16 dagen – The lost world amazone – Rio de Janeiro

Locatie: Venezuela

Treed in de voetsporen van Arthur Conan Doyle en beleef wat voorgangers als Prins Charles, Niels Armstrong of Prins Bernard hebben beleefd. Aanschouw de wonderen van het oudste en meest ongerepte gebied op aarde, waar de tijd heeft stil gestaan, in la “Gran Sabana”. Deze reis brengt u door twee ecosystemen met tegengestelde regentijden, brengt u naar Manaus, over de grens met Venezuela naar een prachtige Jungle Lodge in de Amazone en gaat vervolgens naar Rio de Janeiro, een stad die je minstens één keer in je leven moet hebben gezien. U eindigt de reis in Buzios, om nog een paar dagen heerlijk te relaxen aan een prachtig strand.

Dag 1. Amsterdam – Caracas

Vlucht Amsterdam – Caracas. Aankomst in de loop van de middag. Overnachting in hotel Santiago, een simpel hotel vlak bij het vliegveld van Maiquetia.

Dag 2. Ciudad Guayana – Las Claritas

Ochtendvlucht van Caracas naar Puerto Ordaz. Hier wordt u opgewacht en begint uw tocht per jeep richting “la Gran Sabana”. Na een eventueel bezoek aan één van de goudmijnen rijdt u via het stadje El Dorado naar het plaatsje Las Claritas midden in de jungle, maar er is inmiddels wel aardig wat gekapt in de omgeving. El Dorado is met name beroemd geworden door het verblijf van ”Papillon”, die hier in de gevangenis zat op een eiland in het midden van de rivier de Cuyuni. Overnachting in een campamento vlakbij Las Claritas.

Dag 3. Las Claritas – Kavanayen

Vandaag rijdt u de Gran Sabana binnen, een uitgestrekte hoogvlakte grenzend aan het Amazonegebied. Deze op 900m boven de zeespiegel gelegen bizarre weidse savannen, worden gedomineerd door tientallen spectaculaire watervallen en mysterieuze tafelbergen die hoog boven de stille, weidse savanne uitsteken.

In dit gebied vindt men ook de hoogste waterval ter wereld, de Angels Falls met een vrije val van bijna 1.000 meter. De tafelbergen of “tepuis”, in de taal van de lokale Pemón-indianen, zijn resten van het oeroude Guayanamassief of Guayana-schild, dat nog dateert uit de periode dat Amerika en Afrika één continent vormden. U overnacht vanavond in een zeer spectaculaire lodge aan de voet van de Tafelberg Soropan aan de oevers van de Kurai rivier.

Dag 4. Kavanayen

Een volle dag in de Gran Sabana met o.a. een bezoek aan de spectaculaire waterval Aponwao of in het Pemón “Chinak Meru” genaamd. Overnachting in de posada.

Dag 5. Mantopai – Santa Elena

In de loop van de ochtend vertrekt u vanuit Kavanayen naar Santa Elena, via allerlei mooie plekjes en watervallen, aankomst en overnachting in Ya Koo (zie website) in Santa Elena.

Dag 6. Santa Elena

Dagje rust en relaxen in en rond Santa Elena. Misschien een bezoek aan Quebrada de Jaspis, een waterval met een rivierbedding van edelsteen. Overnachting in Ya Koo.

Dag 7. Santa Elena – Boa Vista – Manaus

Vroeg in de ochtend vertrekt u vanuit St Elena, via de grens met Brazilië (gele koorts vaccinatie verplicht) naar Boa Vista voor de vlucht naar Manaus. Aankomst in de middag in Manaus waar u wordt opgewacht voor een transfer van ca. 2 uur naar de Amazonat Jungle Lodge. De lodge staat in een unieke omgeving die bekend staat om haar ongerepte wouden en hoge biodiversiteit. Hier, ver weg van de bewoonde wereld, worden nog veel onbekende boom- en plantensoorten aangetroffen.

Vanaf deze locatie zullen toertjes worden gemaakt naar een combinatie van een drietal riviersystemen die hier ter plaatse voorkomen, te weten: De Urubú; een voedselarme, zwartwater rivier, De Rio Preto; een bijzondere rivier met twee soorten water en De Amazone; een voedselrijke, geelgekleurde rivier. Programma eerste dag: kennismakingstour in de lodge en daarna een korte nachtelijke kennismakingsronde in een primair bos.

