buenos Aires, gelegen aan de Rio de la Plata, wordt ook wel het ‘Parijs van Zuid-Amerika’ genoemd en is mooie mix van cultuur, indrukwekkende architectuur, musea en groene parken en pleinen. De interessantste wijken bevinden zich in het centrum van Buenos Aires. In het hart van de stad strekt de Avenida de Mayo met vele historische gebouwen zich uit van het Congresgebouw naar de Plaza de Mayo, waar ook het presidentieel paleis La Casa Rosada staat.

Elke zondag is er de zeer sfeervolle zondagsmarkt van San Telmo, waar de tango nog op straat wordt gedanst en er vele bandjes op straat optreden pal voor de fraaie oude bruine kroegen. Plaza Dorrego is het kloppende hart van deze ‘barrio’ en live jazz, flamenco en tango muziek bepalen de sfeer. De vele gezellige en sfeervolle restaurantjes, cafétjes en antiekzaken maken het tot één van de gezelligste wijken van de stad.

De elegante wijk Recoleta is bekend vanwege haar beroemde begraafplaats. Hier vind je mausoleums tot tien meter hoogte van diverse beroemdheden. De bekendste is die van Eva Peron. Het interessante Museo Nacional de Bellas Artes is hier ook te vinden. Op zaterdag en zondag is er in het ‘Las Heras’ park een uitgebreide markt te vinden.

Puerto Madero is een mooi voormalig havengebied dat net als in Amsterdam opnieuw bebouwd is. Er zijn veel terrassen en restaurants in de gerestaureerde pakhuizen, met de oude hijskranen aan de kade.

Palermo is een uitgebreide wijk met allerlei sub gebieden. In Palermo Viejo en Palermo Soho heerst een levendige sfeer met veel hippe winkeltjes, terrasjes, restaurants en cafés. Prachtige groene parken zorgen voor een meer natuurlijke omgeving. In Palermo Hollywood is er een uitbundig nachtleven te vinden. Een bezoek aan een tangosalon of een milonga die tot diep in de nacht doorgaan, is een aanrader.

La Boca met zijn fel gekleurde huizen is zeer toeristisch, maar zeker het bezoeken waard. Het beroemde stadion van Bocas Juniors, waar Maradona begonnen is, ligt midden in deze wijk.

Als jullie interesse hebben, dan kunnen we een (fiets)stadstour voor jullie regelen om zo de stad beter te leren kennen! Ook een leuke optie is om een tango & dinner show bij te wonen of een wijnproeverij te doen (alle activiteiten optioneel).

Dag 3 & 4. Córdoba

Op dag 3 worden jullie per transfer naar de luchthaven gebracht voor jullie vlucht naar Córdoba. Deze historische stad ligt in het midden van het land, in een glooiende heuvellandschap waardoor de omgeving is gedompeld in verschillende microklimaten. Córdoba stad is de tweede grootste stad van Córdoba, hoewel het klein aanvoelt naast stad nummer één Buenos Aires. Het is vooral een gezellige studentenstad met genoeg architectonische hoogstandjes om te bezoeken. De nog levendige geschiedenis van de Jezuïeten is in deze stad nog goed te vinden in Manzana Jesuítica. Dit blok was opgemaakt uit de universiteit van Córdoba, één van de oudste in Zuid-Amerika, de Monserrat middelbare school, een kerk, en een aantal woningen. Om zo’n project in gang te houden opereerden de Jezuïeten zes estancias in de Córdoba provincie, in Caroya (uit 1616), Jesús Maria (uit 1618), Santa Catalina (uit 1622), Alta Gracia (uit 1643), La Candelaría (uit 1683) en San Ignacio (uit 1725; bestaat helaas niet meer). In 1767 werden de Jezuïeten verbannen uit Argentinië door de koning van Spanje. In het jaar 2000 declareerde UNESCO de Manzana Jesuítica in Córdoba stad en de Jezuïeten estancias in de omgeving als cultureel erfgoed.

Bij aankomst in Córdoba worden jullie naar het hotel gebracht. De volgende dag hebben jullie alle tijd om het prachtige historische centrum van deze stad te ontdekken. Twee overnachtingen in een mooi boutique hotel.

Dag 5. Córdoba – Alta Gracia (ca. 39 km; 45 min)

Vandaag halen jullie de huurauto op bij het autoverhuurkantoor, waarmee jullie naar Alta Gracia rijden. Gezien de korte afstand, kunnen jullie via een omweg rijden en eerst een bezoekje brengen aan het nabijgelegen plaatsje Villa Carlos Paz, gelegen aan het Lago San Roque meer. Of jullie kunnen ervoor kiezen om eerst naar het noorden van Córdoba te rijden en de plaatsjes Jesus Maria en Caroya te bezoeken om meer van de geschiedenis van de Jezuiten mee te krijgen.

Alta Gracia ligt in een prachtige vallei in de Sierras Chicas, in een regio genaamd Paravachasca door de Comechingones indianen. Bezoek hier vooral de Jezuïeten Estancia Alta Gracia, midden in het centrum van het dorp gelegen. Het dropje zelf is erg prettig om doorheen te wandelen. Echt een groot verschil met Córdoba stad, waar het op de straten druk aan kan voelen.

Dag 6 & 7. Alta Gracia – Merlo (ca. 217 km; 3 uur)

De self drive gaat op dag 6 verder naar Merlo. Onderweg kunnen jullie stoppen bij het plaatsje La Cumbrecita; een uber schattig dorpje dat is opgericht door verschillende immigranten kolonies, wat de wat Zwitsers aandoende architectuur van de huizen verklaart. De omgeving van la Cumbrecita is echt paradijs, heerlijk om een wandeling te maken. In het dorpje zelf mogen geen auto’s, jullie kunnen parkeren op de parkeerplaats voor de ingang van het dorpje. Heerlijk relaxen in dit gezellige dorpje en de mooie natuur! De volgende dag hebben jullie vrij om te prachtige omgeving van Merlo te ontdekken. Merlo ligt in een microklimaat, waardoor er op korte afstand zeer uiteenlopende landschappen te vinden zijn. Vanuit het kleine dorpje Papagayos kan je fantastische natuurwandelingen maken. Of ontdek de omgeving te paard. Wil je de adrenaline wat meer laten stromen, dan kan hier ook canopy gedaan worden (geen activiteiten inclusief). Twee overnachtingen in Merlo.

Dag 8. Merlo – Mendoza (ca. 458 km; 5 1/2 uur)

Vroeg op vandaag, er staat een lange rij dag op het programma! Via Ruta Nacional 20 rijden jullie van Merlo naar Mendoza. Halverwege kunnen jullie een stop maken bij het Sierra de las Quijadas Nationaal Park. Het nationaal park wordt niet vaak door buitenlandse toeristen bezocht, terwijl het landschap absoluut de moeite waard is. Zandstenen canyons worden afgewisseld door droge woestijnachtige begroeiing en droge rivierbedden. Neem wel provisie mee, want er zijn geen stalletjes of iets waar je wat eten en drinken kan kopen. Overnachting in Mendoza.

Dag 9 & 10. Chacras de Coria (ca. 22 min rijden)

Op dag 9 rijden jullie naar het wijngebied naar Chacras de Coria. Voordat jullie Mendoza stad verlaten, kunnen jullie eerst nog het centrum bezoeken. Er zijn prachtige plaza’s met Spaanse betegeling. Mooie huizen staan aan straten met irrigatiekanalen. Doordat de stad in woestijngebied ligt, is dit de manier waarop vroeger de stad van water werd voorzien. Jullie verblijven twee nachten bij een heerlijke posada. Ultiem genieten van het wijngebied, vooral bekend om haar uitmuntende Malbec wijn.

Dag 11. Chacras de Coria – Villa San Agustín (ca. 391 km; 5 uur rijden)

De roadtrip gaat weer verder! Jullie rijden vandaag naar het noorden, naar de San Juan provincie. Hier overnachten jullie in het kleine plaatsje Villa San Agustín, de uitvalsbasis om het (Ischigualasto) Valle de la Luna provinciaal park te bezoeken.

Dag 12. Valle de la Luna & Talampaya NP

Vandaag kunnen jullie twee bijzondere natuurparken bezoeken, beide genoteerd op de lijst van UNESCO en ieder met een totaal ander landschap. Jullie komen eerst het Ischigualasto Valle de la Luna provinciaal park tegen. Het park is kleivorming met een grote verscheidenheid van kleuren en vormen, met vele lagen mineralen waarbij de evolutie van de aarde duidelijk te zien is. De overblijfselen van planten- en dierlijk leven leert je meer over de oorsprong van het leven op deze planeet. De plaats waar de wereld is samengevat in één park.

Daarna rijden jullie door naar het Nationaal Park Talampaya. Het park is te mooi om links te laten liggen. In Quechua wordt het vertaald als ‘de droge rivier uit de Tala’. Tegenwoordig een heel droog gebied maar de vele roodgekleurde canyons en spectaculaire rotsformaties verraden een veel vochtiger klimaat in het verre verleden. De auto wordt bij de ingang achtergelaten. De parkwachters rijden jullie met hun pickup-trucks door het park heen. Met een beetje geluk zie je de condors op de rotsen zitten of door de lucht zweven evenals adelaars en gieren. De meest markante rotspartijen hebben namen als El Catedral, Los Reyes Magos en El Cura of El Monje.

Dag 13. Villa San Agustin – Catamarca (ca. 370 km; 4 uur)

Vandaag rijden jullie door naar Catamarca, een stad die een complete ander gevoel geeft dan de omliggende steden in deze regio. De levendige stad heeft een leuk centraal plein vol met palm-, jacaranda en citrusbomen. Het Navarro park staat vol met eucalyptus bomen, welke je al vanaf afstand kan ruiken.

Dag 14 & 15. Catamarca – Tafí del Valle (ca. 245 km; 3 1/2 uur)

Op dag 14 gaat de rit door naar Tafi del Valle; een bergdorpje gelegen in een spectaculaire natuurlijke omgeving. In Tafí is het heerlijk de frisse lucht in te ademen en op de vrije dag even de auto laten staan en de natuur in trekken. In de omgeving is ontzettend veel te doen, zoals hiken, mountainbiken, raften, en paardrijden.

Dag 16 & 17. Tafí del Valle – Cafayate (ca. 245 km; 3 1/2 uur)

Jullie rijden op dag 16 naar Cafayate. Cafayate is een heel leuk en rustig dorpje, gelegen te midden van de wijngaarden. Een heerlijke plaats om per huurfietsje bij de bodega’s de lokale wijn te proeven! De regio staat bekend om haar heerlijke witte Torontés wijn. Aanraders zijn Domingo Molina, Colomé, El Porvenir de Cafayate & El Esteco.

Dag 18. Cafayate – Cachi (ca. 157 km; 2 ½ uur)

Vandaag rijden jullie naar Cachi, dat op 2.280 meter hoogte ligt, op de sloop van het Nevada gebergte. Het charmante dorpje staat vol met witte gebouwen, adobe huisjes en indrukwekkende architectonische hoogstandjes. De naam Cachi betekent in het inheemse Quechua ‘zout’, omdat vroeger de witte top van het Nevado gebergte verwart werd met een zoutmijn.

Dag 19 & 20. Cachi – Salta (ca. 163 km; 3 1/2 uur)

Jullie rijden via een uiterst kronkelige bergweg, met de Cuesta del Obispo als hoogtepunt, naar Salta. Fantastische uitzichten zijn gegarandeerd! Let op dat een groot gedeelte van deze rijroute via een onverharde weg gaat, dus de rij duur van dit traject is afhankelijk van de wegconditie, het weer, en hoe vaak jullie onderweg besluiten te om een foto stop te maken! Jullie kunnen ook een stop maken in het Los Cordones Nationaal Park, waar jullie onderweg langskomen. De omgeving wordt gevormd door een cactuswoestijn.

Aangekomen in Salta leveren jullie de huurauto in bij het autoverhuurkantoor, en zoeken jullie het hotel op. Salta wordt ook wel ‘La Linda’ genoemd in het Spaans, wat ‘De Mooie’ betekent. Een goede bijnaam aangezien de stad vol staat met mooie koloniale gebouwen. Vergeet hier niet om ergens empanadas (gefrituurde deeghapjes gevuld met ofwel vlees, groente of kaas) te eten, want die van Salta (empenada Salteňa) schijnen het beste van het land te zijn! Jullie hebben hier de volgende dag de tijd om de stad zelf beter te leren kennen. Vanaf de San Bernardo heuvel heb je ‘s avonds een prachtig uitzicht over de stad. Jullie kunnen er voor kiezen om tijdens jullie vrije dag een excursie te maken naar de uitgestrekte witte Salinas Grandes zoutvlakte en het kleurrijke dorpje Purmamarca, bekend om de Berg met de Zeven Kleuren (optioneel). Twee overnachtingen in een leuke B&B.

Dag 21. Buenos Aires

Jullie worden per groepstransfer naar de luchthaven van Salta gebracht, vanwaar jullie terug naar Buenos Aires vliegen. Bij aankomst worden jullie naar hetzelfde hotel gebracht als waar jullie aan het begin van de reis ook overnacht hebben. Nog even de laatste avond op en top genieten van het bruisende Buenos Aires! Als leuke afsluiter kan je een tango & dinner show bijwonen (optioneel). Overnachting in Unique Art Elegance Hotel.

Alternatief programma!

Verblijf de laatste nacht in Buenos Aires lekker in een boutique hotel, om zodoende de reis speciaal af te sluiten.

Dag 22. Buenos Aires – Amsterdam

Vandaag worden jullie per transfer naar de internationale luchthaven van Buenos Aires gebracht voor jullie terugvlucht naar Nederland.

Dag 23. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt.
 • Alle vermelde transfers in groepsverband en met Spaanstalige chauffeur, m.u.v.:
  – Transfers in Buenos Aires zijn in privé service.
  – Op eigen gelegenheid van en naar autoverhuurkantoren.
 • Autohuur Categorie H Chevrolet Prisma (of gelijkwaardig) voor 15 dagen, inclusief vrij aantal kilometers per dag, standaard CDW (Collision Damage Waiver) verzekering en belastingen. Er is een standaard (niet afkoopbaar) eigen risico in geval van diefstal of als de auto over de kop slaat.
 • Eenvoudige routebeschrijving – het is aan te raden in Nederland een goede wegenkaart aan te schaffen, deze zijn in Argentinië namelijk moeilijk te vinden. Verder kunnen er via de volgende website link kaarten offline gedownload worden: http://maps.me/es/home.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar autoverhuurkantoren.
 • Autohuur is exclusief eventuele 2e bestuurder, GPS, tolkosten, schoonmaakkosten,brandstof en parkeerkosten.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons