19 dagen – Suriname Natuuravontuur

Deze reis is bestemd voor diegene die van actie en avontuur te midden in het Surinaams regenwoud houdt. Suriname is 4x zo groot als Nederland en telt nog geen half miljoen inwoners waarvan ruim de helft in Paramaribo woont. Het land bestaat voor bijna 80% uit ongerept tropisch regenwoud en heeft een ongekend bijzondere flora en fauna. U reist door de districten en overnacht u in het prachtige moerasgebied Bigi Pan. Hierna reist u naar het diepe Amazone regenwoud waar u in het gebied van de Trio en Wajana indianen nabij Palumeu verblijft. Hiervandaan onderneemt u de waanzinnige trektocht naar één van de 12 toppen van het indrukwekkende Kasikasima gebergte. Afsluitend kunt u in het Bergendal Adventure Center ook tours te voet, per kayak of de canopytrail (door de boomtoppen) volgen.

Dag 1. Amsterdam – Paramaribo

Vlucht van Amsterdam naar Paramaribo. Aankomst in de loop van de middag. U wordt opgewacht op het vliegveld J.A. Pengel (Zanderij) door onze lokale agent die u naar het door u gekozen hotel/appartement brengt.

Dag 2. Paramaribo

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids die u deze ochtend door Paramaribo rondleidt en u alles vertelt over deze historische stad, waarin vele culturen en nationaliteiten in harmonie naast elkaar bestaan. Een wandeling door Paramaribo geeft u een blik op de prachtige koloniale houten gebouwen welke op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. De middag is door u vrij te besteden. Overnachting in uw hotel/appartement.

Dag 3. Paramaribo – Districtentour – Bigi Pan

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een reis van ruim 3 uur door de districten Saramacca, Coronie (kokospalmen) en Nickerie (rijst) naar het westen van Suriname. Onderweg bezoekt u de plaatsjes Groningen, Totness en Wageningen. Per boot gaat de reis verder door een 8 km lange kreek waar het wemelt van de bijzondere vogels, vissen en mangrovebossen. Ook zult u er hoogstwaarschijnlijk kaaimannen spotten, een anaconda zal zich minder snel laten zien maar leeft ook nabij de zoetwaterkreek. De kreek komt uit op het immens grote moerasgebied Bigi Pan. Voor natuur- en vogelliefhebbers is dit echt een unieke plaats. Hier komen wel 122 soorten vogels voor waaronder de rode ibis, lepelaars, strandlopers etc. Het brakke water is hooguit 1 meter diep met een bodem van klei. Veel vogels zijn op doortocht van bijv. Canada naar Brazilië (sept-nov) maar ook vele soorten komen hier het hele jaar door voor. Midden in Bigi Pan staat de lodge op palen waar u zult verblijven. Een unieke ervaring!

Dag 4. Bigi Pan – Nieuw Nickerie

Vanochtend vroeg uit de veren om vogels te spotten. Langs de boot ziet u ook visjes uit het water opspringen, net kleine dolfijntjes. Ook een bijzonder gezicht zijn de resten van afgestorven bomen waar je ook vaak vogels treft. Na de lunch bezoekt u nog een rijstbedrijf. Overnachting in een goed hotel in Nieuw Nickerie.

Dag 5. Nieuw Nickerie – Paramaribo

Na een goed ontbijt volgt de terugreis naar Paramaribo. Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 6. Paramaribo

Deze dag is vrij te besteden. Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 7. Paramaribo – Palumeu

Vandaag wordt u opgehaald voor de vlucht vanaf vliegveld Zorg en Hoop naar Palumeu, over het stroomgebied van de Surinamerivier. Na ruim 1 uur vliegen stapt u uit in Palumeu, 270 km ten zuiden van Paramaribo. Vlak voor de landing kunt u zuidwaarts het granieten Kasikasimagebergte al zien. Palumeu ligt aan de Tapanahonyrivier en in het dorp wonen ca. 200 indianen van 2 stammen, de Trio’s en de Wajana’s met beide hun eigen taal. U verblijft vandaag in de groepsaccommodatie van de Palumeu Jungle Lodge.

Dag 8 & 9. Kasikasima

Vroeg in de ochtend op dag 8 stapt u in een korjaal om te beginnen aan een boottocht van 75 km over de Palumeurivier! U zult werkelijk genieten van de prachtige omgeving, de indrukwekkende stroomversnellingen (sula’s), het oerwoud en het geluid van de brulapen ’s avonds. U overnacht in open kampen in een hangmat onder de klamboe en in de rivier kunt u zich wassen. Er is een primitief toilet. De tweede dag vaart u verder over de rivier, maar bij de Trombakasula moeten alle spullen uit de boot gesjouwd worden over een bospad naar de volgende boot, voorbij de sula. Het basiskamp ligt aan de voet van de machtige Sawanibotosula. De volgende dag beleeft u het hoogtepunt van deze reis: de pittige voettocht en klim naar één van de toppen van het Kasikasimagebergte. Uw krachtsinspanningen worden beloond met het meest geweldige uitzicht over de Surinaamse jungle. Bij mooi weer kunt u zelfs tot aan de Braziliaanse grens kijken. Na ook een zeer avontuurlijke afdaling komt u zo’n 7 uurtjes later weer terug bij het basiskamp. Deze tocht zult u in uw dromen nog vaak herbeleven.

Dag 10. Kasikasima – Palumeu

’s Ochtends volgt de terugtocht naar Palumeu, waar u in de loop van de middag zult aankomen. Overnachting in de Palumeu Jungle Lodge.

Dag 11. Palumeu – Paramaribo

Aan het eind van de ochtend vliegt u weer terug naar Zorg en Hoop en wordt u bij uw hotel/appt afgezet.

Dag 12. Paramaribo

Deze dag is vrij te besteden. Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 13. Commewijne zwampen tour

Na het ontbijt wordt u opgehaald en rijdt u over de grote Surinamebrug naar het district Commewijne. Hier stapt u over in een boot en vaart u langs de diverse voormalige plantages en door de moerassen via het Matapica kanaal naar het Matapica strand. Hier komen van februari tot ca. juli zeeschildpadden hun eieren leggen. Voor de lunch wordt gezorgd. Aan het eind van de middag keert u terug naar Paramaribo. Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 14 & 15. Adventure Center Bergendal

Vandaag en morgen gaat u opnieuw voor actie en avontuur. Op zo’n 1 ½ uur rijden vanaf Paramaribo ligt het prachtige Bergendal Eco & Cultural River Resort. Hier kunt u o.a. kayakken en hiken, genieten van de schitterende omgeving of een canopytrail (abseilen via de boomtoppen) volgen. Er is o.a. een zwembad, een goed restaurant en een gezellige bar. De accommodaties zijn prachtig en o.a. voorzien van airco, tv en internetaansluiting.Vandaag en morgen gaat u opnieuw voor actie en avontuur. Op zo’n 1 ½ uur rijden vanaf Paramaribo ligt het prachtige Bergendal Eco & Cultural River Resort. Hier kunt u o.a. kayakken en hiken, genieten van de schitterende omgeving of een canopytrail (abseilen via de boomtoppen) volgen. Er is o.a. een zwembad, een goed restaurant en een gezellige bar. De accommodaties zijn prachtig en o.a. voorzien van airco, tv en internetaansluiting.

Dag 16. Bergendal – Paramaribo

Na het ontbijt heeft u nog even de tijd om een heerlijke duik in het zwembad te nemen of een boswandeling te maken. Na de lunch wordt u terug gebracht naar Paramaribo. Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 17. Paramaribo

Deze dag is vrij te besteden, om bijv. de laatste souvenirs in te slaan, zoals bijv. een fles Borgoe rum, een hangmat (Jeruzalembazaar) of houtsnijwerk (Ready Tex) of een heerlijk schaafijsje te nuttigen (bijv. op de hoek bij Krasnapolsky). Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 18. Paramaribo – Amsterdam

Deze ochtend de laatste mogelijkheid voor de laatste inkopen. Rond het middaguur wordt u opgehaald en naar vliegveld J.A. Pengel gebracht voor de terugreis naar Amsterdam.

Dag 19. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:

 

 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  In Paramaribo overnachtingen in een appartement.
 • Genoemde transfers.
 • Genoemde tours.
 • Lokale gidsen daar waar nodig.

 

Landarrangement is exclusief:

 

 • Internationale vluchten.
 • De kosten van verzekeringen, douane documenten, visa en brandstof zijn niet inbegrepen.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
bel ons