19 dagen – Suriname op haar Mooist

Op deze reis zult u genieten van al het overweldigende natuurschoon waar Suriname rijk aan is. Suriname is 4x zo groot als Nederland en telt nog geen half miljoen inwoners waarvan ruim de helft in Paramaribo woont. Het land bestaat voor bijna 80% uit ongerept tropisch regenwoud en heeft een ongekend bijzondere flora en fauna. U bezoekt Galibi waar u van februari tot augustus zeeschildpadden kunt spotten die hier aan land komen om hun eieren te leggen. Ook maakt u een dagtrip naar het aangrenzende Frans-Guyana. Hierna verblijft u op het prachtige Overbridge River Resort en maakt u verrassende uitstapjes. Vervolgens reist u door de districten en overnacht u in het prachtige moerasgebied Bigi Pan. Aansluitend brengt u een paar dagen door in en rondom de Kaburi Kreek en kijkt u uw ogen uit bij de Blanche Marievallen. Als afsluiting kunt u een heerlijk dagje relaxen op Whitebeach en dolfijnen spotten tijdens een boottocht op de Surinamerivier.

Dag 1. Amsterdam – Paramaribo

Vlucht van Amsterdam naar Paramaribo. Aankomst in de loop van de middag. U wordt opgewacht op het vliegveld J.A. Pengel (Zanderij) door onze lokale agent die u naar het door u gekozen hotel/appartement brengt.

Dag 2. Paramaribo

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids die u deze ochtend door Paramaribo rondleidt en u alles vertelt over deze historische stad, waarin vele culturen en nationaliteiten in harmonie naast elkaar bestaan. Een wandeling door Paramaribo geeft u een blik op de prachtige koloniale houten gebouwen welke op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. De middag is door u vrij te besteden. Overnachting in uw hotel/appartement.

Dag 3. Galibi

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald en rijdt u naar het oosten van Suriname richting Albina. Hier gaat de reis per boot (ca. 1 ½ uur) verder naar Galibi. Galibi bestaat uit de twee Caraïben Indianendorpen Christiaankondre en Langamankondre en is gelegen aan de monding van de Marowijnerivier. Er wacht u een heerlijke lunch, gevolgd door een dorpswandeling. Van februari tot augustus komen op het nabij gelegen Babunsanti enorme zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen en dit fenomeen kunt u ’s avonds aanschouwen. U verblijft in een eenvoudig guesthouse.

Dag 4. Galibi – Frans-Guyana – Galibi

Na het ontbijt brengt u een bezoek aan buurland Frans-Guyana. Hier waant u zich echt in Frankrijk, met stokbrood, kaas, wijn en Franse auto’s. Frans-Guyana fungeerde van half 19de tot half 20ste eeuw als strafkolonie van Frankrijk. U bezoekt de gevangenis in Saint-Laurent, waar o.a. Henri Charrière, alias Papillon begin vorige eeuw heeft vastgezeten. Elke woensdag en zaterdag is er markt en is het er gezellig druk. Later in de middag volgt de terugkeer naar Galibi. Na het avondeten wacht u een culturele avond met traditionele zang- en dansoptredens. Verblijf in het guesthouse.

Dag 5. Galibi – Paramaribo

Na het ontbijt kunt u kiezen voor een heerlijke strandwandeling of een heerlijke duik in het water. Daarna brengt u onder begeleiding van de gids een bezoek aan Christiaankondre waar u evt. nog souvenirs kunt aanschaffen. Na de lunch volgt de terugtocht naar Paramaribo. Verblijf in uw hotel/appt.

Dag 6. Paramaribo

Deze dag is vrij te besteden. Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 7. Paramaribo – Brownsberg – Overbridge

Vandaag wordt u ’s ochtends opgehaald voor de rit van ca. 2½ uur naar natuurpark Brownsberg. Op het 500 meter hoge Mazaroniplateau heeft u een geweldig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer en het omringende tropisch regenwoud. Te voet daalt u weer af en komt na ca. een uur aan bij de verfrissende Ireneval en Leoval. Onderweg kunt u met een verrekijker talloze tropische vogels spotten en opkijken tegen de enorme bomen. Vermoeiender is wel de terugtocht naar boven. Aan het einde van de middag reist u door naar het idyllische Overbridge River Resort. Hier vindt u een prachtig aangelegd rivierstrand omringd door mooie palmen, kleurige struiken en pinahutjes. U kunt er heerlijk zwemmen en een ijzeren net in het water houdt de piranha’s op veilige afstand. U kunt uw avondmaal in het restaurant maar ook in uw luxe cabana met airco nuttigen. De zonsondergang en ’s ochtends vroeg de zonsopgang zorgen voor de meest fenomenale plaatjes.

Dag 8. Overbridge – Jodensavanne – Redi Doti – Overbridge

Zoals gezegd is ons advies vroeg uit de veren om de zonsopkomst hier te beleven. Een heerlijk uitgebreid ontbijt volgt in het beach restaurant. Vandaag brengt u een bezoek aan de Jodensavanne. In de 17e eeuw bouwden de joodse kolonisten hier de synagoge Baracha Ve Salom (Zegen en Vrede) maar nadat in 1832 het dorp in de brand was gestoken trokken de laatste inwoners naar Paramaribo. In de loop der tijd heeft men meerdere malen geprobeerd de ruïne van de synagoge en de begraafplaatsen schoon en onkruidvrij te maken maar telkens weer lijkt het oerwoud de plek weer over te nemen. Na de Jodensavanne bezoekt u ook het inheemse dorp Redi Doti (= rode aarde) waarna u terugkeert naar Overbridge River Resort voor een heerlijk verkoelende duik in het water. Ook vanavond weer een heerlijke maaltijd en overnachting in de cabana.

Dag 9. Overbridge – Paramaribo

Na opnieuw een smakelijk uitgebreid ontbijt keert u tegen de middag terug naar Paramaribo. Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 10. Paramaribo – Districtentour – Bigi Pan

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een reis van ruim 3 uur door de districten Saramacca, Coronie (kokospalmen) en Nickerie (rijst) naar het westen van Suriname. Onderweg bezoekt u de plaatsjes Groningen, Totness en Wageningen. Per boot gaat de reis verder door een 8 km lange kreek waar het wemelt van de bijzondere vogels, vissen en mangrovebossen. Ook zult u er hoogstwaarschijnlijk kaaimannen spotten, een anaconda zal zich minder snel laten zien maar leeft ook nabij de zoetwaterkreek. De kreek komt uit op het immens grote moerasgebied Bigi Pan. Voor natuur- en vogelliefhebbers is dit echt een unieke plaats. Hier komen wel 122 soorten vogels voor waaronder de rode ibis, lepelaars, strandlopers etc. Het water is hooguit 1 meter diep met een bodem van klei. Veel vogels zijn op doortocht van bijv. Canada naar Brazilië (sept-nov) maar ook vele soorten komen hier het hele jaar door voor. Midden in Bigi Pan staat de lodge op palen waar u zult verblijven. Een unieke ervaring!

Dag 11. Bigi Pan – Kaburi Kreek

Vanochtend vroeg uit de veren om vogels te spotten. Langs de boot ziet u ook visjes uit het water opspringen, net kleine dolfijntjes. Ook een bijzonder gezicht zijn de resten van afgestorven bomen waar je ook vaak vogels treft. Na de lunch vaart u door naar de Kaburi kreek via de Corantijnrivier. Overnachting in een hangmattenkamp.

Dag 12. Kaburi Kreek

’s Ochtends weer vroeg op om zoveel mogelijk vogels en andere dieren te ontdekken. Ook ’s avonds gaat u op pad onder leiding van de gids. Overnachting in een hangmattenkamp.

Dag 13. Kaburi Kreek – Apoera

Vandaag vertrekt u vanuit de Kaburi Kreek en vaart u door naar Apoera. U maakt een rondwandeling door dit Arowaks indianendorp. Overnachting in een guesthouse.

Dag 14. Apoera – Blanche Marievallen – Apoera

De Blanche Marievallen behoren zeker tot één van de mooiste plekjes in Suriname. Vandaag kunt u genieten van deze ruim 100 meter brede watervallen en u heerlijk laten masseren door het stromende water. Het uitzicht over al het natuurschoon is echt overweldigend. Hierna bezoekt u ook het oude treinstation in Washabo voordat u weer terugkeert naar het guesthouse in Apoera.

Dag 15. Apoera – Paramaribo

In de loop van de ochtend reist u terug naar Paramaribo. Overnachting in uw hotel/appt.

Dag 16. Paramaribo

Deze dag is door u vrij te besteden. Verblijf in uw hotel/appt.

Dag 17. Paramaribo – Whitebeach – Paramaribo

In de loop van de ochtend wordt u opgehaald voor de dagtour naar het mooie aangelegde witte strand aan de Surinamerivier. Whitebeach ligt op een uurtje rijden vanaf Paramaribo en is gevuld met pinahutjes en palmbomen. Je kan er een hangmat huren en heerlijk luieren en af en toe even afkoelen in het water. Ook hier is een scheidingswand geplaatst om de piranha’s buiten te houden. Het bbq-vlees bij het beach restaurant is een aanrader. In het weekend kan het hier gezellig druk zijn. Surinamers nemen vaak koelboxen en pannen vol lekkere hapjes mee. Terugreis aan het eind van de dag. Overnachting in uw hotel/appt in Paramaribo.

Dag 18. Paramaribo – Amsterdam

U wordt vandaag per transfer naar de luchthaven van Paramaribo gebracht voor uw terugvlucht naar Nederland.

Dag 19. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:
 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  In Paramaribo overnachtingen in een appartement.
 • Genoemde transfers.
 • Genoemde tours.
 • Lokale gidsen daar waar nodig.
Landarrangement is exclusief:
 • Internationale vluchten.
 • De kosten van verzekeringen, douane documenten, visa en brandstof zijn niet inbegrepen.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).
bel ons