Kaieteur Falls

Op ca. een uur vliegen met een Cessna, ligt midden in de jungle van het ongerepte Guyana één van de mooiste watervallen ter wereld, de Kaieteur falls.
De watervallen worden gevoed door de Potaro rivier, in het oosten van het Pakaraima gebergte, grensend aan la Gran Sabana in Venezuela. Over een breedte van meer dan 90 meter stort de rivier zich 225 meter naar beneden.De watervallen zijn pas in 1870 ontdekt , omdat ze zo afgelegen liggen. Maar ja, de lokale indianen, die behoren bij de Pemon kende de waterval natuurlijk al sinds hun mensenheugenis.

De Kaieteur watervallen zijn ongeveer drie keer zo hoog als de Niagara watervallen. Het is echter de combinatie van de hoogte en het enorme watervolume die de Kaieteur watervallen tot één van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld maken.

De watervallen liggen in het gelijknamige nationale park, met een bijzondere flora en fauna, die je vaak tegenkomt in voedselarme gebieden, zoals de grootste bromelia’s ter wereld, de kleine zeldzame kikkers en veel bijzondere volgels

kaieteur falls guyana

Relevante informatie bij deze locatie