18 dagen – Natuurlijk cultureel Colombia

Deze bijzondere reis brengt jullie naar het zeer diverse Colombia. In onze ogen het meest miskende land van Zuid-Amerika. In ieder geval komt het beeld dat de meeste mensen hebben van dit land niet overeen met de werkelijkheid. De bevolking is uiterst vriendelijk en het land beschikt over een grote hoeveelheid natuurschoon. Jullie reis begint in Bogotá, waar jullie de stad gaan ontdekken. Daarna gaan jullie naar de Tatacoa woestijn. Fantastische rotsformaties heb je hier. Hierna gaan jullie de interessante archeologische site bij San Agustin bezoeken en gaan jullie paardrijden in de omgeving. Via het mooie witte koloniale stadje Popayan reizen jullie door naar Tierradentro waar jullie opnieuw de oudheid induiken. Via een bezoek aan het beroemde koffiegebied van Colombia en de dynamische stad Medellín, vliegen jullie naar het noorden van Colombia; naar de prachtige stad Cartagena. Hier eindigen jullie de reis aan het Caribisch gebied in één van de mooiste koloniale steden van Latijns-Amerika!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Bogotá

Op dag 1 hebben jullie de vlucht van Amsterdam naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia, gelegen op 2.600 meter hoogte. Bij aankomst in de namiddag/avond worden jullie verwelkomd en naar het hotel gebracht. De volgende dag hebben jullie een tour met gids door de stad. Jullie zullen het koloniale centrum La Candelaria, Donación de Botero museum en Museo d’Oro bezoeken. Daarnaast maken jullie ook een bezoek aan Monserrate, vanwaar jullie een prachtig uitzicht hebben over de stad. Twee overnachtingen in de koloniale wijk Candelaria in Hotel Casa Deco.

Dag 3. Tatacoa Woestijn

De reis zet zich voort! Jullie worden vandaag naar de luchthaven van Bogotá gebracht voor jullie vlucht naar Neiva. Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar Villavieja gebracht. Villavieja is een leuk dorp in het district Huila aan de Magdalena rivier. Simon Bolivar, de grote bevrijder van Zuid-Amerika heeft een tijd in dit dorp gewoond. Het kan hier in tegenstelling tot Bogotá behoorlijk warm zijn. In de middag bezoeken jullie de Tatacoa woestijn. Voordat jullie een duik zullen nemen in de natuurlijke waterbronnen in de woestijn, zullen er een aantal stops worden gemaakt om de grillige steen en zandformaties te zien. Overnachting in Yararaka.

Dag 4 & 5. San Agustin

Vertrek op dag 4 naar San Agustin. Hier verblijven jullie in een prachtige finca net buiten het dorp, Hacienda Anacaona genaamd. In de middag gaan jullie met een gids naar het archeologische park van San Agustin, dat zich uitstrekt over 2.000 vierkante meter. De grootste groep van religieuze en megalithische beelden in Zuid-Amerika, staan hier in een wild en spectaculair landschap. Goden en mythische dieren worden hier vakkundig afgebeeld en tonen de creativiteit van de noordelijke Andes cultuur, die bloeide van de 1e tot de 8e eeuw na Christus.

De omgeving van San Agustin is prachtig; de volgende ochtend maken jullie een mooie rit ter paard door een landschap van bossen en rivieren. De middag is ter vrije besteding. Twee overnachtingen in Hacienda Anacaona.

Tip! Leuke upgrade hier is om te verblijven in Hotel Monasterio San Agustin dat eind 2016 haar deuren heeft geopend. Heerlijk wakker worden met het geluid van vele vogels en ontbijten met een spectaculair uitzicht!

Dag 6 & 7. Tierradentro

Jullie reizen op dag 6 verder naar Tierradentro, ongeveer 3 ½ uur rijden. Tierradentro is de tweede belangrijkste archeologische site van Colombia (na San Agustin), maar er komen maar verrassend weinig bezoekers. Gelegen ver van de gebaande wegen (om er te komen moet er over slechte onverharde wegen gereisd worden) is het een prachtige plek met vriendelijke lokale bevolking en wonderbaarlijke archeologische monumenten. Een groot aantal ondergrondse tomben zijn hier te vinden. Op dit moment zijn er ongeveer 100 van dit soort tempels voor de doden ontdekt; de enige exemplaren van dit soort in Latijns-Amerika. Jullie maken de volgende ochtend een tour naar deze fantastische archeologische plek. Twee overnachtingen in Hotel Albergue El Refugio.

Dag 8 & 9. Popayan

Op dag 8 wacht weer een prachtige rit door de bergen naar Popayan, ‘de witte stad’. Jullie komen boven de 3.500 meter en rijden over de indrukwekkende Colombiaanse Paramo (hoogvlakte). De duur van de rit is ongeveer 7 uur, aangezien een aantal wegen onverhard zijn. Je gaat hier ook door een gebied dat voormalig tot de Farc behoorde. Vijf jaar geleden was het nog niet mogelijk om hier te rijden, maar vandaag de dag is het boerenleven in deze regioweer hersteld. Popayan is met al zijn historische monumenten en witte gebouwen een heerlijke plaats om te verblijven. De volgende dag hebben jullie een vrije dag. Jullie kunnen ervoor kiezen om het spectaculaire Purace nationaal park te bezoeken. Het is een off road rit om er te komen, maar absoluut de moeite waard. De zwavel hotsprings hier geven het landschap een bizarre uitstraling (optioneel). Jullie verblijven in het koloniale centrum in het fijne Hotel La Plazuela.

Dag 10 t/m 12. Zona Cafetera

Op dag 10 volgt opnieuw een prachtige rit van ca. 7 uur naar Armenia dat in de belangrijkste koffiestreek van het land ligt. Jullie worden naar een heerlijke haciënda gebracht. Midden in de natuur tussen fruitbomen, palmbomen, bamboe, varens en orchideeën. In de omgeving leven talrijke dieren zoals apen, gordeldieren, neusberen, etc. Verder zijn er meer veel vogelsoorten te vinden op het landgoed.
Vanuit de haciënda maken jullie een tocht naar de Valle del Cocora met zijn bijzondere Palma de Cera, de langste palmboom ter wereld die een hoogte kan bereiken van meer dan 70 meter. Natuurlijk bestaat er tijdens jullie verblijf ook de mogelijkheid om kennis te maken met de koffiecultuur (koffietour optioneel). Jullie zijn hier namelijk in de bekendste koffieregio van het land. Verder is het heerlijk ontspannen aan het zwembad! Drie overnachtingen bij Finca El Palmar.

Dag 13 & 14. Medellín

Op dag 13 worden jullie in ongeveer 6/7 uur rijden naar Medellín gebracht. Bij Medellín zullen veel mensen nog denken aan het beruchte drugskartel van Pablo Escobar, maar in werkelijkheid is het een moderne, frisse en vooruitstrevende stad. Het heeft een zeer aangenaam klimaat en wordt daarom ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. De volgende dag hebben jullie ter vrije besteding om de stad te ontdekken. Dit kan goed gedaan worden per metro & de kabelbaan. Twee overnachtingen in Campana boutique hotel.

Tip! Er is mogelijk om de reis te verlengen met een aantal dagen en een bezoek te brengen aan de bijzondere Bahia Solano kust, waar tussen juni en oktober het walvisseizoen is.

Dag 15 & 16. Cartagena

Op dag 15 worden jullie opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Medellín gebracht voor jullie vlucht naar Cartagena. Cartagena wordt door velen beschouwd als de mooiste koloniale stad van Midden- en Zuid-Amerika. De volgende dag hebben jullie rustig de tijd om het koloniale oude centrum te bewonderen. Jullie overnachten twee nachten in het sfeervolle Posada Tres Banderas.

Tip! Indien jullie van het Caribisch strand willen genieten dan kunnen jullie de reis met een aantal dagen verlengen en verblijven bij het mooie Ecohotel Sanguare, gelegen in het Sanguaré Reserva Natural. Een prachtig stukje paradijs met het dichtstbijzijnde dorp, Rincón del Mar, gelegen op 11 kilometer afstand. Dit dorp werd origineel bewoond door de Balsillas Indianen, waarna deze gekoloniseerd werden door de Spanjaarden en daarna door de Palenque cultuur – een cultuur met Afrikaanse afkomst. Vandaag de dag houdt het dorp zich bezig met visserij, landbouw, veehouderij en kleinschalige toerisme. Naast het genieten van de zon, zee en strand, kan hier ook gedoken worden of aan windsurfen gedaan worden. Vogel spotten, paardrijden, wandelen en kajakken behoren ook tot de mogelijkheden.

Dag 17. Cartagena – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Cartagena gebracht, waar jullie op de internationale vlucht stappen terug naar Nederland.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Privé transport en transfers genoemd in het programma.
 • Tours en activiteiten genoemd in het programma:
  – City Tour Bogotá.
  – Tatacoa woestijn wandeling.
  – Bezoek Archeologisch Park in San Agustin.
  – Paardrijdtocht bij San Agustin.
  – Bezoek Archeologisch Park in Tierradentro.
  – Bezoek Valle del Cocora.
 • (Lokale) gidsen bij alle tourtjes en activiteiten.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons