Kaart van Peru

Peru , overweldigende natuur en cultuur

Peru reizen! Die vind je bij Olaf Reizen. Wij zijn dé reisorganisatie op het gebied van avontuurlijke individuele rondreizen door Peru. Er bestaan weinig landen met zoveel variatie in natuur en cultuur als in Peru. Het land wordt verdeeld door de imposante Andes met zijn besneeuwde toppen. Aan de kust van Peru ligt een droge woestijn, aan de andere kant van de Andes vind je het vochtige Amazone regenwoud. Eén van de hoogtepunten van Peru is een bezoek aan Machu Picchu, de oude stad van de Inca's. Peru is een prachtige bestemming voor een gevarieerde rondreis al dan niet in combinatie met één van de buurlanden. Bekijk onze voorbeelden van reizen naar Peru. Wij stellen samen met u een onvergetelijke reis naar Peru samen.

In de volksmond noemen we het Peru maar officieel heet het land República del Perú. De republiek is gelegen in het westen van Zuid-Amerika. De totale oppervlakte van Peru is ruim 1.2 km2 en daarmee achter Brazilië en Argentinië het derde grootste land van Zuid-Amerika. Peru ligt langs de kust van de Stille Oceaan en wordt begrensd door Colombia, Ecuador, Brazilië, Bolivia en Chili in het zuiden.

De mystieke kant van het land komt tot uiting in de valleien en de bergtoppen van de Andes, die nog altijd als heilig worden beschouwd. Voor de natuurliefhebbers zijn er de nationale parken in het Amazonegebied, langs de kust en hoog in het Andesgebergte. Voor de actieve toerist zijn er legio mogelijkheden zoals raften, trekkingen, mountainbiken en bergbeklimmen.

23 dagen - Avontuurlijk Noord Peru

Deze bijzondere individuele rondreis door Noord Peru begint met een bezoek aan Lima waarna jullie door reizen naar de Cordillera Blanca; het mooiste berggebied...

Lees meer

25 dagen - Zuid Peru, hiken en jungle

Deze individuele rondreis door Peru begint met een bezoek aan Lima. Langs de kust wordt de reis vervolgd naar de Ballestas eilanden en de mysterieuze Nazca...

Lees meer
Alle voorbeeldreizen
Kaart van Peru Kaart van Peru
Op elke pagina wordt een knop weergegeven “Kaart van Peru” klik hierop om over het scherm een grote kaart van het land te openen.