Malinda & Bart naar magisch Ecuador & Galapagos

Locatie: Ecuador & Galapagos

Reisperiode: mei 2018

De rondreis door Ecuador en de Galapagos was geweldig. Een droomreis. Werkelijk alles wat je wilt vind je daar. Wij begonnen onze reis in de hoofdstad Quito. Prachtig en authentiek. Vanuit daar naar het nevelwoud gereden. Nog nooit zoveel kolibrietjes gezien als daar. De hikes in die omgeving zijn prachtig.

Vanuit daar doorgereisd naar de meest bekende vulkaan van Ecuador. De Cotopaxi. Wat een gave ervaring om die te beklimmen. Koud en nat. Maar het uitzicht en de ervaring helemaal waard. Adembenemend (letterlijk en figuurlijk). We hadden een fantastische gids. In de middag via een prachtig en ongerept stukje natuur gereden. Hier kwamen we een kudde wilde lama’s tegen wat een geweldig gezicht. Ons verblijf voor die avond was Hacienda el Porvenir. Net buiten het National Park. Wij zijn het erover eens dat dit onze favoriete plek van heel Ecuador was. Het eten, de kamers, de omgeving, de vele open haarden en het paardrijden. Paardrijden door het Andes gebergte was dan ook een van onze favoriete momenten. Geen woorden voor zo mooi en gaaf.

De volgende stop was de Quilotoa. Ook een vulkaan. Maar dan is de krater gevuld met water. Prachtige kleuren. We hebben een deel van de Quilotoa loop gedaan. Pittige wandeling. Maar was het zeker waard. Een andere unieke excursie was paragliden in Pelileo. Tussen 3 vulkanen hang je hoog in de lucht. Een bukketlist dingetje. Het was even spannend of de tocht wel door kon gaan, aangezien je afhankelijk bent van het weer. Maar met wat geduld en veel geluk konden we rennend van de klif af, de lucht in. Briljant. Geen andere woorden voor.

Na 2 volle weken ecuador zijn we terug in Quito beland om naar de Galapagos te vliegen. Wederom een paradijsje. Na aankomst wordt je al overspoeld door dieren. Je struikelt bijna over de zeeleguanen en ze zeeleeuwen. Eerst zijn wij een paar dagen op Santa Cruz verbleven. Een heel gezellig toeristisch eiland. Op de kop van het eiland (met de watertaxi te bereiken) zit een restaurant aan/op het water.  Een heel bijzonder en uniek plekje. Eten terwijl er naast je reefsharks en waterschildpadden voorbij zwemmen. We hebben zelfs een Galapagos haai en een mantarog gezien.  Zo mooie en unieke plek, dat mijn vriend besloot om daar op zijn knie te gaan en mij te huwelijk te vragen.

Het eiland heeft ook nog een prachtig stukje strand. Tortuga bay. Na een korte wandeling van ongeveer 30 minuten door prachtige natuur sta je ineens op een wit strand met ontzettend veel grote volwassen en nog meer jonge zwarte zeeleguanen.

Een paar dagen later zijn we met een helse bootrit (neem vooral een hoge dosering reisziekte tabletten in) naar het rustige en laid back eiland Isabela gevaren. Een hele andere cultuur. Maar zeker niet minder. Veel minder toeristisch. Hier leven de zeeleeuwen, flamingos en pinguins samen met de bevolking. Iedere dag kan je vullen met ontzettend gave activiteiten. Fietsen door een National Park naar the wall of tears. Een stukje geschiedenis van Isabela. Snorkelen Bij Tintoreras met reefsharks. Kajakken met zeeleeuwen. Wandelen bij Los Tuneles tussen de Blue Footed Booby’s. Echt een geweldig eiland. Helaas kwam de dag dat we dit paradijs moesten verlaten.

Wij kunnen zeggen dat dit de mooiste reis is die we ooit gemaakt hebben. Olaf reizen, en vooral Josje, ontzettend bedankt. Wij kunnen iedereen aanraden om bij jullie een reis te boeken. Wij zouden het zo weer doen.

Relevante informatie bij dit reisverhaal