18 dagen – Ecuador voor natuurliefhebbers

Ecuador is een klein land in Zuid-Amerika, maar met een enorme variëteit aan landschappen en biodiversiteit. Met deze reis duiken jullie een mega bio divers nevelwoud in, bezoeken jullie de reusachtige vulkanen in de Andes, maken jullie wandelingen rond kratermeren, en hiken jullie over de prachtige paramo. Onderweg bezoeken jullie koloniale stadjes en lokale indianen markten. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de unieke Galapagos eilanden, een absoluut paradijs voor natuur (en dier-)liefhebbers, en komen jullie oog in oog te staan met zeeleeuwen, leguanen of reuzeschildpadden.

 

Dag 1 & 2. Amsterdam – Quito

Op dag 1 van het programma vliegen jullie van Amsterdam naar Quito. Bij aankomst worden jullie opgewacht door een chauffeur en naar jullie sfeervolle hotel in Quito gebracht. De volgende dag maken jullie samen met een lokale gids een halve dag citytour die jullie langs de belangrijkste beziens- waardigheden zal leiden. Het Plaza de La Independencia en het Plaza San Fransisco met haar prachtige klooster staan op het programma. Op El Panecillo (het broodje) staat een metershoge beschermengel waarvandaan jullie een schitterend uitzicht hebben over het koloniale stadsdeel. Wanneer het helder is zien jullie in de verte enkele vulkanen liggen. Overnachtingen in Hotel Cafe Cultura.

Dag 3. Cotacachi (Lago de Cuicocha)

Na het ontbijt volgt een transfer naar een haciënda in de omgeving van Otavalo. Jullie maken een excursie naar het indrukwekkende Lago de Cuicocha. Dit meer heeft een unieke ligging in een oude krater van een nog steeds actieve vulkaan. Er zijn prachtige uitzichten op de Imbabura en Cotacachi vulkanen. Je kunt hier mooie wandelingen maken over de kraterwand of een boottocht in het meer. Overnachting in de koloniale Haciënda Pinsaqui in Cotacachi, aan de voet van de Imbabura vulkaan. De haciënda wordt omringd door tropische tuinen en beschikt over suites die comfortabel zijn ingericht met open haard.

Dag 4 & 5. Los Cedros Reservaat

Vroeg in de ochtend op dag 4 begint jullie bezoek (in groepsverband) aan het nevelwoud gelegen in één van de meest bio diverse regio’s op deze planeet. Jullie reizen door de mooie Intag vallei totdat jullie aankomen bij het kleine dorpje Magdalena Alto. Hier start de hike van ongeveer 2 uur naar het Los Cedros privé reservaat, gelegen binnen de Chocó bio regio, wereldwijd bekend om haar rijke bio diversiteit. Welkom in een heel speciaal stukje paradijs, waar de meeste toeristen niet komen.

De simpele lodge waar jullie verblijven is onderdeel van een wetenschappelijk onderzoekscentrum. In de middag leren jullie meer over het werk dat hier gedaan wordt door de wetenschappers die hier verblijven. De volgende dag verkennen jullie het reservaat met haar overvloed aan ecosystemen, planten en dieren. Je hebt ook de kans om te zwemmen in kristalheldere riviertjes, watervallen en om een nacht hike te doen door het bos. Het gebied is de leefomgeving van slingerapen, brulapen, kolibri’s, toekans, macaws, quetzal, Cock-of-the-Rock, brilberen, jaguars, puma’s, honderden (misschien wel duizenden!) vlindersoorten, slangen en nog veel meer. In het natte seizoen (januari-maart) bloeien er (tot nu toe ontdekt) 190 orchideeënsoorten in dit reservaat.

N.B.: Los Cedros is een non-profit organisatie. Alle inkomsten gegenereerd door verblijf hier gaat naar salaris van de medewerkers, onderhoud en naar de projecten die hier lopen ter behoud & educatie.

Dag 6. Los Cedros Reservaat – Cotacachi

Sta op met zonsopgang en geniet van de vogelzang van de vele vogels in dit gebied vanaf het dek bij de lodge. Na het ontbijt hiken jullie terug naar Magdalena Alto, waar het transport staat te wachten om jullie terug naar Otavalo te brengen. In de middag kunnen jullie eventueel nog de kleurrijke markt van Otavalo bezoeken (optioneel). Overnachting in Haciënda Pinsaqui.

Dag 7 t/m 9. Cotopaxi Nationaal Park

Na het ontbijt reizen jullie op dag 7 over de ‘Avenida de los Volcanes’ naar een sfeervolle door een familie gerunde kleinschalige haciënda. Jullie worden hier omringd door 4 vulkanen, waaronder de prachtige Cotopaxi vulkaan; een imposante, perfect gevormde, besneeuwde vulkaan van 5.897 meter hoogte. Deze vulkaan bezoeken jullie de volgende dag samen met een Engelstalige gids. Jullie worden met de auto naar de parkeeplaats gebracht op 4.500 meter hoogte, gelegen in het Cotopaxi Nationaal Park. Vanaf deze winderige plek maken jullie een wandeling naar de 4.864 meter hoge berghut waar jullie dan met een kopje coca-thee of warme chocolade melk kunnen bijkomen. Hoewel het maar rond de 300 meter stijgen is, zullen jullie merken dat dit op deze hoogte behoorlijk vermoeiend is! De volgende dag hebben jullie ter vrije besteding om bijvoorbeeld het mooie Quilotoa meer te bezoeken. Er zijn ook diverse trails om te hiken of mountainbiken vanuit de haciënda of er kan een tocht te paard gedaan worden (optioneel). Drie overnachtingen in Haciënda el Povenir.

N.B.: Haciënda el Porvenir is een werkende haciënda toegewijd aan aan duurzame landbouw en veehouderij ter behoud & ecotoerisme. De haciënda maakt haar eigen melk en kaas en er worden wat groenten verbouwd in de biologische tuin.

Tip! Wil je ervaren hoe het is om onder de sterrenhemel van de Andes te slapen, dan kun je in deze omgeving ook kamperen.

Dag 10. Cuenca

De reis zet zich verder naar het zuiden. Vandaag reizen jullie naar Cuenca, onderweg maken jullie een stop bij het interessante Ingapirca; de grootste Inca ruïne die in Ecuador te vinden is. Een mooie plek te midden van het glooiende heuvellandschap om even de benen te strekken en de rijke geschiedenis van deze bijzondere plek in je op te nemen. Waarschijnlijk werd de constructie hier ooit gebruikt als observatorium voor de zon en de maan. Na het bezoek hier reizen jullie door naar Cuenca. De huizen worden in dit gebied groter en zijn mooier afgewerkt dan in het noorden van het land. Onderweg zie je nog veel mensen met de hand hun land bewerken of het vee verzorgen. In Cuenca overnachten jullie in het oude historische centrum in Hotel Los Balcones. ’s Avonds kunnen jullie in één van de restaurantjes op het hoofdplein van de typische Ecuadoraanse keuken genieten.

Dag 11. Cuenca – Cajas NP – Guayaquil

Jullie reizen vandaag verder naar Guayaquil, echter onderweg gaan jullie het fantastische Cajas Nationaal Park bezoeken. Dit is één van Ecuador’s meest indrukwekkende paramo (hoogvlakte) gebieden, vol met mysterieuze meren en betoverende bossen. Jullie wandelen rond de 3.800 meter over modderige trail paden door de verschillende vegetaties met vele kleurrijke bloemen. Jullie komen hierbij ook door een klein gedeelte van het Polylepis bosgebied; deze boomsoort is één van de oudste en hoogst groeiende boomsoort in de wereld. Alsof je in een sprookje bent beland. Na een goede hike van ongeveer 3 uur vervolgen jullie je weg naar Guayaquil. Het landschap verandert langzaam van hooggebergte naar uitgestrekte vlakte vol met bananenplantages. Het wordt hier ook aanzienlijk warmer! Overnachting in Hotel Unipark.

Dag 12. Santa Cruz (Galapagos)

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Guayaquil gebracht, vanwaar jullie naar Baltra vliegen in de Galapagos eilanden. Het Galapagos archipel vormt een zeer bijzonder natuurgebied, waar veel flora en fauna voorkomt die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Dieren en planten worden hier goed beschermd, waardoor de dieren die hier leven geen angst hebben voor de mens; een fantastische en unieke belevenis!
Bij aankomst worden jullie ontvangen en reizen jullie per bus en boot naar het nabijgelegen eiland Santa Cruz. Op weg naar de plaats Puerto Ayora brengen jullie een bezoek aan El Chato, gelegen in het hoogland. Dit is een natuurlijk reservaat waar jullie wilde schildpadden kunnen bewonderen. Dit is één van de weinige plekken op de Galapagos eilanden dat je deze mysterieuze dieren kan zien in hun natuurlijke omgeving. Jullie hebben hier lunch inclusief. Daarna worden jullie afgezet bij Hotel Fiesta in Puerto Ayora dat op loopafstand ligt van de hoofstraat en boulevard.

Dag 13 & 14. Santa Cruz (Galapagos)

Jullie hebben deze dagen ter vrije besteding. Jullie kunnen naar het Charles Darwin Station lopen, waar jullie meer te weten krijgen over de Galapagos eilanden en het schildpadden broedcentrum kunnen bezoeken. De baai van Tortuga trekt vele zeeschildpadden en marine leguanen aan. In het binnenland vindt je de Los Gemelos kraters en lava tunnel. Naast landexcursies kan er vanuit Santa Cruz ook heel goed gedoken worden; een spectaculaire ervaring om hier met hammerheads, verschillende soorten roggen, zeeschildpadden, zeeleeuwen, pinguins en zeeleguanen te zwemmen. Een leuke excursie optie is de dag tour naar Isla Plaza. Isla Plaza is een klein eilandje voor de oostkust van Santa Cruz en is o.a. de woonplek van de Galapagos landleguanen. Verder is er een kolonie van circa 1.000 zeeleeuwen die hier huist. Het trail loopt over het vulkanisch gesteente, terwijl je optimaal kan genieten van de grote hoeveelheid aan leguanen, zeeleeuwen, verschillende vogelsoorten en de diep blauwe oceaan (geen activiteiten inclusief). Overnachtingen in Hotel Fiesta.

Tip! Je kan de reis hier verlengen met een verblijf op Isabela; het grootste eiland van de Galapagos en ook één van de meest vulkanisch actieve plekken ter wereld. Een populaire snorkel/duik plek hier is Las Tintoreras.

Dag 15 & 16. San Cristobal (Galapagos)

Op dag 15 gaan jullie zelf naar de pier, waar jullie op de speedboot stappen naar het eiland San Cristobal. Dit is de meest oostelijk gelegen eiland van de Galapagos en de hoofdstad van deze Ecuadoriaanse provincie. Het eiland bevat 4 niet-actieve vulkanen en er zijn een hoop bezoekersplekken die leuk zijn om aan te doen tijdens jullie verblijf hier, zoals verschillende schildpad reservaten, baaien om Hermit krabben en blue footed boobies te spotten en strandjes om te relaxen. Daarnaast zijn er vele snorkelmogelijkheden in deze omgeving (geen activiteiten inclusief). Snorkelen met de zeeleeuwen is een fantastische belevenis, die je nooit meer vergeet! Twee overnachtingen in Hotel Blue Marlin.

N.B.: De Galapagos eilanden zijn een eco-bestemming. Excursies (zowel land- als snorkelexcursies) worden op vaste dagen uitgevoerd. Alles in de Galapagos is gereguleerd; je staat dus niet vrij om zelf ergens te gaan snorkelen. Dit zodat het natuurreservaat met haar fragile flora en fauna beschermt wordt voor het toerisme dat de eilanden aan doet. Het entreegeld (exclusief) draagt bij aan de bescherming van dit bijzondere natuurreservaat.

Dag 17. San Cristobal – Guayaquil – Amsterdam

En dan zit het er helaas weer op en vliegen jullie vandaag vanuit San Cristobal (luchthaven transfer is inclusief) terug naar Guayaquil. Hier wachten jullie op de aansluiting met de internationale vlucht terug naar Nederland.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; exclusief internationale vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf in Los Cedros Reservaat is inclusief volpension (excl drankjes) & activiteiten in groepsvorm met Engelssprekende gids. Verblijf is in een simpele lodge.
 • Binnenlandse vlucht Guayaquil – Galapagos – Guayaquil.
 • Speedboot van Santa Cruz naar San Cristobal eiland (exclusief haven transfers).
 • Genoemde transfers in privévervoer met Spaanssprekende chauffeur, m.u.v.:
  – Transfers van en naar Los Cedros Reservaat zijn in groepsvorm.
  – Shuttle service Guayaquil hotel – Guayaquil luchthaven.
 • Volgende activiteiten:
  – Halve dag city tour in Quito met Engelssprekende gids.
  – Tour naar Lago de Cuicocha met Engelssprekende gids.
  – Hike Cotopaxi Nationaal Park met Engelssprekende gids.
  – Bezoek Ingapirca inclusief entreegeld en met Spaanssprekende lokale gids.
  – Hike Cajas Nationaal Park inclusief box lunch met Engelssprekende gids.
  – Bezoek El Chato op Santa Cruz inclusief lunch met Engelssprekende gids.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Galapagos National Park entrée geld (circa US$ 100,- p.p.).
 • Transit Control Card voor Galapagos (circa US$ 20,- p.p.).
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • tichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons