10 dagen – Expeditie bultrugwalvissen spotten

Deze individuele reis begint in de bruisende stad Buenos Aires bekend van tango, Evita en grote steaks. U gaat na een klein cultureel intermezzo door naar het zuiden van het continent. In de Straat van Magellaan, op het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, is door een groep wetenschappers vlakbij Eiland Carlos III een bijzonder gebied ontdekt waar elke zomer bultrug walvissen samenkomen om zich te voeden in de rijke wateren. Chili’s eerste Marine Park “Francisco Coloane” is in het leven geroepen om deze plaats te beschermen. Door een beperkt aantal bezoekers toe te laten tot dit gebied wil men ondersteuning creëren voor het wetenschappelijk onderzoek wat hier plaatsvindt en helpen deze prachtige dieren en hun omgeving te beschermen. Als bezoeker heeft u niet alleen de gelegenheid om de imposante bultrug walvis van dichtbij te zien, ook heeft u de kans om verschillende soorten dolfijnen te zien, vogels, zeeleeuwen en misschien zelfs orka’s! Een buitengewoon unieke ervaring die u nooit zal vergeten.

Het bezoek aan Eiland Carlos III kan uitgevoerd worden van december t/m april.

Dag 1 & 2. Amsterdam – Buenos Aires

Jullie vliegen op dag 1 naar Buenos Aires, waar jullie of laat in de avond aankomen of vroeg de volgende ochtend. Op het vliegveld volgt een transfer naar het hotel. Op dag 2 wordt u opgehaald om de stad te gaan verkennen voor een halve dag city tour. Onze gids zal u langs de mooiste en de belangrijkste plaatsen van de stad begeleiden, zoals bijvoorbeeld de begraafplaats van Evita, de immigrantenwijk La Boca, het hippe Palermo en het exclusieve Recoleta. ‘s Avonds bent u uitgenodigd bij een tango show.

Dag 3. El Calafate

Vandaag worden jullie naar de luchthaven gebracht voor de vlucht El Calafate, gelegen in het zuiden van Argentinië. Bij aankomst worden jullie per groepstransfer naar het hotel gebracht. Overnachting in een simpele, maar prettige hostería.

Dag 4. Punta Arenas

Op eigen gelegenheid gaan jullie naar het busstation van El Calafate, waar jullie op de openbare bus stappen naar Puerto Natales in Chili. De rit duurt ongeveer 6 uur, afhankelijk van hoe lang het duurt de grens over te steken. Jullie reizen door het uitgestrekte Patagonische landschap. Bij aankomst in Puerto Natales stappen jullie over op de openbare bus naar Punta Arenas, ongeveer 3 uur rijden. ‘s Avonds kunnen jullie nog een wandeling maken door het fraaie koloniale centrum; het cementerio municipal; de begraafplaats, is een publiek museum en zeker een bezoekje waard. Proef hier zeker de lekkere zalm!

Dag 5. Punta Arenas – Eco Camp Domos Isla Carlos III

Jullie worden opgehaald bij het hotel en naar de opstaplaats Punta Carrera van de boot gebracht (ongeveer 60 km van Punta Arenas). Hier stappen jullie op de boot ‘Tanu’, welke 17 meter lang is en capaciteit heeft voor 16 personen. Dan gaan jullie op weg naar het Carlos III eiland, wat ongeveer 7 uur varen is (afhankelijk van de weersomstandigheden). Hier bezoeken jullie een aantal belangrijke punten, zoals Fuerte Bulnes, Mount Tam en Faro San Isidro Cabo Forward, voordat jullie aankomen bij het Francicsco Coloane maritiem park. Bij het binnengaan van het maritiem park hebben jullie al de eerste kans om walvissen te bewonderen. Rond 19:00 uur komen jullie aan in het ecocamp waar jullie de komende twee nachten zullen verblijven. Hier ontmoeten jullie de marine bioloog en maken jullie een wandeling naar het observatiepunt (ongeveer 280 meter verderop) waar vanuit walvissen gezien kunnen worden.

Dag 6. Eco Camp Domos Isla Carlos III

In de ochtend varen jullie naar het voedingsgebied van de bultrugwalvissen in het Barbara Kanaal, ongeveer 2 uur varen van het kamp. Onderweg komen jullie al veel andere zeedieren en landvogels tegen. Bij Rupert eiland observeren jullie de Magellanic pinguïn kolonie, naast andere vogels zoals albatrossen en adelaren. Ook de condor komt hier voor. In de namiddag varen jullie richting de Santa Inés gletsjer om te genieten van een prachtig zicht op de Gregorio gletsjer in het Seno Helado fjord. Er bevinden zich hier ook nesten van aalscholvers. Op de terugweg wordt er nogmaals een stop gemaakt in het Barbara Kanaal om de bultrugwalvissen te spotten bij zonsondergang. Daarna terugkomt in het ecocamp.

Dag 7. Eco Camp Domos Isla Carlos III – Punta Arenas

In de ochtend varen jullie terug naar Punta Carrera (ongeveer 7 uur) waarna jullie per transfer worden teruggebracht naar jullie hotel in Punta Arenas. Grote kans dat op de terugvaart er nog een whale watch moment voorbij komt!

Dag 8. Santiago de Chile

Vandaag worden jullie per transfer naar de luchthaven gebracht om op de vlucht te stappen naar Santiago de Chile, de hoofdstad van Chili. Afhankelijk van de vliegtijd is het vandaag nog tijd om wat inkopen te doen en te genieten in één van de vele goede restaurants van Santiago.

Dag 9. Santiago de Chile – Amsterdam

Vandaag nemen jullie afscheid van Chili. Een transfer brengt jullie naar de luchthaven van Santiago de Chile waar jullie vervolgens inchecken voor de internationale vlucht naar Nederland.

Dag 10. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Alle overnachtingen in genoemde accommodaties (of gelijkwaardig) op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt;
  – 3 dagen/2 nachten Isla Carlos III bultrugwalvispakket is inclusief land en zeetransport, alle maaltijden en drankjes (geen alcoholische dranken), verblijf in een tweepersoonsecodomes met douche, wc en heet water handdoeken, slaapzakken en dekbedden in alle domes, meertalige gids, wetenschappelijke lezingen.
 • Alle vermelde transfers in privé service, m.u.v.:
  – Transfer luchthaven El Calafate naar het hotel is in groepsverband.
  – Transfers inclusief het 3 dagen/2 nachten Isla Carlos II bultrugwalvispakket zijn in groepsverband.
  – Op eigen gelegenheid van en naar bus stations.
 • Genoemde openbare busreizen:
  – El Calafate – Puerto Natales – Punta Arenas.
 • Genoemde excursies in groepsverband & met Engelstalige gids:
  – City Tour Buenos Aires (6 uur) in privé en Nederlandstalige gids.
  – Dinner & Tango Show La Ventana.
  – 3 dagen/2 nachten Isla Carlos II bultrugwalvispakket.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale & binnenlandse vluchten.
 • Transfers van en naar busstations.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons