16 dagen – Humboldt – Inirida – Onontdekte Amazone

Treedt in de voetsporen van Arthur Conan Doyle en Alexander von Humboldt en aanschouw de wonderen van het oudste en meest ongerepte gebied op aarde, waar de tijd heeft stil gestaan. Deze avontuurlijke individuele reis voert je langs mythische tafelbergen, en de laatste nog ongerepte gebieden op aarde voeren. De beroemde Engelse schrijver, Redmond O’Hanlon, heeft er een boek over geschreven, tussen Orinoco en Amazone genaamd, waar een deel van deze reis je naar toe brengt. De reis vervolgt naar Colombia, naar Inirida wat volgens mij nog nooit eerder is gedaan in een georganiseerde reis. Via de hoofdstad van Colombia, Bogotá, eindigen jullie de reis in Cartagena, door velen de mooiste stad van Latijns-Amerika bevonden. Een absoluut unieke reis!

Dag 1. Amsterdam – Caracas

Vandaag vliegen jullie van Amsterdam naar Caracas in Venezuela. Aankomst in de loop van de middag. Overnachting in Hotel Costa Real, in de buurt het het vliegveld van Caracas Maiquetía Vargas.

Dag 2. Caracas – Puerto Ayacucho

Vlucht in de loop van de ochtend van Caracas naar Puerto Ayacucho, waar een transfer wacht naar Gran Hotel Amazonas. In de middag moet er een stempel in het paspoort gehaald worden bij de douane autoriteiten, anders kom je Colombia niet binnen.

N.B.: Denk aan de Gele Koorts vaccinatie, die is verplicht als je Colombia binnenkomt vanuit Venezuela.

Dag 3. Puerto Ayacucho – La Culebra (Parque Nacional Duida & Marahuaca)

‘s Ochtends een korte transfer naar het vliegveldje van Puerto Ayacucho, waar 1 of 2 kleine vliegtuigjes (Cessna’s) op jullie staan te wachten voor een spannende vlucht naar een van de laatste nog echt ongerepte plekjes op aarde; een plek waar eigenlijk nooit toeristen naar toe gaan. De vlucht brengt jullie naar het centrum van de Mystieke driehoek, in het midden van de drie tafelbergen, Marahuaca, Duida en Guachamacare Tepuy. Hier wonen de Ye’Kuana Indianen aan de oever van de Río Cunucunuma. Vandaag zulllen jullie een Ye’Kuana dorp bezoeken die een stukje stroom opwaarts aan de voet van de Guachamacare Tepuy ligt. Overnachting in Campamento Araguaney in hangmatten.

Dag 4. Parque Nacional Duida

Na het ontbijt brengen jullie een bezoek aan het dorpje La Culebra om het dagelijkse leven van deze Indianen te mogen aanschouwen. Onder leiding van een Ye’Kuana Indiaan zult u de geheimen van de nog ongerepte natuur ontdekken. Tweede nacht in Campamento Araguaney in hangmatten.

Dag 5. La Culebra – Orinoco

‘s Morgens vertrek in aluminium bootjes stroomafwaarts naar het dorpje Lau-Lau wat aan de Orinoco ligt en waar onze redelijk comfortabele boot voor de komende dagen op ons staat te wachten. Aan boord van de boot vertrekken we stroomafwaarts op de Orinoco richting San Fernando de Atabo. Overnachting op de Iguana, een echte Amazoneboot.

Dag 6 & 7. Orinoco – Inirida (Colombia)

Gedurende de komende dagen varen we de Orinoco dus een stuk af en hebben we ook de tijd om even heerlijk tot rust te komen. Geen GSM palen of andere storende factoren die aan ons gehaaste leventje doen terugdenken. Neem een goed boek mee, en ontstress, voor zover er sprake van stress mag zijn. Op dag 7 zal er worden aangemeerd in San Fernando de Atabo, of, als het mogelijk is, varen we op direct de grens over met Colombia op de Guaviare naar Inirida. Overnachtingen op de boot.

Dag 8. Inirida

De dag is vrij om Inirida te verkennen en om ons te registreren bij de politie en het leger. Verder ook tijd om inkopen te doen voor onze reis naar Cerros de Mavecure. Laatste overnachting op de boot, of in het beste hotel van Inirida.

Dag 9. Inirida – Cerros de Mavecure

In de ochtend gaan we met een veel kleinere boot naar Cerros de Mavecure/El Remanso. We gaan met een privéboot met kapitein en een lokale gids. De boottocht duurt ongeveer 3 a 4 uur. Bij aankomst in El Remanso verblijven we of in een tent op het strand of in hangmatten bij de Indianen.
Rest van de dag tijd om de Indianen te ontmoeten en een aantal van hun gebruiken te zien. We gaan de komende dagen iets meer back to basic.

Dag 10. Laguna Clara – Inirida

Wandeling naar Laguna Clara (wandeling van 2 en een half uur heen en 2 en een half uur terug). Hier heb je grote kans op het spotten van rivierdolfijnen. Vervolgens terug in de boot naar Inirida waar we verblijven in ons bekende hotel.

Dag 11 & 12. Inirida – Bogotá

Na het ontbijt hebben jullie op dag 11 een transfer naar de luchthaven en een ochtendvlucht naar Bogotá via Villavicencio. Bij aankomst in Bogotá wacht een transfer om jullie naar het koloniale gedeelte van Bogotá, La Candelaria, te brengen. De volgende dag hebben jullie een city tour door het historische centrum met bezoek aan het Goudmuseum & het Botero museum inclusief. Twee nachten verblijf in het fijne Hotel Abadia Colonial.

Dag 13 & 14. Bogotá – Cartagena

Op dag 13 worden jullie naar de luchthaven gebracht, vanwaar jullie naar Cartagena vliegen, gelegen aan de noordkust van Colombia. Cartagena heeft een prachtig koloniaal centrum, door vele bezoekers wordt dit centrum als één van de mooiste van Midden- en Zuid-Amerika bevonden. Hier hebben jullie rustig de tijd om door de straatjes vol met koloniale gebouwen te slenteren en het imposante fort op de heuvel te bezoeken. Twee overnachtingen in het prachtige koloniale en sfeervolle Hotel Alfiz.

Dag 15. Cartagena – Amsterdam

Vandaag worden jullie naar de luchthaven van Cartagena gebracht, waar jullie op de internationale vlucht stappen terug naar Nederland.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Verblijf Campamento Araguaney in hangmatten en op basis van volpension (excl drankjes) & activiteiten.
  – Verblijf Amazone boot op basis van volpension (excl drankjes).
  – Verblijf El Remanso in tent of hangmat en op basis van volpension (excl drankjes) & activiteiten.
 • Cessna vlucht Puerto Ayacucho – La Culebra – bagage restrictie!
 • Privé transport en transfers genoemd in het programma.
 • Benodigde boottransport.
 • Tours en activiteiten genoemd in het programma:
  – City Tour Bogotá met bezoek aan Goudmusem & Botero museum.
 • Gids van Olaf Reizen tot aan Bogotá.
 • Lokale gidsen daar waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons