Locaties Venezuela | Olaf Reizen

merida

Mérida

Deze universiteitsstad is het culturele centrum van de Andes en met een bijzondere ligging op maar liefst 1700 meter een must voor elke toerist. Mérida zelf heeft een Spaans-koloniaal karakter en is een stad met een rijke historie.

Meer informatie
achtergrondkleur

Amazone – Venezolaanse

Met een oppervlakte van ruim 6 miljoen vierkante kilometer beslaat het Amazone gebied vele landen in Zuid-Amerika zoals Venezuela, Frans-Guyana, Suriname, Guyana, Bolivia, Ecuador, Peru, Colombia en bijna de helft van het totale landoppervlak van Brazilië.

Meer informatie
achtergrondkleur

Orinoco-delta

Dit labyrint van waterwegen is een ongerept ecosysteem van zo’n 40.000 km² dat het water van de Orinoco rivier terugbrengt naar de Atlantische Oceaan. Het landschap is spectaculair en de fauna is ongekend divers met o.a. rivierdolfijnen, jaguars, puma’s, perro de agua, anaconda’s, pythons, apen en fantastische vogels zoals macaws, toekans, papegaaien en spechten.

Meer informatie
gran sabana

Gran Sabana

Venezuela heeft tal van gezichten, maar in de Gran Sabana toont het misschien wel zijn mooiste en in ieder geval zijn meest bijzondere kant. Het oeroude, beschermde landschap van de Gran Sabana kan met geen enkel natuurgebied in de wereld vergeleken worden.

Meer informatie
los rroques

Los Roques

Deze exotische bestemming is gelegen voor de kust van Carácas en waarschijnlijk het best bewaarde geheim van de Caribbean. Op grond van de bijzonder rijke onderwaterwereld genieten de koraaleilanden van Los Roques sinds 1972 de status van beschermd natuurgebied.

Meer informatie
los llanos

Los Llanos

Een van de mooiste gebieden in Venezuela is “Los Llanos”, een enorme laagvlakte van gras en water, waar alleen de horizon het einde van je zicht betekent. Zowel de flora als de fauna van dit gebied zijn een bezoek waard, een bezoek waarin het zien van de verschillende ecosystemen voor een onvergetelijke ervaring zorgt.

Meer informatie