16 dagen Von Humboldt route Amazone

Locatie: Colombia,Venezuela

Treedt in de voetsporen van Arthur Conan Doyle en Alexander von Humboldt en aanschouw de wonderen van het oudste en meest ongerepte gebied op aarde, waar de tijd heeft stil gestaan. Deze avontuurlijke individuele reis voert je langs mythische tafelbergen, en de laatste nog ongerepte gebieden op aarde voeren. De beroemde Engelse schrijver, Redmond O’Hanlon, heeft er een boek over geschreven, tussen Orinoco en Amazone genaamd waar een deel van deze reis u naar toe brengt. De reis vervolgt naar Colombia, naar Iniria wat volgens mij nog nooit eerder is gedaan in een georganiseerde reis. De reis eindigt in het prachtige Nuqui, tussen de Bultrug walvissen, een absoluut paradijs, waar nog nauwelijks toerisme is. Een absoluut unieke reis.

Een bijzondere reis van Venezuela naar Colombia

Dag 1. Amsterdam – Caracas

Vlucht met Iberia van Amsterdam naar Caracas. Aankomst in de loop van de middag. Overnachting in hotel Costa Reaal, bij het vliegveld van Maiquetia.

Dag 2. Caracas – Puerto Ayacucho

Vlucht in de loop van de ochtend met Conviasa van Caracas naar Puerto Ayachuco, waar een transfer wacht naar Gran hotel Amazonas. In de middag moet er een stempel in het paspoort gehaald worden bij de douane autoriteiten, anders kom je Brazilië niet binnen. Denk aan de gele koorts vaccinatie, die is verplicht als je Brazilië binnenkomt vanuit Venezuela (geel vaccinatieboekje).

Dag 3. Puerto Ayacucho – la Culebra (Parque Nacional Duida & Marahuaca)

’s Ochtends een korte transfer naar het vliegveldje van Puerto Ayacucho, waar 1 of 2 kleine vliegtuigjes op u staan te wachten voor een spannende vlucht naar één van de laatste nog echt ongerepte plekjes op aarde, een plek waar eigenlijk nooit toeristen naar toe gaan. De vlucht brengt u naar het centrum van de Mysterieuze driehoek, in het midden van de drie tafelbergen, Marahuaca, Duida en Guachamacare Tepuy. Hier wonen de Ye’Kuana indianen aan de oever van de Río Cunucunuma. Vandaag zult u een Ye’Kuana dorp bezoeken welke een stukje stroomopwaarts, aan de voet van de Guachamacare Tepuy, ligt. Overnachting in Campamento Araguaney in hangmatten, met fantastische vergezichten.

Dag 4. Parque Nacional Duida

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het dorpje La Culebra om het dagelijkse leven van deze indianen te mogen aanschouwen. Onder leiding van een Ye’Kuana Indiaan zult u de geheimen van de nog ongerepte natuur ontdekken. Tweede nacht in Campamento Araguaney in hangmatten.

Dag 5. La Culebra – Casiquiare

’s Morgens vertrek in aluminium bootjes stroomafwaarts naar het dorpje Lau-Lau wat aan de Orinoco ligt en waar onze comfortabele boot, de Iguana, voor de resterende dagen, op u ligt te wachten. Aan boord van de boot vertrekt u stroomopwaarts de Orinoco op richting Cejal-teri, een Yanomami dorp, dicht bij de oorsprong van de Rio Casiquiare, waar u zult overnachten.

Dag 6 t/m 11. Casiquiare – Rio Negro

Gedurende de komende dagen vaart u met de stroom van de Casiquiare mee om in de tussentijd een bezoek te brengen aan de Curripacos en Yanomami Indianen. U heeft het voorrecht om een dag te overnachten bij de Yanomami om zo een indruk te krijgen van het dagelijkse leven van de gemeenschap en het primitieve leven van dit geweldige volk. De linkeroever van de Casiquiare maakt deel uit van het UNESCO Biosphere Reserve, het grootste in zijn soort. U vervolgt uw route stroomafwaarts tot waar de Casiquare samenkomt met de Guainía rivier en samen de Rio Negro vormt. Tijdens de tocht op de Rio Negro stopt u in San Carlos de Rio Negro en Santa Lucia waar u via de douane Venezuela verlaat om in San Simon de Cocuy Brazilië binnen te gaan. Vanaf hier vaart in ongeveer anderhalve dag door naar Sao Gabriel da Cachoeira.

Dag 12. Sao Gabriel da Cachoeira

Aangezien Sao Gabriel da Cachoeira een heel relaxed en leuk plaatsje in de Amazone is zullt u vandaag tijd hebben om de omgeving te verkennen of één van de meest fantastische stranden van de Amazone te bezoeken. Laatste overnachting op de Iguana.

Dag 13. Sao G. da Cachoeira – Rio de Janeiro.

Om de reis compleet te maken en het contrast des te groter, stellen wij u in de gelegenheid om nog even twee dagen te genieten van, volgens vele, de mooiste stad ter wereld. Vlucht in de ochtend vanuit Sao Gabriel da Cachoeira via Manaus naar Rio de Janeiro. Overnachting in het Miramar Palace.

Dag 14. Rio de Janeiro

Gelegenheid om eens heerlijk te slenteren over de Copacabana, een Caipirinha te drinken en om nog eens de reis de revue te laten passeren. Overnachting in het Miramar Palace

Dag 15. Rio de Janeiro – Amsterdam

Transfer naar het vliegveld voor de vlucht met TAP van Rio de Janeiro naar Amsterdam.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op aanvraag

Landarrangement is inclusief:

  • Eerste 2 overnachting op basis van L/O. Von Humboldt route, 9 overnachtingen/10 dagen full board,
  • inclusief alle excursies, maaltijden, drankjes, etc.
  • 2 overnachtingen hotel Martinique, Rio de Janeiro op basis van L/O.
  • Alle transfers.

Landarrangement is exclusief:

  • Amsterdam – Caracas/Rio – Amsterdam.
  • Vlucht Caracas – Puerto Ayacucho.
  • Vlucht Puerto Ayacucho – la Culebra.
  • Vlucht Sao Gabriel da Cachoeira – Rio de Janeiro.
  • Persoonlijke uitgaven.
  • Onvoorziene uitgaven.

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons