19 dagen – Puur Natuur in Suriname & Zuidoost Brazilië

Op deze reis wordt u één met de natuur van het Amazonewoud van Suriname. Suriname is 4x zo groot als Nederland en telt nog geen half miljoen inwoners waarvan ruim de helft in Paramaribo woont. Het land bestaat voor bijna 80% uit ongerept tropisch regenwoud en heeft een ongekend bijzondere flora en fauna. Een wandeling door Paramaribo geeft u een blik op de prachtige koloniale houten gebouwen welke op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan. U beleeft een dag vol adrenaline in de vorm van een kabelbaan-, hiking- en kayakavontuur. Hierna gaat u door naar Natuurpark Brownsberg waar u een uitzonderlijk uitzicht heeft over het tropisch regenwoud. De natuur is hier beeldschoon met watervallen en vele vogels en vlinders. Aansluitend verblijft u 2 dagen in het Boven-Suriname-gebied en leert u de Marroncultuur kennen. Vervolgens gaat u per binnenlandse vlucht door naar Apetina en verblijft u 5 dagen bij de Wayanastam. U maakt wandelingen door de jungle, beklimt de Tebutopberg en vaart in uitgeholde boomstammen over de soms ruige rivieren. Deze dagen wordt u opgenomen door de Wayana’s en beleeft hun dagelijks leven en cultuur. Hierna gaat de reis verder naar Brazilië, na een dagje Belém vliegt u door naar Sao Paulo en verblijft u een paar heerlijke dagen op de stranden van Paraty. Hierna reist u door naar bruisend Rio de Janeiro: de stad die u minstens eenmaal in uw leven gezien moet hebben. Hier verblijft u in de schilderachtige wijk Santa Theresa en brengt u een bezoek aan Rio’s hoogtepunten. 

Dag 1. Amsterdam – Paramaribo

Vlucht met KLM van Amsterdam naar Paramaribo. Aankomst in de loop van de middag. U wordt opgewacht op het vliegveld J.A. Pengel (Zanderij) door onze lokale agent die u naar het door u gekozen hotel/appartement brengt.

Dag 2. Paramaribo

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids die u deze ochtend door Paramaribo rondleidt en u alles vertelt over deze historische stad, waarin vele culturen en nationaliteiten in harmonie naast elkaar bestaan. De middag is door u vrij te besteden. Overnachting in uw hotel/appartement.

Dag 3. Berg en Dal Adventure & Brownsberg

’s Ochtends vroeg wordt u opgehaald en naar het Berg en Dal Adventure Center gebracht, 86 km ten zuiden van Paramaribo. Hier volgt een dag vol spanning en avontuur. Naast de kabelbaan met een totale lengte van wel 1 km biedt dit Adventure Center ook een hiking expeditie en/of een kayak avontuur, alles onder begeleiding van een ervaren gids. Aan het einde van de dag vervolgt de reis naar Natuurpark Brownsberg waar u zult genieten van een geweldig uitzicht over het tropisch regenwoud. U overnacht in een eenvoudig huisje met gedeelde bad- en doucheruimte.

Dag 4. Brownsberg – Boven-Suriname

’s Ochtends vroeg wordt u wakker gemaakt door de brulapen en kunt u wandelingen maken naar de watervallen. Onderweg komt u een verscheidenheid aan prachtige vogels en vlinders tegen. Na de lunch gaat u per bus naar Atjonie voor het “Boven-Suriname-Avontuur”. Hier leert u de marron-cultuur kennen. Marrons zijn afstammelingen van gevluchte slaven. Zij gunnen u een kijkje in hun manier van leven. Overnachting in een authentiek hutje/cabana.

Dag 5. Boven-Suriname

De gids vertelt u alles over de geneeskrachtige flora en de bijzondere fauna. De rivieren zorgen voor een heerlijke verkoeling en de stroomversnellingen voor een weldadige massage. ’s Avonds gaat u op zoek naar krokodillen. Overnachting in een authentiek hutje of cabana.

Dag 6 t/m 10. Boven-Suriname – Apetina

Vandaag eerst nog genieten van al het natuurschoon om u heen, waarna de binnenlandse vlucht naar Apetina volgt, naar het Ameridian dorp van de Wayanastam. U wordt opgenomen door de Wayana’s en beleeft hun dagelijks leven en cultuur en u maakt kennis met de Granman. De gids neemt u mee door de jungle, te voet en per korjaal over de rivieren en door de stroomversnellingen. Zonder gids zou je hier ongetwijfeld verdwalen en alleen een goede bootsman kan deze rivieren bedwingen (al heeft hij ook af en toe uw hulp hierbij nodig). U kunt ook heerlijk zwemmen en vissen in de rivier. Hoogtepunt is de beklimming van de Tebutop, een granieten reus van 347 mtr. van waar u een uitzonderlijk uitzicht heeft over de Border Mountains, de Roosevelttop, het mysterieuze Kasikasima-gebergte (12-koppige granietrots van ruim 700 mtr) en de Tapanahoni-rivier met z’n geweldige stroomversnellingen.
Aan de voet van de Tebutop vliegen roofvogels en ara’s in paartjes. Op de top is een offerplaats. Overnachtingen in een kampement.

Dag 10. Apetina – Paramaribo

Op dag 10 volgt na eerst afscheid te hebben genomen van de Wayana’s de terugvlucht naar Paramaribo. Overnachting in uw appartement of hotel.

Dag 11. Paramaribo

Op deze dag kunt u heerlijk uitrusten bij het zwembad, of de laatste souvenirs inkopen in de stad (bijv. een hangmat in de Saramaccastraat, Jeruzalembazar) of als u nog veel energie over heeft kunt u nog het district Commewijne per mountainbike verkennen.

Dag 12. Paramaribo – Belém

Na een heerlijk ontbijtje is het helaas tijd om afscheid te nemen van Suriname. U wordt opgehaald en naar het vliegveld J.A. Pengel (Zanderij) gebracht voor de vlucht naar Brazilië, Belém. Als cultureel intermezzo kunt u vandaag deze stad bezichtigen en bijkomen in een prima hotel. Belém is een moderne stad met een oud centrum en een sfeervolle rivierboulevard (doques) waar de inwoners van de stad ’s avonds flaneren. De oude ‘Ver-o-Peso’ markt (zien en wegen) is absoluut een bezoekje waard. Hier treft u vruchten, vissen en andere producten aan uit de hele Amazone die u nergens zult aantreffen. Overnachting in Belém.

Dag 13. Belém – Sao Paulo – Paratymirim

In de loop van de ochtend wordt u naar het vliegveld van Belém gebracht voor de vlucht naar Sao Paulo. Hiervandaan volgt een transfer van 3 ½ uur naar een waar paradijsje. De rit gaat naar een plek in het bos vlak bij Paraty. De eigenaren van deze prachtige pousada leggen u helemaal in de watten met de meest heerlijke ontbijtjes, eigen gemaakte Cachaca, overheerlijke maaltijden etc. De pousada heeft een natuurlijk zwembadje, een sauna en ligt in de prachtige natuur. Overnachting in een sfeervolle pousada.

Dag 14. Paratymirim

Vandaag is de keuze aan u. Heerlijk niks doen en luieren of een dagje naar het vlakbij gelegen Paraty voor een cultureel intermezzo. Ook zijn er op wandelafstand prachtige stranden zoals Paratimirim. Overnachting in de sfeervolle pousada.

Dag 15. Paratymirim – Paraty

In de loop van de ochtend na het ontbijt brengt een korte transfer u naar Paraty. Paraty is een klein koloniaal stadje omgeven door tropisch regenwoud aan ene zijde en zee aan de andere zijde. Ten tijde van de Portugese overheersing was Paraty een belangrijke havenstad, de vele goud- en zilvervoorraden die vanuit het binnenland werden aangevoerd werden vanaf hier naar Lissabon verscheept. De vele kleine eilandjes voor de kust bleken echter een ideale uitvalsbasis voor piraten en na verloop van tijd verschoof de handel naar veiliger haven van Rio de Janeiro. Paraty is sindsdien in de tijd stil blijven staan en volledig intact gebleven. Prachtige koloniale architectuur, leuke straatjes en pleintjes, gezellige restaurantjes en cafés die doorgaan tot in de late uurtjes. Overnachting in een fijne pousada.

Dag 16. Paraty – Rio de Janeiro

Na het ontbijt vervolgt deze reis naar het indrukwekkende Rio de Janeiro. U verblijft in een goed hotel in de wijk Santa Teresa.

Dag 17. Rio de Janeiro

Zonder de Suikerberg en de Corcovado te hebben beklommen zou uw bezoek aan Rio niet compleet zijn. Vandaag heeft u een volle excursiedag (incl. privégids en transport) naar deze 2 letterlijke hoogtepunten. De Suikerberg (Pão de Açucar) is het visitekaartje van Rio en ligt aan de mondig van de Baai van Guanabara. Vanaf de top heeft u schitterend uitzicht over de oceaan, de stad en de stranden van Flamengo en Copacabana. Na de Suikerberg rijdt u verder naar het Christusbeeld (Corcovado). Aan de voet van dit 33m hoge imposante beeld, hoog op de top van een heuvel, zult u zich ongetwijfeld kunnen vinden in de naam waarmee de inwoners van Rio hun stad graag noemen: “Cidade Maravilhosa” oftewel de prachtige stad.

Dag 18. Rio de Janeiro – Amsterdam

Vandaag neemt u helaas afscheid van Zuid-Amerika. De transfer brengt u naar de luchthaven van Rio de Janeiro voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 19. Amsterdam

Aankomst op Schiphol.

Prijs op Aanvraag.

Prijzen zijn afhankelijk van de exacte reisdata. Prijzen zijn per persoon, een indicatie en onder voorbehoud van beschikbaarheid, wijzigingen en de dollarkoers.

Vliegtickets kunnen alleen geboekt worden in combinatie met een landarrangement dat verzorgd wordt door Olaf Reizen. Het is wel mogelijk alleen het landarrangement te boeken.

Landarrangement is inclusief:

 • Overnachtingen in genoemde hotels (of gelijkwaardig) op tweepersoonskamers op basis van logies & ontbijt;
  In Paramaribo overnachtingen in een appartement.
 • Genoemde transfers.
 • Genoemde tours.
 • Lokale gidsen daar waar nodig.

Landarrangement is exclusief:

 • Internationale vluchten.
 • De kosten van verzekeringen, douane documenten, visa en brandstof zijn niet inbegrepen.
 • Optionele excursies.
 • Eten en drinken niet genoemd in het programma.
 • Entreegelden Nationaal Parken, Reservaten en excursies.
 • Eventuele benodigde visa en inentings- en vaccinatiebewijzen. Indien er via de VS gereisd wordt dan is een ESTA verplicht, welke voor vertrek aangevraagd dient te worden. Voor de voorwaarden hiervan en meer informatie over visa: http://visumdienst.com/.
 • Eventuele kosten douaneformulieren en vertrekbelasting.
 • Persoonlijke & onvoorziene uitgaven.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Stichting Garantiefonds € 15,- per boeking (voor reissommen tot € 10.000,-).
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (maximaal 9 personen).

Relevante informatie bij deze voorbeeldreis

bel ons