21 dagen – Mooi & veelzijdig Belize

Belize staat bekend om haar schitterende natuur, met groene tropische jungle en parelwitte zandstranden. De biodiversiteit in dit land is enorm en je vindt er een grote variatie aan wildlife, zoals brulapen, jaguars, tapirs, toekans, katachtigen, krokodillen, kolibries en nog veel meer! De gastvrije bevolking is hier net zo divers; Maya’s, Garifuna’s, Mennonieten en westerse culturen leven hier prima samen. Tijdens deze reis bezoeken jullie verschillende natuurparken en duiken jullie de interessante Maya geschiedenis in. Via een fantastische zeiltour verkennen jullie al snorkelend afgelegen plekken in het Caribisch gebied. De reis wordt afgesloten op het prachtige witte zandstranden van Placencia. Puur genieten!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Belize – Crooked Tree Lodge

Op dag 1 vertrekken jullie vanuit Amsterdam per vlucht richting Belize. Aankomst is op dag 2 na een nachtje in de VS te hebben doorgebracht (exclusief). Bij aankomst worden jullie verwelkomd en naar de Crooked Tree Lodge gebracht; een klein familiebedrijf.

Dag 3. Crooked Tree Lodge

De lodge ligt tussen het log hout, kokosnoot palmbomen en bullet bomen, direct aan de rand van de Crooked Tree Lagune en in het hart van het Crooked Tree Wildlife Sanctuary. Beter kan je het niet hebben! Het is één van de beste locaties in Belize om vogels te spotten. Ter plaatse kan je boottochtjes regelen over de lagune of wandelingen om wild & vogels te spotten. De beste vogelgidsen van het land zijn hier te vinden om jullie mee op pad te nemen! (geen activiteiten inclusief).

Dag 4. Orange Walk

Vandaag worden jullie naar Orange Walk gebracht; deze stad ligt midden in Belize. Orange Walk Town is één van vele dingen voor de mensen hier: agrarische stad, economische hub, Menonieten ontmoetingsplaats, of street food paradise. Het is geen echte toeristenstad, dus je ziet hier hoe de lokale bevolking leeft. Het is een prima uitgangspunt voor het bezoeken van de Lamanai en Cuello Maya ruïnes; de oudste ruïnes van Belize. Overnachting in Hotel La Fuente.

Dag 5. Lamanai Mayastad

Jullie maken vandaag een boottocht over de historische New River helemaal naar de oude Mayastad Lamanai. De boot tour is al een hoogtepunt op zich! Een geweldige manier om het talrijke wildlife in de omgeving te spotten, met meer dan honderden soorten exotische vogels en zoetwater krokodillen drijvend aan de waterrand. Lamanai is de grootste Maya complex in Belize met maar liefst 800 constructies tot diep in de tropische jungle. Tijdens het 2 uur durende bezoek hier verkennen jullie o.a. de Jaguar en Lag tempels. Brulapen houden jullie gezelschap. Bij de Lag tempel kunnen jullie naar de top klimmen vanwaar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de Lamanai Maya ruïnes, de New River lagune en het Lamanai archeologisch reservaat. Onvergetelijk! Overnachting in Hotel La Fuente.

Dag 6. Brulaap reservaat & Altun Ha Maya ruïne

Het Community Baboon Sanctuary is een beschermd gebied voor de bedreigde zwarte brulaap (in het lokale Creoolse dialect ‘baboon’ genoemd). Meer dan 200 privé landeigenaren in zeven verschillende dorpen hebben vrijwillig verklaart om hun land te behouden voor de bescherming van het zwarte brulaap leefgebied. De populatie van de Sanctuary is hierdoor inmiddels gegroeid naar meer dan 2.000 apen. Als bezoeker kan je het bijzondere regenwoud ervaren en de zwarte brulaap in het wild bewonderen.

Hierna bezoeken jullie de Altun Ha Maya ruïne, in vroeger tijd een belangrijke handelsstad. Rote hoeveelheden jade en obsidiaan zijn hier gevonden, beide mineralen die niet natuurlijk in Belize voorkomen. De vondst van jade suggereert dat Altun Ha ook een religieus center is geweest, aangezien jade alleen door zeer belangrijke Maya’s gedragen mocht worden, zoals religieuze leiders. Overnachting in Hotel La Fuente.

Dag 7. Orange Walk – San Ignacio

Vandaag worden jullie naar de omgeving van San Ignacio gebracht; een rustieke hoek en een goede basis voor een tropisch avontuur! Jullie overnachten hier in de Mountain Equestrian Trails (MET), circa 25 km buiten het plaatsje San Ignacio. Echt een prachtplek omringd door de weelderige Mountain Pine Ridge Forest Reserve. MET biedt avontuurlijke tours en gezellige accommodatie opgezet door een lokale familie. Je wordt hier wakker met krassende toekans en roepende papegaaien. ’s Avonds hoor je de brulapen elkaar toeroepen en laat de geur van nachtbloemen je makkelijk in slaap vallen. Het verblijf is hier in een leuke cabaňa met eigen badkamer en heet & koud water. Er is geen elektriciteit in de cabaňas, maar de fototoestellen kunnen in de kantine worden opgeladen.

Dag 8. Paardrijden Barton Creek & kano tocht

Een van de meest populaire paardrijdtochten is die naar de Barton Creek rivier tot aan de mond van de riviergrot. Vandaag gaan jullie deze tocht maken! De rit bevat naast mooie natuur ook culturele ervaringen, omdat je door twee zeer verschillende dorpen rijdt; het Salvadoraanse dorp ‘El Progresso’ en het dorp van de Mennonieten gemeenschap. Verwacht hier paardrijdtuigen en mensen die traditionele Amish-kleding dragen. Gelieve hen te respecteren en af ​​te zien foto’s van hun te nemen. Bij de monding van de rivier binden jullie de paarden vast en krijgen jullie reddingsvesten voor de kano grottour overhandigd. De grot bevat antieke Maya ceremonie resten en vele imposante lijmsteenformaties met wanden die tot 60 meter hoog zijn. Breng je eigen koplampje, een zaklamp zal worden geleverd door de gids. Er zijn faciliteiten om je om te kleden, als je onderweg een verfrissende duik wilt nemen. Tijdens de kano tocht peddel je naast de grot ook door het oerwoud en langs het boerenland, waardoor je de mogelijkheid krijgt om een ​​grote verscheidenheid aan vogelsoorten te zien. Daarna terugkeer naar MET voor de overnachting.

Dag 9. Jungle wandeling

Vandaag maken jullie een mooie wandeling in de omgeving van het Mountain Pine Ridge. Dit reservaat is de thuisbasis van enkele van de mooiste watervallen in het land, zoals ‘Big Rock Falls’, ‘Hidden Valley Falls’ en ‘Butterfly Falls’. De ‘Rio On Pools’ is een populaire plek voor zwemmen, ontspannen, glijden in de cascades en kleine watervallen, of gewoon voor de bewondering van de granieten rotsformaties die 300 miljoen jaar geleden gevormd zijn. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in MET.

Dag 10. Mountain Equestrian Trails

Een vrije dag om lekker te ontspannen! Optioneel kunnen jullie gaan ziplinen, of de ruïnes van Cahal Pech of Caracol bezoeken. Geniet van de tuin of wandel over één van de vele trails van de lodge. Of maak het jezelf gemakkelijk in één van de hangmatten met een boekje en drankje. Overnachting in MET.

Dag 11 t/m 13. Caye Caulker

Op dag 11 worden jullie naar de haven van Belize City gebracht, waar jullie op watertaxi (exclusief) stappen naar Caye Caulker; een uitermate relaxt en klein Caribisch eilandje, gelegen ten westen van het Belize Barrier Reef. Het eiland bezit een prachtige eigen cultuur en sfeer die vriendelijk, rustig en gemakkelijk is. De horloges kunnen af en het tempo omlaag. De unieke sfeer op dit kleine eiland is een mix van reggae, verse zeevruchten, zwoele avonden en azuurblauwe wateren. Er zijn geen auto’s op Caye Caulker toegestaan, het vervoer gaat hier lopend, per fiets of golfkarretje. Het verblijf is hier ter vrije besteding. Lees een boek onder een palmboom, geniet van één van de zandstrandjes, of ontdek de onderwaterwereld door te gaan snorkelen of duiken (als je gecertificeerd bent) in het Barrier Reef. Jullie verblijven in een comfortabel guesthouse, gelegen op maar een paar stappen van het witte strand met palmbomen.

Op dag 11 worden jullie naar de haven van Belize City gebracht, waar jullie op watertaxi (exclusief) stappen naar Caye Caulker; een uitermate relaxt en klein Caribisch eilandje, gelegen ten westen van het Belize Barrier Reef. Het eiland bezit een prachtige eigen cultuur en sfeer die vriendelijk, rustig en gemakkelijk is. De horloges kunnen af en het tempo omlaag. De unieke sfeer op dit kleine eiland is een mix van reggae, verse zeevruchten, zwoele avonden en azuurblauwe wateren. Er zijn geen auto’s op Caye Caulker toegestaan, het vervoer gaat hier lopend, per fiets of golfkarretje. Het verblijf is hier ter vrije besteding. Lees een boek onder een palmboom, geniet van één van de zandstrandjes, of ontdek de onderwaterwereld door te gaan snorkelen of duiken (als je gecertificeerd bent) in het Barrier Reef. Jullie verblijven in een comfortabel guesthouse, gelegen op maar een paar stappen van het witte strand met palmbomen.

Jullie gaan 3 dagen en 2 nachten op zeiltocht! We hebben dit unieke avontuur samengesteld om toegang te krijgen tot de meer afgelegen en ontoegankelijke delen van Belize’s rif om jullie enkele van haar beste snorkelen en visgebieden te laten zien! De tour neemt de route van Caye Caulker naar Dangriga op het vasteland. Overdag zal de zeilboot zachtjes over de kristalheldere wateren van Belize cruisen, terwijl er minstens twee keer per dag gesnorkeld wordt. Mooi koraal en jullie kunnen hier walvishaaien, zeekoeien en talrijke tropische vissen tegenkomen. De zeiltocht is een ‘eenvoudige’ kampeerreis met alle campinguitrusting (tenten, matten en lakens) inclusief. De eerst nacht overnachten jullie op het eilandje Rendezvous Caye en de tweede nacht op het eilandje Ragga Cayes.

N.B.: In Belize begint het seizoen van de walvishaaien vaak 2 dagen voor volle maan en duurt tot maximaal 10 dagen na volle maan in de maanden maart, april, mei en juni. Over het algemeen zijn april en mei de beste maanden om walvishaaien tegen te komen.

Dag 14 & 15. Zeiltocht Caribisch gebied

Jullie gaan 3 dagen en 2 nachten op zeiltocht! We hebben dit unieke avontuur samengesteld om toegang te krijgen tot de meer afgelegen en ontoegankelijke delen van Belize’s rif om jullie enkele van haar beste snorkelen en visgebieden te laten zien! De tour neemt de route van Caye Caulker naar Dangriga op het vasteland. Overdag zal de zeilboot zachtjes over de kristalheldere wateren van Belize cruisen, terwijl er minstens twee keer per dag gesnorkeld wordt. Mooi koraal en jullie kunnen hier walvishaaien, zeekoeien en talrijke tropische vissen tegenkomen. De zeiltocht is een ‘eenvoudige’ kampeerreis met alle campinguitrusting (tenten, matten en lakens) inclusief. De eerst nacht overnachten jullie op het eilandje Rendezvous Caye en de tweede nacht op het eilandje Ragga Cayes.

N.B.: In Belize begint het seizoen van de walvishaaien vaak 2 dagen voor volle maan en duurt tot maximaal 10 dagen na volle maan in de maanden maart, april, mei en juni. Over het algemeen zijn april en mei de beste maanden om walvishaaien tegen te komen.

Dag 16. Placencia

Vandaag komen jullie in de ochtend aan in Dangriga, op het vasteland van Belize. Aansluitend worden jullie in ongeveer 2 uur naar Placencia gebracht, gelegen aan de kust in het zuiden van Belize en dat over de langste stranden van het land beschikt. Jullie verblijven hier in het heerlijke tropische Seaspray hotel.

Dag 17. Monkey River

Jullie worden vandaag om 8 uur opgehaald voor een 6 uur durende tour die bestaat uit een boottocht en een lichte wandeling. Circa 20 kilometer ten zuiden van Placencia ligt het subtropische regenwoud langs de oever van de Monkey River. Tijdens deze tocht over de rivier kom je prachtige flora en fauna tegen en zal de gids je wijzen op verschillende vogels zoals toekans, reigers en tangaren. Leguanen duiken in het water, groepen van brulapen rennen door de bomen, en krokodillen zonnen langs de oevers van de rivier. Stop voor een wandeling door de jungle, waar de gids uitleg geeft over de kruidenplanten die voor geneesmiddelen gebruikt worden. Met een beetje geluk komen jullie vogelspinnen, slangenaapjes, hertjes, of zelfs een jaguar tegen. Overnachting in het Seaspray hotel.

Dag 18 & 19. Placencia

Vrije dagen! Jullie kunnen een bananen plantage gaan bezoeken of lekker ontspannen op het strand. In de avond kunnen jullie eventueel een spannende nachttour doen! Je wordt dan in de namiddag opgehaald bij het hotel voor een prachtige 40 minuten zonsondergang boottocht waarna je gaat eten. Vervolgens heb je een historische tour door het dorp en stap je weer op de boot om het nachtleven vanaf het water te bewonderen. Daarna maak je nog een wandeling door de jungle op zoek naar veel verschillende soorten nachtdieren. In het donker vaar je dan weer terug naar Palencia (optioneel). Overnachtingen in het Seaspray hotel.

Tip! Kom je in het juiste seizoen rond volle maan, dan is een walvishaai duik of snorkeltour een fantastische ervaring om hier mee te maken!

Dag 20. Placencia – Belize City – Amsterdam

Vandaag nemen jullie helaas weer afscheid van het mooie Belize. Jullie worden naar de luchthaven van Belize City gebracht om op de internationale vlucht terug naar Nederland te stappen.

Dag 21. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) in tweepersoonskamers o.b.v. logies (exclusief ontbijt).
 • Genoemde transfers in privé service.
 • Genoemde activiteiten/excursies met lokale Engelssprekende gids:
  • Bezoek Lamanai Mayastad.
  • Bezoek Baboon reserve & Altun Ha Mayastad.
  • Paardrijden Barton Creek & kanotocht.
  • Jungle wandeling door Mountain Pine Ridge.
  • 3 dagen/2 nachten zeiltocht inclusief kampeermateriaal (tenten, matjes & lakens), maaltijden, water, snorkelmateriaal en marine reservaat entreegelden.
  • Boottocht Monkey River.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Watertaxi naar Caye Caulker, deze dient ter plaatse betaald te worden.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
bel ons