15 dagen – Hoogtepunten Peru

Peru heeft als bestemming vele mooie hoogtepunten, in deze rondreis komen jullie langs de meest bijzondere, niet alleen in het zuiden, maar ook in het onbekende, maar spectaculaire, noorden. Tijdens deze reis maken jullie niet alleen kennis met het beroemde Incarijk, maar ook met koningen en hun rijkdom die nog voor de Inca’s aan de macht waren. Jullie gaan per boot naar het zeer bijzondere ecosysteem van de Ballestas eilanden en maken een Cessna vlucht over de bizarre Nazca lijnen. Een bezoek aan Machu Picchu ontbreekt natuurlijk niet en ook het koloniale Cuzco met haar Heilige Vallei wordt aangedaan. Een reis bomvol cultuur en natuur – Peru op haar best!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Lima

Jullie vliegen op dag 1 van Amsterdam naar Lima, waar jullie dezelfde avond nog aankomen. Jullie worden verwelkomd op de luchthaven en per transfer naar het hotel gebracht. De volgende dag hebben jullie een city tour door Lima, waarbij de gids uitleg geeft over de geschiedenis en belangrijkste monumenten van de stad. Het is in Lima meestal niet warmer dan een graad of 18 overdag. Deze temperatuur wordt veroorzaakt door de hoge ligging en de koude golf stroom. Een aanrader is om zelf in de middag een bezoekje te maken aan het Larco museum, hier komen alle culturen en oudheden van Peru aan bod, een aantal die jullie later in de reis ook nog zullen tegenkomen! Overnachtingen in Hotel Antigua Miraflores.

Dag 3. Lima – Paracas

Jullie worden naar het busstation van Lima gebracht, waar jullie op de openbare bus stappen naar Paracas. Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. De streek rond Paracas is de bakermat van het populaire druiven-destilaat: ‘Pisco’. De in Peru en zelfs ver daarbuiten populaire cocktail ‘Pisco-Sour’, moeten jullie tijdens deze reis absoluut eens proberen! Overnachting in Hotel Paracas Sunset met zwembad.

Dag 4. Ballestas eilanden – Nazca

Om 8.00 uur nemen jullie de boot naar de Ballestas eilanden met honderden zeeleeuwen en vogels en schitterende rotsformaties. Deze rotsformaties worden daarom wel eens vergeleken met de kleine Galápagos-eilanden. De meest voorkomende dieren zijn zeehonden, pelikanen, aalscholvers, jan van genten, pinguïns en andere vogelsoorten die de rotsen gebruiken als broed- en rustplaats. De grote hoeveelheid vogelpoep lokt miljoenen vissen aan, die weer als voer dienen voor de vogels, maar die ook al jarenlang gebruikt worden als kunstmest. Deze mest is één van de grootste exportproducten van Peru! Je vaart met een speedboot naar de eilanden en wordt begeleid door een Engelstalige gids die veel van de dieren weet. Om het gevoelige ecosysteem te beschermen mag je niet op de eilanden zelf komen. Op de heenweg vaart de boot langs de 100 m hoge ‘Kandelaar’, een grote tekening in het woestijnzand op een heuvel langs de kust. Daarna brengt privé vervoer jullie naar Nazca met een stop in Huacachina waar je een 1 uur zandbuggy tour gaat doen en de Pisco brouwerij bezoekt. Overnachting in Nazca.

Tip van Josje! Indien je graag de toeristenstroom bij de Ballestas eilanden wilt vermijden, dan is een excursie naar de Palomino eilanden bij Lima een goed alternatief. Het is hier kleinschaliger, echter je kan hier wel met de zeeleeuwen zwemmen!

Dag 5. Nazca – Cuzco

Vandaag, afhankelijk van de weersomstandigheden, maken jullie een vlucht over de spectaculaire Nazca lijnen. Niemand kan met zekerheid iets zeggen over de oorsprong van de Nazca-lijnen en de tekeningen in het woestijnzand. Sommigen beweren dat de afbeeldingen in het zand gemaakt zijn door een pre-Colombiaans volk ter verering van hun goden. In de woestijn zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Er enorme afbeeldingen van onder andere een spin, een 90 meter grote aap, een astronaut en walvis te bewonderen. De beste en spectaculairste manier om de Nazca lijnen en figuren te aanschouwen is vanuit de lucht, al kan dit soms niet vanwege mist. De vlucht wordt uitgevoerd in kleine vliegtuigjes per drie of vijf personen en duurt ongeveer 30 minuten. Je krijgt vooraf eerst een video te zien.

N.B.: Mocht je de vlucht sowieso niet zo zien zitten, dan is er ook de mogelijkheid om naar de uitkijktoren te gaan, vanwaar ook een aantal afbeeldingen te zien zijn.

In de avond stappen jullie op de comfortabele openbare nachtbus naar Cuzco, waar jullie de volgende ochtend zullen arriveren (duur van de rit ongeveer 15 uur).

Dag 6. Cuzco

In de ochtend komen jullie aan in Cuzco, gelegen op 3.399 meter hoogte. Om even rustig aan de hoogte te kunnen acclimatiseren, hebben jullie in de middag vrije tijd. Jullie kunnen zelf het mooie koloniale centrum van Cuzco bezoeken. De stad was ooit de hoofdstad van het Inca rijk en staat terecht op de UNESCO werelderfgoedlijst. Al lopend door de smalle straten worden de gebouwen afgewisseld van adobe huisjes en eeuwenoude Inca overblijfselen. Op de pleintjes kom je bijna altijd wel een kerk tegen en de lokale bevolking draagt vaak nog kleurrijke traditionele kleding. Verblijf in Hotel Tambo del Arriero.

Dag 7. Heilige Vallei

Vandaag maken jullie een excursie naar de spectaculaire zoutterrassen van Maras, gelegen in de prachtige Heilige Vallei. Een zeer bijzonder gezicht, al die witte zoutterrassen te midden van het groene heuvelgebied. Ook brengen jullie een bezoek aan Moray. Bij dit dorpje kom je erachter hoe ingenieus de Incas waren. De terrassen vol weelderige grassen zijn hier cirkelvorming aangelegd. De grootste is ongeveer 30 meter diep. Met de constructie en de ligging is rekening gehouden met invloeden van de zon en de wind. Het lijkt erop dat de Incas klimaatverschillen onderzochten op de verschillende gewassen. Overnachtingen in Cuzco in Hotel Tambo del Arriero

Dag 8. Cuzco – Ollantaytambo – Aguas Calientes

Jullie worden naar het treinstation van Ollantaytambo gebracht (ongeveer 2 ½ uur rijden) waar jullie op de trein stappen naar Aguas Calientes. Tijdens de mooie treinreis hebben jullie uitzicht op de steeds wilder stromende Rio Urubamba. De vegetatie wordt alsmaar weelderiger. In Aguas Calientes lopen jullie van het station naar het hotel. Overnachting in Hotel Hatun Samay.

Tip! Boek een middagtrein zodat er in de ochtend nog tijd is om de Inca ruïnes van Ollantaytambo te bezoeken. Zeker de moeite waard en het is er minder toeristisch dan Machu Picchu.

Dag 9. Machu Picchu

Vandaag maken jullie een ochtendbezoek aan Machu Picchu samen met een lokale gids. Van 06.00 tot 12.00 uur verkennen jullie het gigantische Inca complex. De gids zal uitvoering uitleg geven over de geschiedenis en verschillende plekken van deze ruïne. Jullie combineren het bezoek met een beklimming van ofwel de Wayna Picchu ofwel de Huyana Picchu berg. Fantastisch uitzicht! Daarna keren jullie terug naar het hotel in Aguas Calientes. Indien jullie de gehele dag in Machu Picchu willen zijn, dan zal er twee keer entreegeld betaald moeten worden. In Aguas Calientes kunnen jullie eventueel naar de warmwaterbronnen gaan, of een wandeling maken naar de bromelia tuin of de Mandor waterval (ongeveer 3 uur heen en terug). Overnachting in Hotel Hatun Samay.

Dag 10. Machu Picchu – Cuzco

Jullie lopen naar het treinstation waar jullie op de trein stappen terug naar Ollantaytambo. Vanaf hier worden jullie per transfer naar het hotel in Cuzco gebracht. Afhankelijk van de treintijd hebben jullie ofwel een ochtend vrij in Aguas Calientes, ofwel een middag vrij in Cuzco. Verblijf in Hotel Tambo del Arriero.

N.B.: het is goed mogelijk om de reis te verlengen met andere bestemmingen in het zuiden van Peru, zoals een bezoek aan Lago de Titicaca en de Colca Canyon.

Dag 11. Trujillo – Chiclayo

Na het ontbijt gaan jullie eerst de interessante archeologische opgravingen rond de stad bezoeken, de piramides van de Zon en Maan van de pre-Colombiaanse Moche beschaving en de oude stad van Chan Chan, waar de stadsmuur, gebouwen en straten geheel van adobe zijn gemaakt. Daarna reizen jullie door naar Chiclayo, 200 kilometer ten noorden van Trujillo. Onderweg maken jullie een stop bij El Brujo, piramides met prachtig sierwerk. Fantastisch om te zien! Overnachting in Sunec Hotel.

Dag 12. Chiclayo

Vandaag gaan jullie eerst het Santuario Histórico Boque de Pómac; een beschermd gebied waarin Batán Grande gelegen is; een oude suikerrietplantage waar zich de ruïnes van Sipán bevinden. Na het bezoek van de eeuwenoude pirmaides, gebouwd door de oudheid Sicán circa tussen het jaar 750 en 1.300, gaan jullie door naar het museum van Tumbes Reales de Sipan, één van de belangrijste musea van het land. Hier liggen de opgravingen van het graf van de koning van Sipan tentoongesteld. De vondst is spectaculair; gouden voorwerpen, gebruiksvoorwerpen en prachtige sieraden. Overnachting in Sunec Hotel.

N.B.: de reis kan hier goed verlengd worden met ofwel een verblijf aan de fantastische stranden van Mancora, het bijzondere Amazonegebied of reis door naar Ecuador!

Dag 13. Chiclayo – Lima

Jullie worden naar de luchthaven van Trujillo gebracht voor de vlucht naar Lima. Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar het hotel gebracht. Voor de laatste avond nog even lekker uit eten gaan bij één van de vele restaurantjes in deze culinaire wereldstad! Overnachting in Hotel Antigua Miraflores.

Dag 14. Lima – Amsterdam

Jullie worden vandaag per transfer naar de luchthaven van Lima gebracht voor de internationale vlucht terug naar Nederland.

Dag 15. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  – Nachtbus is exclusief maaltijden.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Genoemde openbare bussen;
  – Lima – Paracas
  – Nazca – Cuzco (nachtbus)
 • Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo.
 • Genoemde activiteiten/excursies in groepsvorm & lokale gids:
  – City Tour Lima.
  – Boot tour Ballestas Eilanden.
  – Zandbuggy rit bij Huacachina (1 uur).
  – Cessna vlucht Nazca (mits het weer het toe laat)
  – Heilige vallei tour met o.a. bezoek aan Maras & Moray.
  – Machu Picchu met Wayna Picchu of Huayan Picchu permit.
  – Bezoek Zon & Maan piramides & El Brujo opgraving.
  – Bezoek Santuario Histórico Boque de Pómac & Tumbes Reales de Sipan museum.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar treinstation in Aguas Calientes.
 • Optionele excursies.
 • Transfers op eigen gelegenheid.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 35,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons