11 dagen – Peru Culinair

Ontdek de betovering en smaken van Peru door deze fascinerende reis! Jullie bezoeken de historische stad Lima, die wereldwijd bekend staat voor haar uitmuntende gastronomie. In Cusco leer je de geheimen van de Inca’s kennen en bij de Heilige Vallei ga je op onderzoek uit op een nobel Peruaanse Paso paard. Natuurlijk staat het wereldwonder ‘de Inca stad van Machu Picchu’ ook op het programma. Onderweg kan je volop genieten van het beste eten en drinken van de Peruaanse keuken. Een geweldige reis om kennis te maken met de overheerlijke gastronomie, spectaculaire natuur & fascinerende cultuur van Peru!

Dag 1 & 2. Amsterdam – Lima

Jullie vliegen op dag 1 van Amsterdam naar Lima, waar jullie dezelfde avond nog aankomen. Jullie worden verwelkomd op de luchthaven en per transfer naar het hotel gebracht. De volgende dag hebben jullie een city tour door Lima, waarbij jullie beginnen bij de lokale San Isidro markt, waar je kennis maakt met typische Peruaanse producten zoals aguayamanto en camu camu. Daarnaast bezoeken jullie de belangrijkste onderdelen in het historische centrum van de stad, zoals het hoofdplein, overheidspaleis en de kathedraal. Jullie maken ook een bezoek aan de catacombes van de San Francisco kerk. The volgende stop is in de Boheemse wijk Barranco, waar jullie een smakelijke Creoolse lunch hebben bij restaurant Isolina. Na de lunch wordt de tour vervolgt en wandelen jullie langs de brug der zuchten naar een lokale koffiebranderij Tostaduria Bisetti. Hier leren jullie meer over de geheimen van de Peruaanse koffie en kunnen jullie natuurlijk ook een kopje biologische koffie drinken. In de avond hebben jullie een Pisco, de nationale drank van Peru, en Peruaanse chocolade proeverij.

Dag 3. Larco museum

Na het ontbijt worden jullie naar één van de beste musea van Peru gebracht: het Larco museum. Dit museum staat bekend om haar uitgebreide keramiek collectie en zilver & goud collectie uit het oude Peru. Na het museum bezoek keren jullie terug naar Miraflores waar jullie gaan lunchen bij het Amaz Restaurant. Dit restaurant heeft overheerlijke gerechten van het Peruaanse Amazonegebied op de kaart staan. In de middag brengen jullie een bezoek aan Malecón, het Love Park en Larcomar, waar jullie tijd hebben om rond te wandelen en eventueel souvenirs te kopen. In de avond hebben jullie het avondeten in Restaurant Huaca Pucllana, vanwaar je een prachtig zicht hebt op het archeologisch centrum.

Dag 4. Cusco – Heilige Vallei

Jullie worden na het ontbijt opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Cusco. Na aankomst worden jullie naar de heilige Vallei gebracht. Onderweg worden er verschillende stops gemaakt om foto’s te nemen van de spectaculaire omgeving. Er wordt ook gestopt bij een Llama en Alpaca boerderij, die goede kwaliteit wol produceert. Bij la hacienda Huayocari hebben jullie lunch. Na de lunch worden jullie naar het hotel gebracht. De middag is ter vrije besteding.

Dag 5. Maras, Moray & paardrijdtocht

In de ochtend brengen jullie een bezoek aan Maras, een typische dorp in de Andes. Al wandelend door de straten kan je jezelf helemaal in de tijd van de Inca’s wanen. Daarna gaan jullie naar de bijzondere terrassen van Moray, welke door de Inca’s zijn opgezet om gewassen te laten groeien. Jullie hebben een picnic in de buurt van Moray op een plek met een fantastisch uitzicht op de met sneeuw bedekte Andes bergtoppen. Na de lunch bezoeken jullie nog de prachtige zoutterrassen van Maras en kom je meer te weten over een oude, pre-Inca, werkwijze om zout te winnen. Vervolgens wandelen jullie voor ongeveer 1 uur naar de Vilcanota rivier waar de Peruaanse Paso paarden al op jullie staan te wachten. Te paard maken jullie een tour van ongeveer 2 uur door de mooie Heilige Vallei. Er is geen ervaring verreisd voor deze rit. Na het paardrijden worden jullie terug naar het hotel gebracht waar jullie lekker kunnen ontspannen.

Dag 6. Ollantaytambo – Machu Picchu

Vandaag worden jullie in de ochtend opgehaald en naar Ollantaytambo gebracht, waar jullie één van de oude huizen bezoeken om te zien hoe mensen hier voorgaand leefden. Daarna stappen jullie op de trein naar Aguas Calientes, een rit van anderhalf uur door fantastisch landschap. Bij aankomst genieten jullie van de voortreffelijke Andes of internationale cuisine bij Tampu Restaurant met prachtige uitzichten op Machu Picchu. Dan na de lunch gaan jullie Machu Picchu ook zelf bezoeken. De gids zal uitgebreid uitleg geven over de geschiedenis van deze adembenemende Inca stad. Na de mooie zonsondergang keren jullie terug naar Aguas Calientes voor de overnachting.

Dag 7. Machu Picchu

Jullie hebben vandaag de mogelijkheid om opnieuw Machu Picchu te bezoeken en één van de korte wandelingen te doen, zoals die naar de Zonnepoort voor een fantastisch uitzicht, of een bezoek aan de Inca brug, wat vroeger een geheime ingang was voor het Inca leger. Na dit ochtendbezoek aan Machu Picchu, keren jullie weer terug naar Aguas Calientes voor een lekkere lunch bij het Chullpi restaurant; één van de beste restaurants in het dorp dat werkt met de Peruaanse en regionale producten. Na de lunch stappen jullie op de Vistadom trein naar Ollantaytambo. Bij aankomst worden jullie ontvangen en naar het hotel in de Heilige Vallei gebracht.

Dag 8. Pisaq & Amaru gemeenschap

In de ochtend bezoeken jullie de kleurrijke lokale markt van Pisaq, vol met producten voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Vervolgens gaan jullie naar de bijzondere Pisaq ruïnes, welke zijn gebouwd op een strategisch punt met uitzicht over de vallei. Jullie wandelen hier langs de zonnetempel, een begraafplaats, aquaducten en landbouwterrassen. Hierna vervolgen jullie je weg door de vallei naar de Andes gemeenschap Amaru. Hier kom je in contact met het dagelijkse leven van een typische berggemeenschap. Je leert hoe de mensen hier weven en hun producten laten groeien. Hier hebben jullie een smakelijke lunch inclusief. Ter afscheid wordt er een ceremonie gehouden voor ‘Pachamama’, ofwel moederaarde. Jullie worden hierna naar Cusco gebracht om lekker bij te komen in het hotel.

Dag 9. Culinair Cusco

Vandaag starten jullie de dag met een bezoek aan de San Pedro markt, waarna jullie naar de Cusco Culinairy Cooking studio worden gebracht. Hier zal een professionele Peruaanse kok laten zien hoe je de meest populaire en smakelijke gerechten van Peru maakt, inclusief een verfrissend drankje, voorgerecht, hoofdgerecht, nagerecht en natuurlijk de beroemde Pisco Sour. Na de kookles bezoeken jullie de mooie tempel Sacsayhuaman; een belangrijke religieuze plek voor de Inca cultuur. Vervolgens bezoeken jullie de Cusco kathedraal, een UNESCO erfgoed, Plaza de Armas en de Zonnetempel ‘Qoricancha’. In de avond hebben jullie een gourmet diner inclusief bij het elegante MAP Café Restaurant, gelegen in het midden van de koloniale patio van het museum van precolumbiaanse kunst.

Dag 10. Cusco – Lima – Amsterdam

Jullie worden naar de luchthaven van Cusco gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Lima. Hier stappen jullie over op de internationale vlucht terug naar Nederland.

Dag 11. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.
Op basis van 2 personen; inclusief binnenlandse vluchten

Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement verzorgd door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in 3, 4 of 5 sterren hotels op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt.
 • Lunch inclusief op dag 2 t/m 9 (op dag 5 in de vorm van een picnic).
 • Diner inclusief op dag 3 & 9.
 • Binnenlandse vluchten Lima – Cusco – Lima.
 • Genoemde transfers in privé.
 • Treinreis Vistadome trein Ollantaytambo – Aguas Calientes – Ollantaytambo.
 • Bus Aguas Calientes – Machu Picchu – Aguas Calientes.
 • Genoemde excursies in privé en inclusief entreegeld.
 • Professionele Engelstalige gids.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • Optionele excursies, zoals hike naar de Huayna Picchu (bij Machu Picchu).
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 •  Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons