21 dagen – Van Buenos Aires naar Rio de Janeiro

Het noorden van Argentinië kan heel goed gecombineerd worden met de mooie Costa Verde in Brazilië. Eerst maken jullie kennis met de inheemse cultuur ten noorden van Salta in Argentinië. Hier gaan jullie met een eigen huurauto op pad door de fascinerende Quebrada de Humahuaca, op zoek naar kleine dorpjes, de inheemse cultuur en fantastisch gekleurd berglandschap. Daarna reizen jullie via een onvergetelijke watervallen van Iguazú door naar de Costa Verde in Brazilië. De omgeving rondom het koloniale dorpje Paraty biedt veel mogelijkheden tot activiteiten. Hier gaan jullie een waanzinnig zee kajakprogramma doen over het enige fjord van Brazilië: Saco de Mamangua. Op en top genieten van de natuur en de rust op het water. Vanuit Rio de Janeiro vliegen jullie weer huiswaarts.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Buenos Aires

Jullie vliegen op dag 1 naar Buenos Aires waar jullie laat in de avond nog aankomen (met de KLM vlucht, anders is de aankomst vroeg op de volgende ochtend). Op het vliegveld volgt een transfer naar het hotel. Alle wijken hebben hun eigen identiteit, waardoor de stad een dynamisch gevoel geeft. Via een city bike tour leren jullie de stad beter kennen. In Palermo kan je ’s avonds lekker uit eten gaan, en de wijk San Telmo biedt een overvloed aan gezellige café’s. De begraafplaats in Recoleta is zeker het bezoeken waard! In de avond is het ook leuk om een tango & dinner show bij te wonen, waarbij je tijdens een heerlijk 3 gangendiner een mooie tangovoorstellen voorgeschoteld krijgt. Overnachting in de leuke wijk Recoleta.

Dag 3. Buenos Aires – Salta

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht om naar Salta, gelegen in het noorden van Argentinië te vliegen. Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. Salta wordt ook wel ‘La Linda’ genoemd in het Spaans, wat ‘De Mooie’ betekent. Een goede bijnaam aangezien de stad vol staat met mooie koloniale gebouwen. Vergeet hier niet om ergens empanadas (gefrituurde deeghapjes gevuld met ofwel vlees, groente of kaas) te eten, want die van Salta (empenada Salteňa) schijnen het beste van het land te zijn! Overnachtingen in een leuke B&B.

Dag 4. Salta – Tilcara (ca. 200 km, 3 uur)

Vandaag is de start van jullie self drive! Jullie halen de huurauto op bij het autoverhuurkantoor, waarna jullie op het gemak naar het noorden rijden. Jullie gaan overnachten in het kleine dorpje Tilcara, gelegen in de Quebrada de Humahuaca vallei. In deze regio kom je in contact met de kleurrijke cultuur van het noorden; op de markt kan je leuke handgemaakte souvenirtjes vinden.

Dag 5 & 6. Tilcara – Iruya (ca. 117 km, 3 uur)

Op dag 6 rijden jullie verder de Quebrada de Humahuaca vallei door, richting Iruya. Deze onverharde weg leidt jullie door een spectaculair landschap waarbij jullie over de 4.000 meter pas gaan. Iruya is een inheems dorp met traditionele gebruiken, adobe huisjes en een adembenemend berglandschap met overvliegende condors. Er kunnen hier mooie trekkingen gemaakt worden.

Dag 7. Iruya – Purmamarca (ca. 141 km, 3 ½ uur)

Jullie rijden dezelfde weg terug, dit keer overnachten jullie in Purmamarca. Hier kunnen jullie de Berg met de Zeven Kleuren bewonderen, vooral bij zonsondergang als zonsopgang een prachtig gezicht. Overnachting in een leuke posada.

Dag 8. Purmamarca – San Lorenzo (ca. 326 km; 6 uur)

Een lange, maar zeer leuke reisdag vandaag! Vanuit Purmamarca rijden jullie eerst naar San Antonio de los Cobres. Onderweg kunnen jullie stoppen bij Salinas Grandes. Een waanzinnige uitgestrekte witte vlakte van zout. Prachtig mooi! Je bent hier zo’n 3.350 meter boven zeeniveau, je kan eventueel op wat cocabladeren kauwen (te koop op de markten en kiosks in dorpen zoals Purmamarca & Tilcara) om de druk wat te verlichten. Neem zeker een zonnebril mee, want de weerkaatsing van de zon op de witte zoutvlakte kan je enorm verblinden!

Seizoen: de zoutvlakte is het hele jaar te bezoeken. Tussen januari en maart kan de zoutvlakte onder water staan, waardoor je een spiegeleffect krijgt.

Na het bezoeken van Salinas Grandes, rijden jullie door naar San Antonio de los Cobres. Dit stoffige oude mijndorpje ligt op 3.774 meter hoogte op de Puna de Atacama (hoogvlakte). Hier krijg je een echte Andes ervaring, met bijna verlaten straatjes, adobe huisjes en een serieuze temperatuurdaling na zonsondergang. Er is een groot aanbod aan geweven producten, zoals sjaals, truien, sokken en dekens. Jullie kunnen hier even lunchen en vervolgen daarna de route via de Quebrada del Toro. Door deze vallei loopt de beroemde Tren a las Nubes treinrails; de hoogste treinrails ter wereld. Het landschap wordt gekenmerkt door aard getinte bergen, uitgestrekte vlaktes met cactussen en kleine bergnederzettingen. Tijdens de route kunnen jullie stoppen bij Santa Rosa de Tastil, waar jullie een vrij onbekende pre-Inca ruïne kunnen bezoeken. Daarnaast is het zeer de moeite waard om bij het kleine gehucht El Alfercito de auto uit te stappen en een bezoekje te brengen aan het interpretatiecentrum van de enige middelbare school in deze regio. De middelbare school is opgezet door een Katholieke priester en beschikt over slaapgelegenheid voor de studenten. Hierdoor stopt het onderwijs niet na de basisschool (aangezien sommige kinderen twee dagen moeten lopen om bij de middelbare school te komen) of trekken kinderen niet weg naar Salta om verder te leren. Zodoende wordt er geprobeerd om leegloop van het hooggebergte tegen te gaan. Er is ook een klein winkeltje met regionale producten gemaakt door de bergbewoners in de omgeving. Vanavond overnachten jullie in het bijzondere El Castillo in San Lorenzo te midden van de natuur.

N.B.: In geval van hevige regenval kan het voorkomen dat de Quebrada del Toro niet berijdbaar is. In dat geval zal er na het bezoek aan de zoutvlaktes terug via Purmamarca & Salta gereden moeten worden.

Dag 9 t/m 11. Iguazú

Jullie rijden op dag 9 naar de luchthaven van Salta, waar jullie de huurauto inleveren en op de vlucht stappen naar Puerto Iguazú. De watervallen van Iguazú behoren tot de meest spectaculaire ter wereld. ‘Iguaçu’ betekent grote wateren in het Tupi-Guarani, de taal van de oorspronkelijke bewoners van het gebied. Over een breedte van bijna 3 km stort de Iguazú rivier zich in ruim 200 watervallen naar een diepte van wel 60 meter. Overdonderend natuurgeweld! Gedurende jullie verblijf bezoeken jullie de Braziliaanse- en de Argentijnse zijde van de watervallen. Overnachtingen in het leuke Posada 21 Oranges.

Dag 12 & 13. Iguazú – Vila Mont (Paraty)

Op dag 12 worden jullie naar de luchthaven van Foz do Iguacu gebracht, gelegen in Brazilië. Hier stappen jullie op de ochtendvlucht naar Sao Paulo. Bij aankomst worden jullie verwelkomd en naar de Costa Verde gebracht, een regio gelegen bij het koloniale plaatsje Paraty. Jullie gaan hier verblijven in een prachtig privé huis te midden van het groene heuvellandschap bij Vila Mont. Heerlijk ontspannen hier, er kan eventueel een jeep of een kever gehuurd worden om daarmee de omgeving te ontdekken. We kunnen ook een vogelgids regelen die jullie op pad neemt om het uitbundige vogelrijk in deze regio onder de loep te nemen. Per mountainbike kan er in de omgeving gefietst worden.

Dag 14. Zee kajaktour Saco de Mamangua

Jullie vertrekken na het ontbijt vanuit Vila Mont samen met de lokale gids naar Paratymirim (eventueel per downhill mountain bike tocht, anders per jeep of lokale bus). Paratymirim is de opstapplek voor de tocht van de komende dagen. Eerst volgen uitgebreide peddel technieken en veiligheidsinstructies voordat jullie daadwerkelijk gaan beginnen. De eerste dag zullen we het niet te bont maken, er zal in ongeveer 3 uurtjes naar de bestemming gepeddeld worden. Jullie kajakken naar Refufio de Mamangua, een prachtige accommodatie aan het fjord gelegen. Moe maar voldaan wacht hier een heerlijke lunch. De rest van de middag hebben jullie vrij om te relaxen of te zwemmen in het fjord.

Dag 15. Zee kajaktour Saco de Mamangua

Na het ontbijt gaan jullie vandaag flink aan de bak. Eerst peddelen jullie circa 7 kilometer naar de oorsprong van het fjord, waar we een zijrivier invaren. Links en rechts zien jullie de mangrove bossen. Het fjord wordt steeds ondieper en er springen tal van vissen uit het water. Op het zijriviertje kruipen de gekleurde krabben over de mangrove wortels en onder het wateroppervlak zie je de zeepaardjes wegzwemmen. Gaandeweg wordt het water steeds zoeter. Na een tijdje gaan jullie aan land, op zoek naar verfrissing in een heerlijke waterval. Op de terugweg hebben jullie een late lunch in één van de restaurantjes aan het begin van het fjord (inclusief). Terugkeer in de Refugio aan het einde van de middag.

N.B.: het verblijf kan hier verlengt worden waarbij er een korte kajaktocht naar de overkant van het fjord gemaakt wordt, waarna er de Pao de Açúzar beklommen worden. Een pittige klim van ongeveer 2 uur, waarbij je vanaf boven een werkelijk fenomenaal uitzicht hebt over de baai en verder.

Dag 16. Paraty

In de ochtend pakken jullie op het gemak de spullen en peddelen jullie per kajak naar terug Paratymirim. Hier stappen jullie aan land en worden jullie onder begeleiding van de gids naar het leuke boutique hotel Carpe Diem in Paraty gebracht voor de overnachting. De rest van de middag lekker genieten van het mooie historische centrum met haar kiezelstenen straatjes en koloniale gebouwen. Er is genoeg keus aan gezellige restaurantjes en barretjes om de dag goed af te sluiten.

N.B.: voor de actievelingen kan er ook geheel naar Paraty gekajakt worden in plaats van Paratymirim. In dit geval kom je aan het einde van de middag in Paraty aan. Het boutique hotel waar jullie verblijven, ligt aan het water, dus je meert voor het hotel aan. De bagage die niet mee is op de kajaktour wordt vanuit Vila Mont naar het hotel in Paraty voor jullie gebracht.

Dag 17 t/m 19. Paraty – Rio de Janeiro

Per transfer worden jullie op dag 17 van het programma in ongeveer 4 ½ uur naar Rio de Janeiro gebracht; een wereldstad waar je minimaal één keer in je leven geweest moet zijn!. De volgende dag hebben jullie een halve dag tour naar het immense Christusbeeld op de Corcovado berg inclusief. De rest van het verblijf hebben jullie vrij om Rio verder te ontdekken. De Suikerbroodberg, een favela bezoeken of per fiets langs de kust rijden zijn aanraders! Jullie verblijven in de gezellige kunstenaarswijk Santa Teresa in Castelinho 38.

Dag 20. Rio de Janeiro – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht voor jullie terugvlucht naar Nederland.

Dag 21. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt.
 • Alle vermelde transfers in privé.
 • Autohuur Categorie H Chevrolet Prisma (of gelijkwaardig) voor 6 dagen, inclusief vrij aantal kilometers per dag, standaard CDW (Collision Damage Waiver) verzekering en belastingen. Er is een standaard (niet afkoopbaar) eigen risico in geval van diefstal of als de auto over de kop slaat.
 • Genoemde excursies in groepsverband & met Engelstalige gids:
  – City Bike tour Buenos Aires.
  – Volle dag excursie Iguazú watervallen Argentijnse kant.
  – Halve dag excursie Iguazú watervallen Braziliaanse kant.
  – Zee kajaktour is inclusief kajakgids gedurende gehele tocht, kajak & uitrusting, 2 overnachtingen inclusief ontbijt & diner & lunch op dag 15, vervoer van en naar Paratimirim/Paraty.
  – Corcovado tour in Rio de Janeiro.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfer van en naar autoverhuurkantoren.
 • Autohuur is exclusief eventuele 2e bestuurder, GPS, tolkosten, schoonmaakkosten,
  brandstof en parkeerkosten.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons