16 dagen – Actief Peru

Dit prachtige land in Zuid-Amerika heeft een enorme variëteit aan landschappen; de imposante Andes bergen, rivieren, canyons, woestijn en een aantal tropische stranden.Deze spectaculair natuur biedt de mogelijkheid om actief Peru te verkennen. Daarnaast heeft Peru tal van archeologische vindplaatsen die goed bewaard zijn gebleven, zoals die van de Inca’s en de Mocha’s. Dit geweldige reisprogramma in Peru laat je niet alleen kennismaken met absolute hoogtepunten, zoals Machu Picchu en de Heilige Vallei, maar ook lekker actief bezig zijn in deze prachtige natuur! Fietstochten, hikes, paardrijden en zwemmen met zeeschildpadden staan o.a. voor jullie gepland. De mooie koloniale stad Cusco gaan jullie al wandelend verkennen en in Mancora kunnen jullie op zoek naar walvissen! Een fijne afwisselende reis vol avontuur in Peru!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Lima

Jullie vliegen op dag 1 van Amsterdam naar Lima, waar jullie dezelfde avond nog aankomen. Jullie worden verwelkomd op de luchthaven en per transfer naar het hotel gebracht, gelegen in de artiestenwijk Barranco. De volgende dag gaan jullie sportief op de fiets deze interessante wijk verkennen. De wijk is vanaf de 18e eeuw tot aan heden de thuisplek van vele Peruaanse artiesten. In deze wijk zijn er nog mooie oude zomerhuizen beïnvloed met Europese stijl te vinden, de romantische brug ‘Puente de los Suspiros’ (Brug der Zuchten) en fantastische muurschilderingen van de moderne artiesten. Optioneel kunnen jullie in de middag gaan paragliden! ’s Avonds kan je lekker uit eten bij één van de restaurantjes met overheerlijk Peruaans eten. Twee overnachtingen in het 3B Barranco Hotel.

Dag 3. Lima – Cusco – Heilige Vallei

Jullie worden naar de luchthaven van Lima gebracht, waar jullie op de vlucht stappen naar Cusco. Bij aankomst worden jullie ontvangen door een Engelstalige gids die het programma voor de aankomende dagen met jullie doorneemt. Jullie worden naar de Heilige vallei gebracht; het hart van de vroegere Inca cultuur. Vanwege de speciale geografische en klimatologische ligging van dit gebied, was dit één van de belangrijkste plekken voor de productie van hun land. Het klimaat is hier het hele jaar door aangenaam. Naast de bijzondere archeologische plekken, kan je hier ook volop genieten van de pracht van de natuur. Verblijf bij de pittoreske Sacred Dreams Lodge.

Dag 4. Heilige Vallei

Vandaag gaan jullie lekker actief mountainbiken door de Heilige vallei! Even de adrenaline laten stromen! Jullie worden met transport naar Moray gebracht, waar jullie eerst het complex gaan bezoeken. Bij dit dorpje kom je erachter hoe ingenieus de Incas waren. De terrassen vol weelderige grassen zijn hier cirkelvorming aangelegd. De grootste is ongeveer 30 meter diep. Met de constructie en de ligging is rekening gehouden met invloeden van de zon en de wind. Het lijkt erop dat de Incas klimaatverschillen onderzochten op de verschillende gewassen. Na dit bezoek stappen jullie vol energie op de fietsen en fietsen jullie naar het hoofdplein van het dorpje Maras. Ongeveer halverwege gaat het alleen nog maar bergafwaarts. Na een korte stop en snack hier, vervolgen jullie de fietstocht naar de spectaculaire zoutterrassen. De landschappen zijn indrukwekkend, langs de bergketens met besneeuwde bergtoppen. Bij aankomst bezoeken jullie de witte zoutterrassen; een zeer bijzonder gezicht! Daarna terugkeer naar het hotel om lekker te ontspannen. Overnachting in de Sacred Dreams Lodge.

Dag 5. Ollantaytambo

Optioneel kunnen jullie vandaag eerst een fantastische klim maken en zipline activiteit! Je wordt dan naar Pachac gebracht, waar je in de klim uitrusting wordt gehesen en het bergklim avontuur begint. Het klim parcours op de bergwand staat al uitgezet, dus je hebt geen klimervaring nodig. Je klimt ongeveer 400 meter omhoog. Daarna gaan jullie ziplinen over de magnifieke vallei. Totale duur van deze tour in ongeveer 4-5 uur. Deze tour is geschikt voor iedereen. Daarna worden jullie naar Hotel Miranda in Ollantaytambo gebracht.

Tip! Als je geen hoogtevrees hebt, dan is een overnachting in de skylodge van Páchac een absolute aanrader! Je doet dezelfde klim van 400 meter, maar gaat dan eerst overnachten in een volledige transparante cabine die aan de rotsen hangt! Vanaf hier heb je een indrukwekkend uitzicht over de mystieke vallei. Een zeer unieke plek om te overnachten. De volgende ochtend ga je dan per zipline naar beneden. De reis wordt hierdoor 1 nacht langer (of de trekking van dag 6 vervalt en je reist per middag trein naar Aguas Calientes).

Dag 6. Inca Trail

Jullie nemen alleen een rugzak mee met de hoognodige spullen voor de aankomende twee dagen. De rest van de bagage laten jullie achter bij de receptie van het hotel. Vroeg in de ochtend worden jullie naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht, waar jullie op de trein stappen naar Aguas Calientes. Tijdens de mooie treinreis hebben jullie uitzicht op de steeds wilder stromende Rio Urubamba. De vegetatie wordt alsmaar weelderiger. Op het 104 km punt stappen jullie uit de trein en starten jullie een bijzondere hike in internationale groep en met Engelssprekende gids over een deel van de beroemde Inca Trail richting Machu Picchu. Jullie wandelen naar Aquas Calientes, waar jullie aan het einde van de dag zullen aankomen en overnachten in de leuke Rupa Wasi ecolodge.

N.B.: er zijn diverse trekkingen te maken rondom Machu Picchu van twee of meer dagen, bijvoorbeeld de Lares of Salkantay trekking. Mocht een andere trekking jullie voorkeur hebben, dan kan de reis kan hier uiteraard op aangepast worden.

Dag 7. Machu Picchu – Cusco

Vandaag vervolgen jullie het programma in internationale groep met een ochtendbezoek aan de citadel van Machu Picchu. Het prachtige zicht dat je vroeg in de ochtend hebt op de berg, wordt door velen als meest indrukwekkende zicht ter wereld beschouwd. Ondanks dat Machu Picchu erg toeristisch is, is het een onvergetelijke ervaring om hier te zijn. De gids zal jullie uitleg geven over de geschiedenis van deze bijzondere Inca ruïne. Na het bezoek aan de citadel keren jullie terug naar Aguas Calientes, waar jullie op de trein terug naar Ollantaytambo stappen. Hier nemen jullie afscheid van de groep, halen jullie de bagage op, en worden jullie per privé transfer naar het hotel in Cusco gebracht. Overnachting in het Los Niños Meloc Hotel; een hotel dat zich actief inzet voor de verbetering van de leefomstandigheden van kansarme kinderen in Cusco.

Dag 8. Cusco stadswandeling

Cusco is een geweldige plek, vol historie en cultuur! Vandaag worden jullie door een lokale gids opgehaald bij het hotel en verkennen jullie met hem deze fantastische plaats te voet. Uiteraard bezoeken jullie de beroemde Plaza de Armas en de wijk San Blas met haar talrijke en kleurrijke winkeltjes en marktjes. Daarnaast bezoeken jullie de iconische Cusco kathedraal en de oude tempel van de Zon “Qoricancha”, waar de muren vroeger bekleed waren met goud. Jullie wandelen door traditionele straatjes, welke allen wel een verhaal of mysterie te vertellen heeft! Overnachting in Los Niños Meloc Hotel.

Dag 9. Archeologische paardrijdtour

Er staat vandaag weer een leuke activiteit op het programma! Jullie worden eerst naar het archeologisch centrum van Qengo gebracht, waar jullie eerst een bezoek aan brengen. Vervolgens stappen jullie op de paarden en maken jullie een spectaculaire tocht naar verschillende beroemde archeologische ruïnes die rondom Cusco liggen. Jullie doen Pucapucara, Tambomachay en het mooie Sacsayhuamam aan. Na het bezoek aan deze oude archeologische site worden jullie weer met transport naar jullie hotel in Cusco gebracht.

N.B.: Naast paardrijden zijn er nog vele andere actieve mogelijkheden in de omgeving van Cusco! Zoals mountainbiken, waar je een spectaculaire afdaling maakt van de Abra del Cora en langs de verschillende archeologische sites gaat. Een andere leuke optie is een hike excursie naar de fascinerende Regenboogbergen, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Ausangate gletsjer. Tijdens de wandeling loop je door pittoreske dorpjes en kom je onderweg kuddes lama’s en alpaca’s tegen.

Dag 10. Cusco – Mancora

Vandaag zetten jullie de reis voort naar het noorden van Peru, waar jullie de reis eindigen aan het mooie strand van Mancora! Jullie hebben eerst nog de dag ter vrije besteding in Cusco. Eind van de middag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor jullie avondvlucht van Cusco naar Tumbes. Bij aankomst worden jullie in ongeveer 2 uur naar het hotel in Mancora gebracht, waar jullie laat in de avond aan zullen komen. Overnachting in het leuke Hotel Las Pocitas met zwembad.

Dag 11 t/m 13. Mancora

In Mancora vindt je de beste stranden in de zonnigste regio van heel Peru! Jullie kunnen hier heerlijk relaxen, zwemmen en duiken. Er zijn tal van prima restaurantjes en barretjes. Tijdens het verblijf hebben jullie een excursie om te gaan zwemmen en snorkelen met zeeschildpadden inclusief. Een geweldig leuke ervaring! De rest van het verblijf is ter vrije besteding. (Kite) surfen is erg populair hier, en, als je hier in het juiste seizoen bent, kan je ook gaan walvis spotten! Verder lekker ontspannen op het strand, bij het hotel of in één van de modderbaden in de buurt. Overnachtingen in Hotel Las Pocitas.

N.B.: Het walvissen seizoen loopt van mid-juli t/m oktober.

Dag 14. Mancora – Lima

Vandaag worden jullie bij het hotel opgehaald en in circa 2 uur naar de luchthaven van Tumbes gebracht voor jullie vlucht terug naar Lima. Bij aankomst in Lima worden jullie naar het hotel gebracht. ’s Avonds nog even genieten van de heerlijke Peruaanse culinaire keuken in één van de buitengewoon goede restaurants (exclusief). Jullie verblijven dit keer in het levendige Miraflores district in het Lima Wasi Hotel.

Dag 15. Lima – Amsterdam

Helaas zit de reis in Peru er alweer op! Jullie worden vandaag per transfer naar de luchthaven van Lima gebracht, waar jullie op de internationale vlucht terug naar Nederland stappen.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Op basis van 2 personen; exclusief vluchten

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

 

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

 

Landarrangement is inclusief:

 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op standaard tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Genoemde transfers in privé service.
 • Trein tickets Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo.
 • Genoemde activiteiten/excursies met Engelssprekende lokale gids en inclusief benodigde entreegelden:
  – Fietstour Barranco in Lima in groepsvorm.
  – Fietstour Maras & Moray in privé service, inclusief box lunch.
  – Inca trail trekking vanaf KM 104 in groepsvorm inclusief box lunch.
  – Bezoek Machu Picchu citadel in groepsvorm.
  – Stadswandeling door Cusco in privé service.
  – Paardrijdtour Inca ruïnes in privé service.
  – Zwemmen met zeeschilpadden excursie in groepsvorm.

 

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar treinstation in Aguas Calientes.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden voor Nationaal Parken, Reservaten en excursies, tenzij anders staat vermeld.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons