Kayakken in Costa Rica

Kajakken in de ongerepte Golfo Dulce van Costa Rica

 

Deze 5-daagse kayak expeditie in de Golfo Dulce (De‘Zoete Golf’) neemt je mee naar één van de weinige tropische Fjorden die de wereld rijk is. Deze relatief kleine Golf bevindt zich aan de zuidelijke Pacifische kust van Costa Rica. De diepe donkerblauwe wateren van de Golf, wat één van de eigenschappen van een Fjord is, trekken verschillende soorten dolfijnen, orka’s, en bultrugwalvissen aan. De omringende heuvelachtige regenwouden, mangroverivieren, eilandjes, stranden, palmbomen, exotische vogels en uiteraard een onwaarschijnlijke variatie aan wildlife maken het plaatje compleet. De Golfo Dulce, gekenmerkt door haar warme water en spiegelglad oppervlak, wordt door velen beschouwd als het beste stukje paradijs voor kajakkers in heel Centraal-Amerika.

Tijdens deze trip verblijven jullie op adembenemende eco-locaties waar ara papegaaien en toekans je om de oren vliegen en oranje-rood gekleurde zonsop- en ondergangen de regel zijn. De ecolodges bieden karakteristieke bungalows en glamping (‘glamorous camping’) mogelijkheden, wandelroutes door hun eigen jungle, en smaakvolle gerechten bereid met lokale en verse producten.

Een programma voorbeeld:

Dag 1. Welkom en kajak introductie
We beginnen deze kajak tour in Rincon en verblijven op een prachtige locatie direct aan het water. Vandaag start de kajakintroductie en peddelen jullie langs de tropische kust.

Dag 2. Mangrove kajakken en jungle hike
Op deze prachtige vroege ochtend worden we gewekt door het vrolijke getjirp van de exotische vogels die de tuinen van de lodge rijk is. Koffie en thee staan klaar voor de vroege vogels die de zonsopgang vanaf de stijger willen bewonderen, waarna ontbijt bij de lokale familie thuis wordt geserveerd. Daarna peddelen we richting de Rio Rincon om daar door het delta stelsel van mangrovebossen de rust van de jungle te aanschouwen. We glijden over het kalme water van de rivier op zoek naar watervogels, apen, en luiaards. In de middag zal de zoon des huizes jullie meenemen door de jungle op zoek naar de pijlgifkikkers.

De namiddag is vrij voor een siesta in een hangmat.

Dag 3. Dolfijnenspotten
We verlaten de mooie lodge en peddelen de kleine baai van Rincón uit, langs verlaten strandjes en heuvels volgroeit met tropische regenwouden waar jullie de brulapen kunnen horen. Onderweg wordt er gestopt bij de Mogos eilandjes om de benen te strekken en een verfrissende duik te nemen. Na een tocht van ongeveer 4 uur komen jullie aan bij de trotse eigenaren van een unieke ecolodge. Dit ongerept stukje aarde direct tegen het Piedras Blancas Nationaal Park aangelegen, biedt een oase aan rust, uitgestrekte vergezichten en een overweldigende verscheidenheid aan wildlife. De ecolodge is uitsluitend per boot/kajak te bereiken. Jullie slapen in Glamping Cabins; ruime, comfortabele hoge tenten elk op een verhoogd platform. Deze open vorm van slapen laten de nachtelijke jungle geluiden en het vrolijke vogelzang in de ochtend binnen.

Dag 4. Open opties
Buenos dias! Voor aanvang van een vers ontbijt zijn er tal van plekjes waar jullie lekker kunnen relaxen, in een hangmat in de tuin, op het privé strandje, of in de loungeruimte van het huis. Vandaag is een rustdag en zijn er meerdere keuze opties: strand, snorkelen bij een koraalrifje, kayakken door de mangroves, board pedellen met dolfijnen in de baai, hiken over één van de privé trails, of gewoon lekker met een boekje in de hangmat.

Dag 5. Terug naar start punt – Eind
Vroeg in de ochtend worden we uitgezwaaid, als we net na zonsopkomst het vlakke water van de Golf weer eigen maken. We zien de ochtendnevel tussen de wouden verdampen en horen de junglegeluiden.

We verkiezen de ongerepte kust van deze zoete golf als route en varen langs strandjes, groene kliffen en rotspartijen richting het beginpunt van deze meerdaagse kajak tocht. Nog een fruitstop en een heerlijke duik, voordat we weer terug zijn bij ons startpunt.

Het programma is goed in te passen in een leuke rondreis door Costa Rica, waarbij ook andere delen van het land bezocht kunnen worden en andere activiteiten gedaan kunnen worden, zoals hikes, duiken, een self drive en eindigen op een mooie strandbestemming.

Alle accommodaties, maaltijden, gidsen, en kajaks zijn inbegrepen. Kajak ervaring voor deze vakantie is niet noodzakelijk, daar de watercondities uitermate geschikt zijn voor beginners. Onze gidsen zullen een uitvoerige kajak introductie geven, volledig aangepast op de ervaring van de gasten.