9 dagen – El Salvador in vogelvlucht

Met deze reis komen jullie in vogelvlucht langs de hoogtepunten die het nog onbekende El Salvador te bieden heeft. Ondanks dat de afstanden binnen dit land kort zijn, heeft het land veel variëteit te bieden! Tijdens deze reis komen jullie in contact met de inheemse cultuur, lokale marktjes, en een eeuwenoude Mayastad. Daarnaast kunnen jullie genieten van prachtige meren, rivieren en berggebieden. Natuurlijk kan een dagje strand niet ontbreken! Een leuk afwisselend programma door het prachtige El Salvador.

Dag 1. Amsterdam – San Salvador – Concepción de Ataco

Aankomst op San Salvador luchthaven waar jullie ontvangen worden en per transfer naar het hotel in Concepción de Ataco worden gebracht, gelegen in de regio van de Ruta de las Flores, een gebied waar je vele wild groeiende bloemen vindt. Je hebt hier prachtige panorama’s van koffie plantages, lagunes en dicht nevelwoud. Overnachting in Hotel Fleur de Lis.

N.B.: Na 16:00 uur is het niet aan te raden om nog naar hotel Fleur de Lis af te reizen. Het is in dat geval beter de nacht in San Salvador door te brengen.

Dag 2. Santa Ana & Tazumal

Na het ontbijt bezoeken jullie de koloniale stad van Santa Ana. Tijdens de stadwandeling neemt de gids jullie mee om de koloniale gebouwen aan het hoofdplein te bewonderen. Velen vinden dat de architectuur van Santa Ana de mooiste is van het land, met als hoogtepunten de neogotische kathedraal, het theater en het paleis, welke jullie gaan bezoeken. Na deze stadswandeling worden jullie naar de Maya stad van Tazumal gebracht. Het complex bestaat uit een aantal Maya ruïnes, inclusief ceremonie overblijfselen gedateerd uit ongeveer het jaar 100 tot 1200. Het complex bevat een water afvoersysteem, een aantal tombes, piramides, paleizen en opgegraven objecten gebruikt voor rituelen. Optioneel kunnen jullie hierna een late lunch (rond 16:00 uur) boeken met een geweldig uitzicht over het Coatepeque meer (exclusief). Overnachting in Hotel Fleur de Lis.

Dag 3. Ruta de Las Flores

Vandaag staat een bezoek aan de Ruta de Las Flores (bloemenroute), bekend om haar vele in het wild groeiende bloemen. Eerst bezoeken jullie Juayúa, waar jullie de watervallen van Don Juan gaan bezoeken. Jullie kunnen hier een frisse dip nemen! Daarna vervolgen jullie je weg naar Nahuizalco, één van de meest traditionele dorpjes in de omgeving. De lokale bevolking maken hier vele handwerken en meubels van tule en wilg. Jullie komen hier alles te weten over de beroemde markt die met zonsondergang, romantisch belicht wordt door alleen kaarslicht. Jullie gaan naar het bergdorp Salcoatitán, net over de 1.040 meter gelegen. Dit is een plek waar de eerste koffieplantages van het land werden geplant in de jaren 1860. Het gebied is ook beroemd om de vele handwerkwinkeltjes. Optioneel kan er een bezoek gemaakt worden aan de thermale baden van Santa Teresa (exclusief). Overnachting in Hotel Fleur de Lis.

Dag 4. Los Volcanes NP & Joya de Ceren

Na het ontbijt worden jullie opgehaald en naar Los Volcanes Nationaal Park gebracht. Hier zullen jullie de geweldige topografie zien van de Izalco, Santa Ana en Cerro Verde vulkanen. De vulkanen zijn gelegen in een prachtig mooi landschap en er heerst een hoge biodiversiteit. Er zijn vele types van kolibries, de zwarte vogels ‘chara’ genaamd en toekans. Jullie maken een makkelijke wandeling waarbij jullie een geweldig uitzicht hebben over het Coatepeque meer en de kegel van de Izalco vulkaan. In de middag worden jullie naar Joya de Ceren gebracht; een erfgoed op de UNESCO erfgoedlijst sinds 1993, aangezien dit de enige plek is van alle Maya-ruïnes waar je de dag tot dag woonstijlen van deze eeuwenoude cultuur kan bewonderen. Hierna bezoeken jullie San Andres, een Mayastad die bewoont was van het jaar 600 tot 900. Er is een leuk klein museum bij het complex. Daarna worden jullie naar het hotel in de stad Suchitoto gebracht. Overnachting in Hotel El Tejado.

Dag 5 & 6. Suchitoto & Chalatenango regio

Dag 5 hebben jullie ter vrije besteding. Jullie kunnen bijvoorbeeld het Suchitlan meer bezoeken, de Santa Lucia kerk, de verschillende kunstgalerieën of doe een inheemse workshop bij de winkel op het hoofdplein. De volgende dag hebben jullie een tour naar Chalatenango waar jullie de archeologische pre-Spaanse site Cihuatán bezoeken. Beschouwd als één van de beste archeologische sites van El Salvador, met een afmeting van ongeveer 3 vierkante kilometer. Dit was een zeer belangrijk punt op de handelsroute met de Caribische kust in Honduras. Hierna bezoeken jullie het ecologisch gebied van Chalatenango; het kleine dorpje La Palma, vlakbij de grens met Honduras gelegen. Het dorpje heeft een artistieke inslag; je komt hier prachtige muurschilderingen tegen op de gebouwen. Het dorp staat ook wel bekend als ‘Hoofdstad van Handwerk’. Jullie bezoeken hier ook het coöperatief ‘La Semia de Dios’, welke is opgezet door Fernando Llort in 1977. Jullie zien hoe de handwerken worden gemaakt in de workshop en jullie hebben de mogelijkheid zelf mee te helpen met de productie van één van de handwerken om mee te nemen naar huis ter aandenken aan deze speciale plek van El Salvador. Daarna keren jullie terug naar Suchitoto, waar jullie weer in Hotel El Tejado overnachten.

Dag 7. El Tunco

Vandaag worden jullie naar het zwarte strand van El Tunco gebracht om daar nog even lekker te ontspannen voordat jullie avontuur in Guatemala gaat beginnen. Er kan hier goed gesurft worden! Overnachting in Hotel Tekuani Kal.

Dag 8. El Tunco – San Salvador – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van San Salvador gebracht, waar jullie op de vlucht naar Nederland stappen.

N.B.: dit programma is goed te combineren met een andere bestemming, zoals Guatemala, Nicaragua of Honduras!

Dag 9. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies & ontbijt.
 • Alle transport genoemd in het programma in privé service.
 • Genoemde activiteiten/excursies o.l.v. Engelssprekende gids:
  – Stadswandeling Santa Ana & Tour Tazumal Mayastad.
  – Tour Ruta de Las Flores.
  – Wandeling Los Volcanes NP.
  – Bezoek Joya de Ceren & San Andres Mayastad.
  – Bezoek Cihatán archeologische site.
  – Bezoek Chalatenango regio, inclusief workshop bij La Palma.
 • Entreegelden waar die van toepassing zijn tijdens de tours.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).