Jaarclub Skip (v) – Utrecht (UVSV) – augustus 2017 – Guatemala/Belize

 

Hi Josje,

 

Het was een onwijs gave reis! Genoten van de mooie cultuur, lekker eten en gave activiteiten. Alles is super goed gegaan.

We wilde over een paar activiteiten nog wat kwijt, voor toekomstige jaarclubs en voor jullie:

– onze gids Julio (die als freelancer was ingehuurd) was echt geweldig, hij wist alles van de Maya cultuur. Hij gaf de rest van het jaar rondleidingen in Tikal. Hij was heel gezellig en bracht veel positiviteit met zich mee. Hij ging gezellig mee s avonds de kroeg in en was heel open naar iedereen. Daarnaast was hij onze privé fotograaf, hij had allemaal foto’s gemaakt die we op de laatste avond gingen bekijken. Op de laatste avond hebben we zelfs nog een ‘offer’ gedaan met vuur, onwijs gaaf. Dikke complimenten!

– alle activiteiten waren super! Het kajakken was erg leuk, wat op het begin niet in jet overzicht stond. Alleen hadden we iets meer van het tuben verwacht, tien minuten en je zat aan elkaar vast, wel heel grappig maar niet zo bijzonder. Dit kwam omdat er blijkbaar dit jaar iemand overleden was dus waren ze heel voorzichtig. We hebben daar ook een grot tour gedaan. Deze vonden veel van ons gevaarlijk aangezien er weinig gidsen waren voor de hoeveelheid mensen. Niet echt iets om aan te raden. Volgens mij stond dit niet in jullie programma maar hebben dit los gedaan.

– in semuc moesten we de toegang van 50q pp betalen wat niet in het overzicht stond

– in de vulkaan moesten we de toegang betalen 100q pp wat ook niet in het overzicht stond

– uiteindelijk hebben we de sunset tour in flores niet meer gedaan, we waren toen al best moe van de reisdag

– we waren heel erg blij dat we niet op de vulkaan zijn gaan slapen, het was al pittig en met bepakking waarschijnlijk nog een tandje heftiger. We hoorde dat een andere meiden jaarclub het niet compleet naar boven had gehaald (paar naar beneden zijn gegaan).

– het vervoer was super geregeld, hele fijne bussen en goede overstappen naar ander vervoer. Daarnaast was de vervoerder René goed in z’n werk, fijn en veilig gereden!

 

We willen jullie bedanken voor de goede begeleiding en het fijne contact. Het was een top reis, dat hebben we mede dankzij jullie mogen mee maken!

Als je nog meer vragen hebt horen wij het graag!

 

Veel liefs,

Willemijn, Sanne en Maxime