Dag 8. Amazonat Jungle Lodge

Dagtocht door de jungle. Het programma kan besproken worden met de gids: met of zonder lunch in één van de survival kampen of in de lodge zelf. Het is mogelijk om de nacht door te brengen in het bos in hangmatten. De nadruk ligt op het ontdekken van de biodiversiteit van het primaire regenwoud en op overlevingstechnieken.

Dag 9. Amazonat Jungle Lodge

Deze dag staat in het teken van de Amazone Rivier. Transfer naar het zuiden van het terrein van de lodge (18 km of 45 minuten). Onderweg naar de plaats van inscheping krijgt u informatie over de leefomstandigheden van de lokale gemeenschap die ondersteund wordt door de lodge. De boottocht laat de grote natuurlijke rijkdom zien die de Amazone biedt: reuzenwaterlelies (Vitoria regia), een grote diversiteit aan vogels, roze en grijze dolfijnen het hele jaar door, vissen op meervallen en piranha’s en in het begin van de avond zoeken naar kaaimannen. Terugkeer naar de lodge rond 20.30 uur.

Dag 10. Manaus – Rio de Janeiro

07:30 uur – Terugtocht naar Manaus met een bezoek aan de “Meeting of the Waters”, waarna u wordt afgezet op het vliegveld van Manaus voor de vlucht naar Rio de Janeiro. Overnachting in een 4-sterren hotel aan de Copacabana.

Dag 11. Rio de Janeiro

Zonder de Suikerberg en de Corcovado te hebben beklommen zou uw bezoek aan Rio niet compleet zijn. De Suikerberg (Pão de Açucar) is het visitekaartje van Rio en ligt aan de monding van de Baai van Guanabara. Vanaf de top heeft u een schitterend uitzicht over de oceaan, de stad en de stranden van Flamengo en Copacabana. Na de Suikerberg rijdt u verder naar het Christusbeeld (Corcovado). Aan de voet van dit 33m hoge imposante beeld, hoog op de top van een heuvel, zult u zich ongetwijfeld kunnen vinden in de naam die de inwoners van Rio hun stad graag geven: “Cidade Maravilhosa”, oftewel de prachtige stad. Overnachting aan de Copacabana.

Dag 12 t/m 14. Rio de Janeiro – Buzios

Aan het einde van de ochtend vertrek naar Buzios. Búzios of Armação dos Búzios, door velen een paradijs op aarde genoemd, was vroeger een typisch rustig vissersdorpje aan de prachtige kust ten noorden van Rio de Janeiro. Búzios heeft een 20-tal verschillende stranden, waar men aan de strandbars kan genieten van de zon en de cocktails, voornamelijk de plaatselijke caipirinha (cocktail met limoen). Daarnaast zijn er nog talloze toeristische attracties zoals surfen, duiken, snorkelen, etc. Overnachtingen in een heel sfeervolle pousada.

Dag 15. Buzios – Rio de Janeiro

Transfer in de loop van de middag naar het vliegveld van Rio voor de vlucht naar Schiphol.

Dag 16. Amsterdam

Aankomst in de ochtend op Schiphol.

Prijs op aanvraag

Landarrangement is inclusief:

 • 1 overnachting op basis van Logies.
 • 6 overnachtingen op basis van Logies/Ontbijt.
 • Dag 2 t/m 6 full board (minus 1 x ontbijt en 1 x lunch).
 • Alle genoemde excursies.
 • 3 nachten Amazonat jungle lodge, full board.
 • Alle genoemde transfers.

Landarrangement is exclusief:

 • Persoonlijke uitgaven zoals tips, drankjes e.d.
 • Entrees in Rio naar de Corcovado en Pao Acucar.
 • Onvoorziene uitgaven.
 • Niet genoemde excursies.
 • Binnenlandse vluchten:
 • Caracas–Pto. Ordaz, ca. € 85,- p.p. (incl. luchthaventax/brandstoftoeslag)
 • Boa Vista–Manaus, ca. € 85,- p.p. (incl. luchthaventax/brandstoftoeslag)
 • Manaus–Rio de Janeiro € 220,- p.p. (incl. luchthaventax/brandstoftoeslag)
 • Internationale vlucht met de KLM/TAP: € 875,–

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons