Isla Gorgona

Isla Gorgona is een klein eiland of beter gezegd een eilanden groepje in de Stille Oceaan voor de kust van Cauca in Colombia. Nadat het eiland lang is gebruikt als gevangenis voor voornamelijk politieke gevangen werd het in 1984 uitgeroepen tot Nationaal Park en daarmee is ook de gevangenis opgedoekt. Het eiland is nu vooral bekend om haar grote aantal unieke diersoorten, zoals apen, hagedissen, vleermuizen, vogels, kikkers en vooral heel veel slangen. Daarom mag er na zonsondergang niet meer over het eiland worden gewandeld zonder een gids. Naast de enorme hoeveelheid aan flora en fauna en de prachtige stranden, is het eiland ook één van de beste duiklocaties van Colombia en misschien wel ter wereld. Als u eens wat anders wilt zien dan het gebruikelijke onderwaterleven van de Cariben dan is Gorgona de bestemming. Hamerhaaien e.d. zie je hier in overvloed.
Van juli t/m oktober is het Bultruggen seizoen en vanaf de stranden of vanaf het terras van de accommodatie kun je deze geweldige zoogdieren iedere dag ziens langs zwemmen. Het is een beschermde diersoort en zwemmen of duiken met deze enorme beesten is niet toegestaan. Maar eenmaal in het water hoor je ze wel communiceren. Een belevenis om niet snel te vergeten.
Belangrijk: Voor een bezoek aan Gorgona is het verplicht ingeënt te zijn tegen de Gele Koorts. Het regent er veel en is één van de natste gebieden ter wereld. Neem plastic zakken mee om je bagage droog te houden. Neem kleren mee voor warm en vochtig klimaat en reis zo licht mogelijk. De vluchten die op Guapi vliegen hebben een limiet van 10 kilo aan bagage per persoon. Het is aan te raden om te reizen met een rugzak. Reiskoffers worden afgeraden. Gorgona is een absolute top eco bestemming.

Isla Gorgona