7 dagen – Yahe (Ayahuasca) – Sibundoy

Deze reis, of in ieder geval dit onderdeel staat in het teken van een Ayahuasca ervaring op een bijzondere plek in de Sibundoy vallei in het zuidwesten van Colombia, niet ver van de grens met Ecuador. Ayahausca, of Yahe, want zo noemen ze dit brouwsel in de Sibundoy vallei, wordt sinds mensenheugenis door diverse stammen van het Amazoneregenwoud ritueel gebruikt voor reiniging en genezing en ook in sommige gevallen voor voorspellingen. Het wordt gezien als een middel dat de ziel kan bevrijden van het lichamelijke omhulsel om vrij te kunnen bewegen door “andere werkelijkheden”. Het is in alle culturen waar het mee geassocieerd wordt een heilig sacrament, bijna altijd van de hoogste orde. Het krijgt steeds meer aandacht in de media, vanwege de vaak heilzame werking.

Dag 1. Amsterdam – Bogotá

Vlucht van Amsterdam naar Bogotá. Bij aankomst worden jullie verwelkomd en naar het hotel in ‘La Candelaria’ gebracht. Bogotá ligt op een hoogte van 2.600 meter, dus misschien moeten jullie eerste even aan de hoogte wennen. Dit is het oude koloniale centrum van Bogotá, waar jullie zullen verblijven in Casa Deco.

Dag 2. Bogotá

Vandaag wellicht wat acclimatiseren. Indien gewenst kunnen we natuurlijk een citytour voor jullie regelen, al dan niet op de mountainbike. Het goud museum mag natuurlijk niet ontbreken en hetzelfde geldt voor het Botero museum (geen activiteiten inclusief). Overnachting in Casa Deco

Dag 3. Bogotá – Pasto – Sibundoy Vallei

Jullie worden vandaag opgehaald in het hotel en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht van Bogotá naar Pasto. Vervolgens wacht een transfer die jullie in circa 2 á 3 uur naar de Sibundoy vallei brengt; naar een idyllische maar simpele B&B gelegen op 2.300 meters. Jullie kunnen hier als begin mooie hikes maken of de thermale baden bezoeken. Overnachtingen in Villa Beatriz.

Dag 4 & 5. Sibundoy Vallei

In de ochtend van dag 4 kunnen jullie de omgeving verkennen. In de avond krijgen jullie uitleg van de Taita (Sjamaan) over het Yahe ritueel (Ayahuasca). Het is een hele bijzondere ervaring. Het is een hele serieuze aangelegenheid. Het is raadzaam om je van te voren goed in te lezen, maar gezien het feit dat je deze reis maakt, mag ik ervan uitgaan dat je dit al hebt gedaan. Er mag de dag ervoor geen alcohol worden gedronken, vlees worden gegeten en scherpe sauzen worden genuttigd. Beter zelfs nog om één á twee dagen van te voren te vasten. Dit is een ritueel dat lichaam en geest zuivert van allerlei narigheid en dat zelfs velen ziekten kan genezen. Dit zal erg indrukwekkend zijn voor de deelnemers. Dit ritueel kan indien gewenst twee nachten in beslag nemen, inclusief overgeven, wellicht wat diarree en hallucinaties. Maar het zal je ongetwijfeld verder brengen in je zoektocht in dit leven. Je zal wellicht hierna een andere weg gaan bewandelen. Yahe is absoluut geen drugs en de Sibundoy vallei is één van de beste plekken om dit te beleven. De bewoners van het gebied rond de Amazone doen dit al duizenden jaren, en het heeft in grote mate bijgedragen aan de culturele vooruitgang. Elke keer is weer een andere ervaring en Ayahuasca is niet een éénmalige gebeurtenis. Het is raadzaam om het meerdere malen in een leven te doen. Eigenlijk een must. (Graham Hancock)

Dag 6. Sibundoy – Pasto – Bogota

In de loop van de ochtend vertrek naar het vliegveld van Pasto voor de vlucht naar Bogotá. Hier wacht dan vervolgens een transfer naar het bekende hotel, Casa Deco.

Dag 7. Bogota vertrek

Hier eindigt de bijzondere Ayahuasca reis. Voor degene die ervoor gekozen heeft zijn reis te vervolgen, wacht een andere bestemming in Colombia. Voor degene die terugvliegen wacht de vlucht terug naar Schiphol of een andere bestemming.

Prijs indicatie: € 1.750,- per persoon
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
 • Privé transport en transfers genoemd in het programma.
 • Lokale gidsen
 • Meerdaags Ayahuasca ritueel onder begeleiding van een zeer ervaren Sjamaan.

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons