24 dagen – Rondreis Peru & Ayahuasca

Dit prachtige land in Zuid-Amerika heeft een enorme variëteit aan landschappen. De natuur in Peru bestaat uit vulkanen, enorme canyons, Andes, woestijnen bij de kust en dichte jungle. Daarnaast heeft Peru een enorme verscheidenheid aan historische en hedendaagse culturen. De bekendste zijn de Inca’s die met name in zuidelijk Peru enorme steden en tempels gebouwd hebben en waarvan veel bewaard is gebleven, zoals Machu Picchu. Er leven nu nog steeds verschillende indianen gemeenschappen met name in het Amazone gebied. Zij hebben een enorme kennis opgebouwd in duizenden jaren over planten en kruiden. Niet alleen worden die toegepast als medicijnen voor genezing, maar ook voor de reiniging van body, mind & spirit.

Tijdens deze rondreis rijden jullie door verschillende ongerepte en magnifieke landschappen, maken jullie kennis met onder andere de interessante Inca cultuur en verblijven jullie bij de Uros gemeenschap op 1 van de eilandjes in het Titicacameer. En sluiten jullie de reis  af met een verblijf van  1 week in het Amazone woud voor een volledige Ayahuasca ceremonie van 7 dagen.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Lima

Op dag 1 vliegen jullie van Amsterdam naar Lima, waar je dezelfde avond aan zal komen. Per transfer wordt je van de luchthaven naar het hotel gebracht. Het is in Lima meestal niet warmer dan een graad of 18 overdag. Deze temperatuur wordt veroorzaakt door de ligging en de koude golf stroom. De volgende dag bezoek je met een Engelstalige gids het prachtig koloniale centrum van Lima, de Plaza de Armas en Plaza San Martin, de kathedraal, de San Franciscokerk met de bijbehorende catacomben en het presidentiële paleis (in groepsvorm). Daarna kan je zelfstandig het Larco museum bezoeken, het meest complete museum van Peru. Een aanrader! Hier heb je een goed beeld over wat je deze reis gaat bezoeken! Lima heeft een veelvoud aan musea en interessante bezienswaardigheden. Je kunt hier ook culinair genieten van de heerlijke gastronomie. Twee overnachtingen in Hotel Lima Wari in de wijk Miraflores.

Dag 3. Lima – Paracas

Vandaag wordt je naar het busstation in Lima gebracht, waar je op de openbare bus stapt naar Paracas. Bij aankomst zoek je zelf het hotel op. De streek rond Paracas is de bakermat van het populaire druiven-destilaat: ‘Pisco’. De in Peru en zelfs ver daarbuiten populaire cocktail ‘Pisco-Sour’, moet je tijdens deze reis absoluut eens proberen! Overnachting in Hotel Emancipator.

Dag 4. Ballestas eilanden – Nazca

In de ochtend heb je een bootexcursie naar de Ballestas eilanden met honderden zeeleeuwen en vogels en schitterende rotsformaties inclusief (in groepsvorm).

Deze rotsformaties worden daarom wel eens vergeleken met de kleine Galápagos-eilanden. De meest voorkomende dieren zijn zeehonden, pelikanen, aalscholvers, Jan van Genten, pinguïns en andere vogelsoorten die de rotsen gebruiken als broed- en rustplaats. De grote hoeveelheid vogelpoep lokt miljoenen vissen aan, die weer als voer dienen voor de vogels, maar die ook al jarenlang gebruikt worden als kunstmest. Deze mest is één van de grootste exportproducten van Peru! Je vaart met een speedboot naar de eilanden en wordt begeleid door een Engelstalige gids die veel van de dieren weet. Om het gevoelige ecosysteem te beschermen mag je niet op de eilanden zelf komen. Op de heenweg vaart de boot langs de 100 m hoge ‘Kandelaar’, een grote tekening in het woestijnzand op een heuvel langs de kust. Aansluitend heb je een tour naar Ica, waar je een stadstour krijgt door het plaatsje zelf en een uurtje gaat crossen met een zandbuggy (in groepsvorm). Super cool! Na afloop wordt je bij het busstation afgezet, waar je op de openbare avond bus stapt naar Nazca (duur circa 2 uur, aankomst rond 21:30 uur). Bij aankomst wacht een transfer om je naar het hotel te brengen. Overnachting in Casa Andina Standard Nazca.

Dag 5. Nazca – Arequipa

Vandaag, afhankelijk van de weersomstandigheden, maak je een vlucht over de spectaculaire Nazca lijnen (in groepsvorm; deze tour kan pas op de dag zelf bevestigd worden of niet). Niemand kan met zekerheid iets zeggen over de oorsprong van de Nazca-lijnen en de tekeningen in het woestijnzand. Sommigen beweren dat de afbeeldingen in het zand gemaakt zijn door een pre-Colombiaans volk ter verering van hun goden. In de woestijn zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Er enorme afbeeldingen van onder andere een spin, een 90 meter grote aap, een astronaut en walvis te bewonderen. De beste en spectaculairste manier om de Nazca lijnen en figuren te aanschouwen is vanuit de lucht, al kan dit soms niet vanwege mist. De vlucht wordt uitgevoerd in kleine vliegtuigjes per drie of vijf personen en duurt ongeveer 30 minuten. Je krijgt vooraf eerst een video te zien.

In de avond ga je zelf naar het busstation, waar je op de comfortabele openbare nachtbus naar Arequipa stapt, waar je de volgende ochtend zal arriveren (duur van circa 22:30 tot 08:30 hrs).

Dag 6 & 7. Arequipa

Bij aankomst op het bus station van Arequipa in de ochtend van dag 6 zoek je zelf het hotel op. Arequipa wordt wel de witte stad genoemd. Geflankeerd door de majestueuze vulkaan de Misti, en met het oude centrum geheel in tact, is Arequipa ongetwijfeld één van Zuid-Amerika’s mooiste steden. Je hebt deze beide dagen ter vrije besteding om de stad te verkennen en te acclimatiseren. Een aanrader is het bezoeken van het Santa Catalina klooster. We kunnen ook een gids regelen, die extra uitleg kan geven. Verder zijn er in de omgeving ook veel andere activiteiten mogelijk, zoals rafting en mountainbiking (optioneel). Twee overnachtingen in Hotel Villa Elisa.

Dag 8. Colca Canyon

Vroeg in de ochtend vertrek je naar de Colca vallei; de aankomende twee dagen ben je in een internationale groep met Engelstalige gids op weg. De eerste dag gaan jullie naar Chivay. Je stijgt behoorlijk en ziet het landschap veranderen. Je bereikt een reservaat waar je lama’s, alpaca’s en vicuña’s kunt zien. Dit zijn wilde verwanten van de gedomesticeerde lama’s en alpaca’s. Vicuñas zijn ranke, elegante dieren en hun wol is de fijnste en kostbaarste ter wereld. Zij zijn ook met uitsterven bedreigd. Bovenop is er een pas van 4.800 meter waar je stopt voor een uitzicht over besneeuwde bergtoppen en vulkanen. Deze tocht is fysiek vrij zwaar vanwege de hoogte, het hoogste punt is 4.800 meter. Maar het dorpje Chivay, waar je vanavond overnacht, ligt op ca. 3.600 meter. De lokale indianen dragen hier kleurrijke traditionele kleding en speciale hoeden die kenmerkend zijn voor deze omgeving. In de namiddag kan je nagenieten van je dag in de heerlijke warmwaterbronnen (exclusief) en ‘s avonds is er de mogelijkheid om van lokale dans/muziek en eten te proeven (exclusief). Overnachting in Hotel Pozo del Cielo.

Dag 9. Colca Canyon – Puno

Zeer vroeg op vandaag, om op tijd bij de Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend zie je overal pre-Inca terrassen in deze uiterst spectaculaire canyon, de diepste ter wereld! De terrassen waren de enige manier om gewassen als maïs te verbouwen op deze hoogte. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1.000 meter diepe kloof, heb je een grote kans om condors te zien. De condors maken gebruik van de ochtend thermiek om zich in grote cirkels omhoog te laten voeren langs de bergwand.

Het is en blijft natuur, dus we kunnen helaas niets garanderen, maar alleen de canyon en de omgeving is zeker al het bezoeken waard. Zie de condor als een extraatje! Rond een uur of 9 komen normaal de eerste condors tevoorschijn. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen. Na afloop wordt je per groepstransfer naar Puno gebracht. Hier overnacht je in Hostal Helena Inn.

Dag 10. Uros, Taquile & Amantani

Vandaag maak je een boottocht over het prachtige Titicacameer. Op het koude water van ‘s werelds hoogst bevaarbare meer drijven rieteilanden. Een indianengroep, de ‘Uros-indianen’, leeft sinds mensenheugenis van wat het meer voortbrengt; vis en producten van papyrusriet. Je bezoekt vandaag Uros en Taquile eiland. Daarna wordt je bij Amantani eiland afgezet, waar je vanavond eet en overnacht bij één van de families van het eiland. De meeste toeristen verlaten het eiland na een dag excursie. Je hebt nu echt de gelegenheid en de tijd om in contact te komen met de eilandbewoners. Het is erg basic allemaal, maar zeker een zeer bijzondere ervaring!

Dag 11. Amantani – Puno

Je wordt wakker bij de familie en hebt de tijd om het eiland verder zelf te verkennen. Er zijn twee tempels op de top waar je naar toe kan lopen. In de middag wordt je weer door de boot opgehaald en vaar je met andere reizigers terug naar Puno. Hier overnacht je weer (en kan je even lekker douchen!) in Hostal Helena Inn.

Dag 12. Puno – Cusco

De reis zet zich vandaag voort naar Cusco (3.399 meter). Je gaat zelf naar het busstation, waar je op de toeristenbus naar Cusco stapt. Deze bus maakt onderweg verschillende interessante stops; het archeologisch complex van Pucara-Kalassaya, het museum van Pucara, de Raya Pass, het archeologisch complex van Raqchi, en de kerk van Andahuaylillas. Entreetickets en een buffet lunch (inclusief non-alcoholische drankjes) zijn inclusief. Een geweldige dag vol cultuur en mooie uitzichten! Bij aankomst in Cusco ga je op eigen gelegenheid naar het hotel. Overnachting in Madre Teirra Hostal.

Cusco was ooit de hoofdstad van het Inca rijk en staat terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst. Al lopend door de smalle straten worden de gebouwen afgewisseld van adobe huisjes en eeuwenoude Inca overblijfselen. Op de pleintjes kom je bijna altijd wel een kerk tegen en de lokale bevolking draagt vaak nog kleurrijke traditionele kleding.

Tip! In Cusco is zoveel te zien en te beleven, dat je er met gemak 5 dagen zou kunnen verblijven. Als budget en het aantal dagen het toelaat is het een aanrader om hier een extra nacht bij te boeken.

Dag 13. Maras & Moray

Vandaag maak je een excursie in groepsvorm naar de spectaculaire zoutterrassen van Maras, gelegen in de prachtige Heilige Vallei. Een zeer bijzonder gezicht, al die witte zoutterrassen te midden van het groene heuvelgebied. Ook breng je een bezoek aan Moray. Bij dit dorpje kom je erachter hoe ingenieus de Incas waren. De terrassen vol weelderige grassen zijn hier cirkelvorming aangelegd. De grootste is ongeveer 30 meter diep. Met de constructie en de ligging is rekening gehouden met invloeden van de zon en de wind. Het lijkt erop dat de Incas klimaatverschillen onderzochten op de verschillende gewassen. Entreegeld is inclusief. Hierna terugkeer naar Cusco. Overnachting in Madre Tierra Hostal.

Dag 14. Heilige Vallei – Aguas Calientes

Even je bagage uitzoeken, want je neemt alleen een tasje mee met benodigdheden voor de aankomende twee dagen. De rest van de bagage laat je achter in bewaring bij de receptie van het hotel. Je gaat vandaag eerst op excursie mee naar de Heilige Vallei (in groepsvorm), waarbij je de interessante dorpjes en ruïnes van Pisaq en Ollantaytambo bezoek (inclusief lunch in Urubamba). Je wordt in Ollantaytambo afgezet, terwijl de rest van de groep terug naar Cusco gaat. Jij gaat echter op eigen gelegenheid naar het treinstation van Ollantaytambo, waar je op de trein stapt naar Aguas Calientes (vertrek om 15:37 uur, aankomst om 17:02 uur). Tijdens de mooie treinreis heb je uitzicht op de steeds wilder stromende Rio Urubamba. Aangekomen in Aguas Calientes loop je zelf naar het hotel (schuin tegenover het station gelegen). Overnachting in het Flower House hotel.

Dag 15. Machu Picchu

Vandaag maak je een ochtendbezoek aan Machu Picchu samen met een lokale gids (in groepsvorm). Je gaat eerst zelf met de bus naar het entree van dit gigantische Inca complex, waar je de gids zal ontmoeten. De gids zal twee uur bij je zijn (start om 08:00 uur) en uitvoerig uitleg geven over de geschiedenis en verschillende plekken van deze ruïne. Daarna kan je zelf de Wayna Picchu berg beklimmen (start om 10:00 uur). Fantastisch uitzicht! Entreetickets voor Machu Picchu en Wayna Picchu zijn inclusief.Hierna keer je met de bus (of lopend als je dat liever doet) terug naar Aguas Calientes, waar je bij het station weer op de trein terug naar Ollantaytambo stapt (vertrek om 16:22 uur, aankomst om 18:10 uur).

Bij aankomst in Ollantaytambo staat de chauffeur al op je te wachten om je per privé transfer terug te brengen naar Cusco. Overnachting in Madre Tierra Hostal.

Dag 16 t/m 21. Ayahuasca Retreat Peru

Op dag 16 worden jullie naar de luchthaven gebracht voor jullie vlucht via Lima naar het binnenland. Bij aankomst worden jullie opgewacht en naar het retreat gebracht waar jullie 7 dagen en 6 nachten verblijven. Er wordt gebruik gemaakt van medicinale planten die je helpen je innerlijke doel te vinden en in balans te komen met je zelf. Jullie starten met het eten van bepaalde groenten om body& mind & spirit te zuiveren en voor te bereiden op de Ayahuasca ceremonie. De workshop bestaat onder andere uit 3 ceremonies onder begeleiding van een deskundige sjamaan. Doel van deze workshop is de healing van body & spirit door middel van eeuwenoude rituelen.  Het Ayahuasca centrum bevindt zich op een eiland in het Amazone regenwoud en tijdens het verblijf worden er ook tours georganiseerd waarbij je inzicht krijgt in de werking van medicinale planten.

NB! De workshops zijn bijna wekelijks op vaste data. Het programma van de rest van de reis kunnen we hierop aanpassen.

NB! Mocht een Ayahuasca niet zo aanspreken, dan kunnen we natuurlijk ook andere mooie bestemmingen in Peru in het programma opnemen, zoals het bijzondere Amazonegebied, of het onontdekte noorden van Peru.

 

Dag 22. Iquitos – Lima

Vandaag wordt je weer per privé transfer terug naar de luchthaven gebracht, waar je op de vlucht stapt naar Lima. Aankomst hier laat op de avond; een transfer brengt je naar het hotel. Overnachting in Hotel Lima Wasi.

Dag 23. Lima – Amsterdam

Helaas zit de mooie Peru reis er weer op! Je wordt per transfer naar de luchthaven gebracht, waar je op de vlucht terug naar Nederland stapt.

Dag 24. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs indicatie: € 2.985,- per persoon

Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

* Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op standaard tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.

* het verblijf voor de Ayahuasca ceremonie van 7 dagen/6 nachten is inclusief, 3 Ayahuasca rituele ceremonieën, 5 x bad met medicinale planten, accommodatie, transport en maaltijden, gesprekken en feedback over het gebruik en de voordelen. Uitleg door de meesters over de verschillende spirituele tradities.

 • Genoemde transfers in privé service.
 • Trein tickets Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo.
 •  Genoemde activiteiten/excursies met Engelssprekende lokale gids en inclusief benodigde entreegelden:
  – Citytour in Lima in groepsvorm.
  – Tour Ballestas islands in groepsvorm
  – Citytour Ica en sanboarding en buggys
  – Vlucht over de Nasca lijnen
  – Groep excursie Colca Canyon
  – Condor View point
  – Titicacameer Floating island tour in groepsvorm incl lunch
  – Overnachting in casa op eiland Titicacameer, ontbijt & diner inclusief
  – Groepstour Maras en Morais
  – Bezoek Machu Picchu citadel in groepsvorm.

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar treinstation in Aguas Calientes.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons