Het is 2008 en ik sta op het punt een nieuw avontuur te beginnen in het fascinerende Buenos Aires in Argentinië. Ik heb net mijn HBO opleiding Management Toerisme afgerond en ik vind het de hoogste tijd om weer op pad te gaan. Voor vier maanden verblijf ik in het prachtige Argentinië om mijn Spaans te verbeteren en om zoveel mogelijk te genieten van al het moois dat dit land te bieden heeft. Mijn liefde voor het Argentijnse leven en cultuur bloeit op en een jaar later ga ik aan de slag als reisspecialiste bij een inkomend touroperator in Buenos Aires.

Argentinië betovert me. Het biedt alles waar je naar op zoek zou kunnen zijn; van tropisch regenwoud, torenhoge watervallen, witte zoutvlaktes en vuurrode kliffen, uitgestrekte merengebieden, diepblauwe gletsjers en cultureel erfgoed. In de jaren dat ik in Argentinië woon en werk, reis ik onder andere ook door Uruguay, Chili, Bolivia en Colombia. De Spaanse taal en het bereiden van overheerlijke asados en empanadas heb ik inmiddels wel onder de knie. Ik heb in veel verschillende landen gewoond, gewerkt of gereisd, binnen Europa, Azië en Noord-Amerika, maar Latijns-Amerika is waar mijn passie ligt. De combinatie aan overweldigende natuur en warme cultuur die dit continent te bieden heeft, is uniek. Je maakt hier echt connectie met de hartelijke lokale bevolking en om iedere hoek ga je zo weer een nieuwe ervaring tegemoet.

Het is voor mij dan ook geweldig om, nu ik weer terug op Nederlandse bodem ben, nog steeds iedere dag bezig te kunnen zijn met deze prachtige bestemmingen.

 

Terug