19 dagen – Mexico & Belize vogels & walvishaaien

Het prachtige Yucatan van Mexico heeft een enorm gevarieerde natuur en cultuur. Je vindt er moerassen, savanne, oerwouden, witte stranden en een prachtige onderwaterwereld. Een aantal natuurgebieden worden beschermd, zoals Isla Cantoy, dat je met een gids kan bezoeken en waar fregatvogels, flamingo’s, reigers en pelikanen leven. Ook Isla Holbox staat bekend om de vele vogelsoorten die hier leven. Isla Holbox is ook hét gebied om te zwemmen walvishaaien! Belize grenst aan Mexico en ook hier vindt je een verscheidenheid aan landschappen; groene tropische jungle, berggebieden begroeid met pijnbomen, moerassen, witte stranden, en ook een prachtige onderwaterwereld bij één van de grootste riffen ter wereld. Door deze variëteit tref je een enorme diversiteit aan vogelsoorten (in ‘Birds of Belize van H. Lee Jones’ staan de ruim 550 soorten beschreven; een aanrader om te lezen!). Ook in Belize kunnen jullie zwemmen met walvishaaien!

N.B.: De beste tijd voor walvishaaien voor beide landen is van maart t/m juni, rondom volle maan.

Dag 1. Amsterdam – Cancun – Tulum

Vandaag vliegen jullie naar Cancun in Mexico, waar jullie dezelfde dag nog aankomen. Bij aankomst op de luchthaven staat er een transfer voor jullie klaar die jullie in circa 2 uur naar Tulum brengt. Jullie verblijven hier in het leuke Coco Hacienda Tulum.

Dag 2 & 3. Tulum

Tulum is een bruisend badplaatsje met witte stranden! Deze oude Mayastad ligt iets zuidelijker van Playa del Carmen en is een prima uitgangspunt om verschillende natuurparken en Mayatempels te bezoeken. Tijdens het verblijf kunnen er verschillende vogelspot tours gedaan worden, zoals in het Sian Kaán Biosphere NP of in de jungle van het Punta Laguna Nature Reserve. Samen met professionele vogelgidsen gaan jullie dan op zoek naar bijzondere vogelsoorten. Verder lekker ontspannen bij het hotel dat beschikt over twee zwembaden en een weelderige tuin, of bezoek de Maya ruïnes van Tulum. Je kan ook een fietsje huren en langs alle muurschilderingen van het dorp gaan (geen activiteiten inclusief). Verblijf in Coco Hacienda Tulum

Dag 4 & 5. Tulum – Cancun – Isla Holbox

Na het ontbijt worden jullie op dag 4 opgehaald en met een transfer naar Cancun teruggebracht, waar jullie op de boot stappen naar het Isla Holbox eiland. Een heerlijk tropisch eiland met witte stranden en blauw water. De sfeer is hier erg gemoedelijk. Hier hebben jullie het verblijf ter vrije besteding. In de middag kunnen jullie een walvishaai snorkeltour ondernemen. Fascinerend om deze dieren van dichtbij te zien! Het is hier ook mogelijk om een vogeltour naar Isla Cantoy te maken (geen activiteiten inclusief). Twee overnachtingen in Hotel El Pueblito.

N.B: Langer blijven kan hier zeker, zodat jullie optimaal de kans hebben om met walvishaaien te zwemmen en vogelspot tours te maken. Als jullie liever in Cancun of op het Isla Mujeres eiland willen verblijven dan kan dat natuurlijk verzorgd worden. Vanuit Cancun kan goed het beroemde Chichén Itzá bezocht worden!

Dag 6. Cancun – Belize City

Vandaag zetten jullie de reis voort naar Belize! Jullie reizen per boot terug naar Cancun en worden aansluitend naar de luchthaven gebracht, waar jullie op de internationale vlucht stappen naar Belize City. Bij aankomst worden jullie naar het hotel gebracht. Overnachting in het Radisson Fort George Hotel & Marina, gelegen bij de haven en met uitzicht op de Caribische zee.

Dag 7 t/m 10. Crooked Tree

Crooked Tree ligt ten noordwesten van Belize City en is één van de beste plekken om vogels te zien! Het uitgestrekte landschap bestaat uit graslanden, bossen, moerassen en lagunes. Meer dan 250 vogelsoorten, zowel vaste bewoners als migranten, hebben hier hun leefgebied. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen. Op dag 7 worden jullie per transfer naar Crooked Tree gebracht. Jullie kunnen tijdens het verblijf hier diverse tours onder begeleiding van gespecialiseerde vogelgidsen maken. De tours worden gemaakt te voet, te paard of per boot. Er is naast vogels ook tal van ander wildlife te zien tijdens de tours, zoals brulapen, jaguars en reptielen. In het reservaat ligt ook de Maya grot Chechem. Vanuit de lodge kun je via de weg naar het dorpje wandelen om een beeld te krijgen hoe de plaatselijke bevolking hier leeft. Tijdens jullie verblijf bij Crooked Tree hebben jullie één vogelspot boottour inclusief. De rest van het verblijf is ter vrije besteding. Jullie overnachten vier nachten in de gastvrije en heerlijke Crooked Tree Lodge.

Dag 11 t/m 13. Mountain Pine Ridge

Jullie zetten op dag 11 de reis voort naar Mountain Pine Ridge. Dit bosrijk en bergachtig gebied ligt in het Cayo District van Belize tegen de grens met Guatemala. Natuurliefhebbers kunnen hier genieten van de naaldbossen, watervallen en grotten. In deze regio zijn fascinerende Maya ruïnes te vinden, waarvan sommige in afgelegen en ongerepte bossen liggen, waar ook vele soorten vlinder- en vogelsoorten huizen. Zo heb je bijvoorbeeld de Maya ruïne van Cahal Pech, of de Maya tempels van Xunantunich en Caracol, en de grotten van Actun Tunichil. In het enorm uitgestrekte gebied van Mountain Pine Ridge heb je kans op het zien van papagaaien, toekans, en verschillende uil soorten. Onder de inheemse vogels leven hier bijvoorbeeld de Koningsgier en Zwavelborst Toekan. In de bossen leven ook tal van andere dieren, zoals de jaguar, de poema, brulapen en bultkrokodillen. Jullie hebben één vogelspot tour inclusief tijdens het verblijf hier, de rest van het verblijf is ter vrije besteding. Drie overnachtingen in de Gaia Riverlodge.

Tip! Tijdens het verblijf in Mountain Pine Ridge is het redelijk eenvoudig om de beroemde Maya tempel van Tikal in Guatemala te bezoeken.

Dag 14 t/m 17. Placencia

Op dag 14 worden jullie naar de badplaats Placencia gebracht (circa 3 uur rijden). Het is een mooie uitvalbasis voor een bezoek aan één van de mooiste wild reservaten van Belize, namelijk het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary (optioneel). Deze enorme tropische jungle is het eerste jaguar reservaat van de wereld. Het zit vol met wildlife en vogels. En er zijn zelfs een paar historische Maya sites te vinden. De berghellingen zijn begroeid met dicht regenwoud en de vele riviertjes vormen soms prachtige watervallen. Jullie maken grote kans om tijdens een hike over de verschillende trails naast verschillende vogelsoorten ook ander wildlife te spotten, zoals ocelots, tapirs, jagarundi’s, otters, Macaws, toekans, howler monkeys, en wie weet jaguars. Naast het bezoeken van het Cockscomb Basin Wildlife Sanctuary kunnen jullie tijdens het verblijf in Placencia nog vele andere activiteiten doen, zoals snorkelen met walvishaaien of een chocolade tour doen (geen activiteiten inclusief). Jullie verblijven hier vier nachten in een huisje aan het strand bij Green Parrot Beach Houses.

Dag 18. Placencia – Belize City – Amsterdam

Jullie worden per transfer naar de luchthaven van Placencia gebracht voor jullie vlucht naar Belize City. Hier stappen jullie over op de internationale vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 19. Amsterdam

Aankomst op Schiphol

Prijs indicatie: € 2.990,- per persoon

Op basis van 2 personen; exclusief de internationale vluchten van en naar Europa.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en   onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:

 • Overnachtingen in tweepersoonskamers in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) o.b.v. logies (exclusief ontbijt).
 • Benodigde landtransfers in privé service met Spaanssprekende chauffeur.
 • Internationale vlucht van Cancun naar Belize City.
 • Binnenlandse vlucht van Placencia naar Belize City.
 • De volgende genoemde tours met professionele Engelstalige lokale vogelgids:
  – Vogelspot tour per boot bij het Crooked Tree Wildlife (inclusief entreegelden).
  – Vogelspot tour van 1 uur bij Mountain Pine ridge (inclusief entreegelden).

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale vluchten van/naar Amsterdam.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons