18 dagen – Actief Colombia

Deze rondreis brengt jullie naar het prachtige Colombia. De reis begint in Bogotá waarna jullie de reis vervolgen naar het leuke Villa de Leyva. Een prachtig dorp in een fantastische omgeving. Hier gaan jullie paardrijden. Dan worden bij het waanzinnige Cocuy Nationaal Park de benen in beweging gezet met twee dag hikes. Hierbij gaan jullie door één van de mooiste bergegebieden van Colombia. Daarna gaat de reis door naar San Gil, de perfecte plek om te gaan raften en te rappellen! Dan vliegen jullie vanaf Bucaramanga naar de noordkust, naar Santa Marta. Jullie eindigen de reis in de omgeving van het geweldige Tayrona Nationaal Park met een bezoek aan het afgelegen Taironaka. De laatste dag lekker genieten van de oudste stad van Colombia: Santa Marta.

Dag 1 & 2. Bogotá

Jullie vliegen op dag 1 van Amsterdam naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. De stad ligt op 2.600 meter hoogte op een door bergen omringd plateau in de oostelijke bergketens van de Andes. De volgende dag hebben jullie een halve dag city tour op mountainbikes. De gids zal jullie een en ander vertellen over de geschiedenis van de stad tijdens de fietstocht langs de belangrijkste monumenten door het koloniale centrum. Mocht er nog tijd over zijn dan kunnen jullie eventueel zelf nog een bezoek brengen aan het Goudmuseum (exclusief). In het oude centrum wordt er overnacht in Casa Deco.

Dag 3 t/m 5. Villa de Leyva

Op dag 3 worden jullie naar Villa de Leyva gebracht; een schilderachtig stadje met witgekalkte huizen en keienstraatjes. Het ligt in een groene vallei niet ver van Bogotá af. Tijdens jullie verblijf zit er een paardrijdtocht inclusief. De rest van jullie verblijf hier is ter vrije besteding. Naast het bezoeken van het prachtige dorpje zijn er in de omgeving nog een heleboel andere activiteiten te doen, zoals hikes, fietstochten, canyoing, rapellen en grotten bezoeken. Er is ook een archeologische site in de buurt. Overnachtingen in Hotel Plazuela de San Agustin.

Dag 6. Villa de Leyva – Cocuy

Vandaag transport naar Cocuy en overnachting in het dorpje. Dit is het mooiste berggebied in Colombia voor trekking. Het park is recent (begin april 2017) weer geopend voor het publiek, na lange tijd gesloten te zijn zodat de natuur kon herstellen. Goed nieuws is dat nu ecotoerisme wordt toegepast, zodat de natuur beter in bescherming wordt genomen. De trekkingen binnen het park zijn hierdoor ook aan banden gelegd en er mag niet meer in het park zelf overnacht worden. Het is ook niet meer toegestaan dat er op de gletsjers gelopen wordt.

Dag 7 & 8. Cocuy Nationaal Park

Er zijn drie paden in Cocuy Nationaal Park die geopend zijn voor het publiek:
– Sendero Ritacuba, met een lengte van 5.000 meter door park, vanaf de bergtop op 4.000 meter hoogte tot aan de rand van de Ritacuba Blanco gletsjer.
– Sendero Laguna Grande de la Sierra, met een lengte van 9.400 meter door het park, vanaf La Cuchumba naar de rand van de Pico Cóncavo gletsjer.
– Sendero Lagunillas Pulpito, met een lengte van 4.500 meter door het park, vanaf de bergtop op 4.000 meter hoogte tot aan de rand van de Pico Pulpito del Diablo gletsjer.
Deze twee dagen maken jullie mooie dag hikes binnen het Cocuy Nationaal Park samen met een gids, zodat jullie optimaal van het park kunnen genieten. De trekkingen hier zijn, vanwege de hoogte en het terrein, pittig en men dient over een goede conditie te beschikken. Overnachtingen in het plaatsje Cocuy.

Dag 10. Cocuy – San Gil

De reis zet zich voort vandaag. Jullie gaan een prachtige rit door de bergen maken naar San Gil. Jullie komen aan in de namiddag, dus de activiteiten staan voor de volgende dag op het programma.

Dag 11. San Gil

Vandaag een lekkere actieve dag op het programma! In de ochtend wordt er gerappeld; met touw en harnas dalen jullie van de circa 50 meter hoge Juan Curi waterval af. In de middag gaan jullie raften op de Suarez Rivier met rapids van niveau 3 tot 5. Adrenaline kick verzekerd! Overnachting in San Gil.

Dag 12. San Gil – Santa Marta

Vanuit San Gil worden jullie naar de luchthaven van Bucaramanga gebracht, waar jullie op de vlucht stappen naar Santa Marta (via Bogotá).Santa Marta is Zuid-Amerika’s oudste stad en na Cartagena de belangrijkste koloniale stad aan de Colombiaanse Caribische kust. De Santa Marta kathedraal is zeker een bezoekje waard. Ook het museum van de beroemde schrijver Gabriel García Márquez is in Santa Marta te vinden. Overnachting in Hotel Casa Verde.

Dag 13 & 14. Tayrona NP

Op dag 13 worden jullie met transport naar Tayrona Nationaal Park gebracht. Jullie nemen alleen bagage mee voor de komende dagen, de rest laten jullie achter bij de receptie van het hotel in Santa Marta. Jullie worden afgezet bij de entree van het park, waarna jullie een uur hiken naar Arrecifes, waar jullie de komende twee nachten verblijven in cabaňas. Het Nationaal Park staat bekend om de met palmbomen omgeven baaien, lagunes, regenwoud en rijke biodiversiteit. Hier even lekker bijkomen van alle activiteiten op het strand waar de cabaňas aan liggen.

Dag 15. Taironaka

Vandaag gaan jullie naar Taironaka. Jullie lopen eerst met jullie bagage terug naar de entree van het Tayrona Nationaal Park (circa 1 uur wandelen). Hier worden jullie opgehaald en naar de Don Diego rivier gebracht. Hier lopen jullie de korte afstand naar het haventje waar de boot naar Taironaka klaar ligt. Duur van de vaart is ongeveer een kwartier. Bij aankomst krijgen jullie een korte inleiding over het reservaat, met bezoek aan het kleine Kogi Indianen museum en nagemaakte Kogi hut. Vervolgens begint de wandeling van ongeveer 20 minuten over een pad langs de Don Diego rivier om nog verder stroomopwaarts te komen. Dan liggen er autobanden klaar waarmee jullie relaxt voor ongeveer één/anderhalf uur over de rivier kunnen drijven richting zee. Onderweg kom je apen en veel vogels tegen. Met geluk zie je een babilla (brilkaaiman) die ligt te zonnen. Aan het einde komen jullie uit bij een strandje waar de rivier de zee in stroomt. Hier hebben jullie nog wat tijd om te zwemmen in de zee, waarna jullie per boot terugkeren naar Taironaka. Overnachting in een simpele cabin (zonder stroom of internet).

Dag 16. Taironaka – Santa Marta

Jullie varen met de boot terug naar de haven, waarna jullie per transfer in ongeveer anderhalf uur naar Santa Marta worden gebracht voor jullie laatste overnachting. In het oude centrum lekker van de heerlijke cuisine van Colombia genieten met de daar bijbehorende exotische fruit sap. Overnachting in Hotel Casa Verde.

Dag 17. Santa Marta – Amsterdam

Jullie worden vandaag opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven van Santa Marta gebracht voor jullie terugvlucht naar Nederland.

Dag 18. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Tayrona Nationaal Park is in een simpele cabin en exclusief ontbijt.
  – Verblijf Taironaka is in een simpele cabin. Er is hier geen stroom en internet aanwezig.
 • Privé transport en transfers genoemd in het programma.
 • Tours en activiteiten genoemd in het programma:
  – City tour per fiets in Bogotá.
  – Paardrijdtocht in Villa de Leyva.
  – Dag hike in Cocuy NP met gids.
  – Raften & Rapel in San Gil.
  – Bezoek Taironaka.
 • (Lokale) gidsen bij alle tourtjes en activiteiten.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons