Iwokrama

Iwokrama regenwoud ligt in het hart van Guyana. Dit ongerepte regenwoud is het leefgebied van bijna 500 vogelsoorten, 130 zoogdiersoorten en vele kleinere dieren. Iwokrama is bijna 3710 vierkante kilometer (1.430 mijlen ²) groot en is een van de vier laatste ongerepte tropische bossen in de wereld, (Congo, Nieuw-Guinea, en delen van de Amazone zijn de anderen). Het grenst aan een overgangszone in regenval, verderop naar het zuiden beginnen de savannen met beduidend minder jaarlijkse neerslag.

Op zijn breedst is het gebied is 85 km. Iwokrama ligt tussen 4 ° en 5 ° noorderbreedte en 58,5 en 59,5 graden westerlengte.

De Iwokrama Forest grenst in het westen aan het Pakaraima gebergte en in het oosten door de geïsoleerde hooglanden verspreid van Guyana, Suriname en Frans-Guyana. Het is ook begrensd door savannes in het zuidwesten en noordoosten van Guyana en het zuidwesten van Suriname. De Essequibo rivier vormt de oostelijke grens. De noordelijke grens is de rivier Siparuni. De Burro-Burro Rivier loopt door het centrum en het gros haar waterscheiding ligt binnen de Woud.

Het gebied wordt gedomineerd door hoge tropische bomen met een gemiddelde hoogte van 20 tot 30 meter.

Iwokrama Forest heeft de grootse diversiteit aan van vissen (meer dan 420 beschreven tot nu toe) en vleermuizen (90) per vierkante kilometer ter wereld. Hetzelfde geldt voor de flora. Het is dan ook absoluut het paradijs voor de natuurliefhebber, bioloog of vogelaar.

Iwokrama

Relevante informatie bij deze locatie